Sarutul erotic

Saruturile au exprimat pace, pasiune si loialitate. Si chiar daca unele au fost considerate obscene in anumite culturi, ele au ramas simboluri ale devotiunii. Ar fi greu...
Saruturile au exprimat pace, pasiune si loialitate. Si chiar daca unele au fost considerate obscene in anumite culturi, ele au ramas simboluri ale devotiunii. Ar fi greu de imaginat o lume fara sarut. In cautarea iubirii erotice, buzele partenerilor transmit semnale, iar un sarut este un mesaj urgent al dorintei - cu un post - scriptum al pasiunii arzande. Increzator, spontan, sarutul confera un sentiment sublim de tinerete, bucurie si vigoare eterne. Cu totii tanjim dupa astfel de saruturi erotice.

Cultura indiana este cea care a transformat sarutul intr-un gest erotic cand, cu aproximativ 1600 de ani in urma, a fost conceputa Kama Sutra. Manualul indian clasic despre tainele amorului, scris de Mallanga, un calugar ce apartinea sectei Vatsayana, intre secolele I si IV i.Hr, prezinta peste treizeci de stiluri de a saruta. Cuvantul Kama, din sanscrita, insemana iubire sau dorinta senzuala. Sutra este un set de versuri de tipul sonetului.

Tintele fericite ale saruturilor, recomandate in Kama Sutra, includ fruntea, obrajii, ochii, gatul, buzele si interiorul gurii. In continuare listeaza patru categorii de saruturi - delicat, moderat, scurt si apasat - adaptate partii corpului care este sarutata. In plus fata de aceste saruturi pasionale, Kama Sutra ofera detalii cu privire la un anumit sarut. Iata cateva saruturi secrete mentionate in celebra Kama Surta:

Sarutul care starneste pasiunea: cand o femeie priveste fata iubitului sau adormit si i-o saruta pentru a-si arata intentiile sau dorinta, este vorba despre un "sarut care starneste pasiunea".

Sarutul care distrage atentia: cand o femeie isi saruta iubitul in timp ce el lucreaza, in timp ce are loc o cearta intre ei, sau cand el se uita in alta parte - pentru a-i atrage atentia asupra ei - acesta se numeste "sarutul care distrage".

Sarutul desteptator: cand iubitul ajunge tarziu acasa isi saruta partenera adormita pe pentru a-i da de inteles ca o doreste, acesta se cheama "sarutul desteptator". In astfel de situatii, femeia ar putea sa se prefaca adormita cand soseste partenerul pentru a-i cunoaste intentiile si a-i castiga respectul.

Sarutul revelator: cand o persoana saruta reflectia dintr-o oglinda, de pe apa sau de pe un perete a celui pe care-l iubeste, acest sarut se numeste "sarutul care dezvaluie intentiile".

Sarutul mijlocit: cand cineva saruta un copil care-i sta in poala, o poza, o imagine sau statueta, in prezenta persoanei iubite, este vorba despre un "sarut mijlocit".

Sarutul demonstrativ: cand un barbat care vine la teatru saruta un deget de la mana unei femei, in cazul in care ea sta in picioare, sau un deget de la picior in cazul in care aceasta sta pe scaun, sau cand o femeie, in timp ce isi maseaza iubitul, isi pune capul pe coapsa lui ( ca si cum ar fi somnoroasa) pentru a-i strani pasiunea, si-i saruta coaspa sau degetul mare de la picior, aveam de-a face cu un "sarut demonstativ".

In formula elaborata a iubirii, saruturile profunde ne transforma. Saruturile noastre migreaza, ele pot atinge orice parte din noi. Saruturile ne ajuta sa ne constientizam topografia pielii. Ne inecam intr-o mare de saruturi pentru a iesi din nou la suprafata intr-o mare de pasiune.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod