Poveste adevărată: "M-au violat că să nu mai fiu lesbiană!"

Când mi-am dat seama că eu nu sunt ca restul fetelor nu cunoşteam cuvântul "lesbiană". Şi nici semnificaţia sau urmările lui. Ştiam doar că eu nu mă potriveam în nicio ipostază în care toate mamele erau fericite să-şi vadă fiicele.
Când mi-am dat seama că eu nu sunt ca restul fetelor nu cunoşteam cuvântul "lesbiană”. Şi nici semnificaţia sau urmările lui. Ştiam doar că eu nu mă potriveam în nicio ipostază în care toate mamele erau fericite să-şi vadă fiicele.

Mai târziu, în adolescenţă, am înţeles că aceea nu era viaţa mea, şi am ales cealaltă cale. Când împlinisem 23 de ani credeam că sunt fericită. Nu întâmpinasem probleme mari în familie. Părinţii mei au fost dintotdeauna nişte oameni deschişi la minte şi au acceptat – poate nu cu uşurinţă – vestea primită de la mine. Faptul că mi-am găsit şi o iubită şi că ne-am mutat împreună n-a fost decât următorul pas, firesc, ca în viaţa oricărui cuplu.

Numai că societatea care crede întotdeauna că are un drept să se amestece în viaţa oricui nu-şi spusese încă părerea.
Aşa că a trebuit să trec şi prin "botezul” comunităţii, care a trebuit să fie cel mai graoznic eveniment din viaţa mea. Un viol în grup aplicat de nişte băieţi de bine din cartier, care au vrut să-mi arate ei ce înseamnă să fii bărbat.
 
Frecuşurile cu ei au început când ne-am mutat în acel bloc. Cuplul nostru le-a părut suspect din prima zi, iar alura mea mai băieţoasă a ridicat sprâncenele iniţial. Apoi, cumva s-a aflat. Nu ştiu şi nici nu contează cum. Cert e că au trecut de la priviri, la glume porcoase şi la agresivitate verbală.

Într-o seară când m-am întors mai târziu de la serviciu, lumina pe scară nu s-a mai aprins, iar ei mi-au pus o cârpă la gură cu o substanţă care m-a ameţit. M-au târât într-o uscătorie de pe un palier. Trei au fost. Doi dintre ei stăteau în bloc, celălalt îi „coordona”. A fost oribil şi n-aş dori nimănui să treacă prin asta.
Pentru că eram semiconştientă, dar nu puteam să reacţionez în niciul fel. Parcă eram detaşată de propriul corp, deşi simţeam ce mi se întâmplă, însă mă priveam de undeva din afară. Parcă murisem şi ajunsesem în iad.

Nu ştiu cât a trecut după ce au plecat şi m-am putut târî până în casă. Ioana, iubita mea, a chemat salvarea şi mi-au dat îngrijiri la domiciliu. Am refuzat spitalizarea şi pe moment nu voiam decât să mi se dea ceva ca să uit, să dorm şi să nu mă mai trezesc. Au urmat câteva zile în care n-am ştiut ce e cu mine. Ştiu că s-a perindat pe la capul meu şi mama, şi tata, şi Ioana care a stat mereu cu mine. Nu puteam vorbi sau povesti nimic. În urechi îmi răsunau cuvintele lor, ale celor trei "bărbaţi” care-mi arătau şi-mi spuneau la fiecare gest de ce îl fac şi cum o să mă "vindece” ei de lesbianism.
Nişte băieţi de vârsta mea care ştiau ei mai bine decât mine ce înseamnă sexul, dragostea, şi care ar trebui să fie relaţiile dintre un bărbat şi o fameie...

Am refuzat să fac plângere penală. Puteam să-i bag la puşcărie. Dar asta ar fi însemnat priviri piezişe şi din partea poliţiştilor, o întreagă tevatură şi „reclamă” făcută vieţii mele intime. O reclamă pe care nu mi-o doresc şi nu mi-am dorit-o niciodată. M-am mulţumit să mă mut din acel bloc. Încă nu sunt restabilită complet de pe urma violului, deşi a trecut mai bine de un an. Am rămas cu sechele psihice şi cu o boală venerică, dar asta s-a vindecat cel mai rapid. Mama şi Ioana n-au înţeles niciodată de ce am refuzat să spun cine a fost şi să-i reclam. Nici eu nu mă înţeleg câteodată, dar în continuare cred că pot trăi mai degrabă cu povara laşităţii mele, decât cu o imagine publică forţată de un viol.

Ceea ce aş vrea să fac, dacă aş avea o putere, ar fi să şterg din concepţia colectivă faptul că oamenii trebuie să fie, să se comporte şi să gândească toţi la fel.
Nu suntem la fel, şi nimeni nu are dreptul să impună asta cu forţa.

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre
, scrieţi-ne pe adresa redacţie@eva.ro.
 

Comentarii (30)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • catalin pe 15 Mar 2014, 15:45
    rezolvarea

    pe bune mi se pare cea mai mare prostie chestia cu homosexsuali si lesbiene acuma serios modul cel mai coresc si cel care este lasat de la dumnezeu si care este cel mai placut barbat + femeie asta este cea ce trb sa faceti dc mai sunteti lesbi si homo daca va simtiti frustrati si nu va place cum va privesc oameni schimbativa si adaptativa la stilu cel bun adica barbat + femeie si oameni no sa va mai judece si no sa isi mai bata joc de voi asta e singura rezolvare si cred ca am dreptate chiar si eu urasc pe cei homo pt ca pt mn sunt niste oameni care incalca ce a lasat dumnezeu lafel si pe lesbi le urasc nu din faptu ca nu le pot avea si din acelasi motiv incalca ce a lasat dumnezeu

    1
    7

  • riona pe 5 Dec 2013, 14:03
    vindecare...

    eu una consider ca nu prin violenta de orice fel cei cu orientare sexuala se pot vindeca ..trebuiesc ajutati coonsiliati si mai ales nu judecati..trebuie sa li se explice ca homosexualitatea nu e un mod sanatos de viata chiar daca pare o alternativa

    0
    4

  • Alexandra pe 30 Oct 2013, 17:40
    Buna

    Buna fetelor, sunt din Sibiu si as vrea sa cunoasc o fata draguta si ingrijita. Cine e interesata sa iti trimita un mail la adresa simona_avasilichioaie@yahoo.com

    1
    1

  • Dora pe 7 Iun 2013, 19:49
    Aste e id-ul meu daca vrei sa vb

    dora_moldovan@ymail.com

    1
    1

  • Dora pe 7 Iun 2013, 19:47
    Da-mi te rog id-ul tau

    Si eu sunt lesbi si vreau sa vorbesc ceva cu tine. sunt foarte impresionata de povestea ta si crede-ma te inteleg de ce nu ai facut plangere si eu sunt lesbu si stu cum te privesc anumite persoane.

    0
    1

  • yo pe 3 Dec 2012, 23:18
    viol

    pai acuma tre sa-i intelegi si pe ei, asa cum zicea cineva aici intr-un comentariu "femeia e pentru barbat nu pentru femeie", teoretic asa ar trebui sa fie, dar daca mai sunt si alte persoane cu alte orientari...asta e, dar tre sa-i intelegi si pe violatori: au vazut o fata frumoasa si isi muscau buzele ca nu o pot avea, nu o poate avea nici un barbat, nu e bine ce au facut, de regula noi barbatii hetero acceptam lesbienele si le admiram, ne face placere sa le urmarim (intr-adevar suna pervers si suna ca obsesie), dar pe de alta parte ne pare rau ca nu ne putem "atinge" de acea fata frumoasa pentru simpul fapt ca nu o atrag barbatii

    0
    5

  • Marian pe 29 Nov 2012, 02:34
    Partea proasta e

    ca pana ce homosexualii si lesbienele care trec prin asa ceva, nu vor avea curajul sa scoata mizeriile astea de "oameni" la suprafata nu se va schimba nimic in Romania. Dar stiti care-i spilul? NOI! Restul. Ca nu ii sprijinim. Iisus a spus sa-ti iubesti aproapele. A spus sa-ti iubesti si dusmanul. Daca ar vedea cum ne comportam s-ar rasuci in mormant. Desi mai stiti, poate ne vede...? Suntem intr-adevar o societate primitiva, unde toata lumea nu numai ca trage cu ochiul prin gard la celalalt, da' mai are si tupeu' sa-i impuna ce si cum sa faca. Si pentru Courtney asta din comentarii, cu "mi-am aparat statutul de femeie normala"..... Mai, om redus mintal! Sa reactionezi de parca te-a ars cineva pentru un sarut pe umar? In creierul asta al tau limitat, reactia asta ti se pare normala? S-au facut studii stiintifice recente care spun ca barbatii homosexuali au creierul foarte similar cu cel al femeilor heterosexuale. E normal sa fie atrasi de barbati. Iar homosexualitatea se intampla in toate speciile de pe pamant. Nu numai la oameni. Daca stiti engleza bun, daca nu, folositi google translate si cititi: http://news.nationalgeographic.com/news/2008/06/080616-gay-brain.html http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=study-says-brains-of-gay http://www.news-medical.net/news/2006/10/23/20718.aspx Si pentru cei/cele care nu inteleg homosexualitatea si tot spun ca e o alegere, atunci ia incercati voi sa va imaginati cum ar fi sa va culcati cu o persoana de acelasi sex! Vi se pare oribil. Exact asa de oribil li se pare si homosexualilor/lesbienelor cand li se spune sa "incerce" sa culce cu o persoana de sex opus.

    7
    0

  • bogdan pe 17 Iun 2012, 21:22
    sila.

    o fi adevarat or nu, la urma urmei sa stea impreuna, cum or vrea, numa' copii sa nu poata adopta. ar fi, cel putin, ciudat...

    0
    3

  • calin pe 5 Apr 2012, 14:28
    Vrajeli

    Vrajeli si propaganda pt tolerantza fatza de minoritatile homosexuale

    1
    6

  • calin pe 5 Apr 2012, 14:27
    Vrajeli

    Vrajeli si propaganda pt tolerantza fatza de minoritati

    3
    5

  • florin pe 8 Mar 2012, 23:30
    tia placut

    ti-a placut de aia nu ai depus plangere, bn o facut trebuia de mai multe ori nu numa odata de aia ii facuta femeia pt barbat nu pt alta femeie

    3
    15

  • Redarrow pe 14 Nov 2011, 02:11
    Ma doare capul

    Citind comentariile imi dau seama cat de inapoiata este societatea românească.... si din punct de vedere mental. Unii dintre voi aveti aceleasi idei preconcepute ca si pe vremea comunismului. De fapt v-ati nascut cu ele si nu veti reusi niciodată sa va debarasati de ele.

    13
    2

  • Centaine Courtney pe 12 Nov 2011, 01:36
    De unde nu faci foc nu iese fum!

    Nu e nici o nenorocire ca esti lesbiana. Desi aceasta deviatie este cauzata de o societate permisiva astfel incat orice fantezie devine realitate. Inainte de '95, daca inclinai spre un asemenea comportament incercai sa o faci cu discretie. Greseala ta a fost ca te-ai afisat in acel bloc. Multe fete locuiesc cu alte colege sau prietene si nu sunt neaparat lesbiene. De voi se stia, comportamentul vostru in public definea exact relatia voastra. Altfel ce motiv aveau violatorii "sa incerce sa te vindece"? E traumatizant ce ti s-a intamplat, insa ai cautat-o cu lumanarea. Si in plus nu consideri ca ai dreptul de a pedepsi, ai senzatia ca meriti supliciul prin care ai trecut (nu faci plangere, fugi pur si simplu). Deci nu esti 100% lesbiana mental si este posibil ca sa renunti la acest hobby. Imi amintesc ca aveam o colega buna, mai tanara cu 2-3 ani decat mine pe care la rugamintea directorului am ajutat-o sa se familiarizeze cu job-ul. Eu eram divortata cu un copil ea era in cautari. La vreo luna de la angajare m-a sarutat pe umar. Am facut un scandal monstru. Practic mi-am aparat statutul de femeie normala. Repet nu condamn homosexualitatea cat timp nu ma afecteaza si nu imi afecteaza copiii. Deci pana la prescriere (cred ca termenul e de trei ani) fa bine si fa o plangere penala. Violatorii trebuie pedepsiti. Si cred ca daca inchei acest capitol poti sa-ti vezi in continuare de viata, asa cum crezi tu ca e bine.

    1
    11

  • faster pe 5 Nov 2011, 16:50
    Sper sa Mai patesti Asa ceva

    In fiecare zi daca se poate / aSta pateau si ei la puscarie poate chiar in momentul asta .Daca faceai ce era corect + ca era si Sechestrare de persoane (rapire ) folosirea de substante (cum naiba se numea aia de te a paralizat fizic nu si mental ) In orice caz Primeau mai mult de 7 ani cat se da in situati "normale"

    4
    7

  • faster pe 5 Nov 2011, 16:42
    Deci asa ceva ! asa ceva !

    Eu cred ca ti a placut altfel faceai plangere ptr Viol .Desi nu cred k povestea este adevarata, mai degraba seamana a film si unul vazut de mine . Daca te mutasei in alt cartier ce iti pasa ce cred cei din cartierul respectiv care nici macar nu te cunoasteau . Ce nu sti tu e Ca cercetatori Britanici Si cei din SUA Pe un studiu de 2.000.000 de persoane (de diferite nationalitati ) au demonstrat ca barbatii iubesc lesbienele IN % DE 97,5 % si ""urasc/nu sunt de acord "" cu Homosexuali in % de 73% . Si ! Judecatorul'' datorita orientari tale sexuale sigur le dadea Puscarie 100% . Datorita Unor ...... ca tine .Alte fete patesc Drame din astea zilnic . Nu pot sa zic decat Bravo Baieti / Va doresc Cat mai multe victime ptr ca nu o sa patiti nimic :)) S-a demonstrat ca in Romania Nu de violul in sinse le e frica fetelor ci de "" Reclama sau cum zice Tipa lesbiana >>>>>. """""Am refuzat să fac plângere penală. Puteam să-i bag la puşcărie. Dar asta ar fi însemnat priviri piezişe şi din partea poliţiştilor, o întreagă tevatură şi „reclamă” făcută vieţii mele intime. O reclamă pe care nu mi-o doresc şi nu mi-am dorit-o niciodată.""""

    0
    11

  • bobtnt pe 3 Nov 2011, 22:11
    despre lesbiana

    CE TE ASTEPTI DE LA VIATA?AI FACUT SCOR EGAL,NISTE ANORMALI AU FACUT SEX FORTAT CU O ANORMALA.DACA ERAI CAT DE CAT CURATA IN FATA LUI DUMNEZEU POATE NU SE AJUNGEA AICI?SINCER IMI PARE RAU DAR AI PRIMIT CE AI OFERIT VIETII.

    1
    19

  • Tina pe 2 Nov 2011, 14:43
    :(

    Imi pare rau pt ce ai patit. Si pt Andreea imi pare rau ca gandeste asa. Nu te supara, dar ce e normal in ziua de azi, cine-ti garanteaza tie normalitatea?? Si criminalii in serie zic ca pt ei asa e normal sa omoare, dar oare chiar e? Si tu zici ca e normal sa te iubesti cu un barbat dar oare chiar asa e. Barbatii in vechime cand plecau in lupta mult timp si-o trageau intre ei, era normal?? Poate nu, dar cine esti tu sa judeci ce e normal si ce nu/ Mie imi pare rau de cei care au alte orientari si sunt asa grav acuzati si batjocoriti. Pacat ca suntem o societate de rahat cu prea putina inteligenta si intelegere. Hai sa omoram si copiii malformati, ca nici aia nu sunt normali. Dar zi asta acelei mame care din greseala a nascut asa eva, sa vedem, e de acord cu tine? :(

    5
    1

  • Maria pe 1 Nov 2011, 11:50
    Proces de viol ? cine garanteaza ca justitia iar fi facut dreptate??

    Cred ca ai ales cea mai linistita cale, in urma unei reclamatii ar fi urmat un proces durereos de cativa ani, confruntare de probe si cu violatorii si o mica posibilitate ca vinovatii sa fie incarcerati. Ar fi adus doi trei martorii care jurau cu mana pe biblie ca i-ai provocat si ca in majoritatea cazurilor de cele mai multe ori victima e singura vinovata.Pana se termina procesul se prescria fapta ca fiind perimata.Sunt deacord cu tine un proces te-ar fi distrus mai mult fizic, psihic si moral si justitia nu-i criticata degeaba de mas-media. Trebuie sa mergi inaite si sa incerci sa uiti. Stiu ca poti multa bafta !!

    4
    1

  • ay pe 1 Nov 2011, 04:43
    justitie

    actul de viol are aceeiasi importanta indiferent de motivele violatorului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!trebuie aplicata justitiaPUNCT!de ce nu ai dat numele lor in reportaj si procuratura ar fii fost obliogata sa se sesizeze.....

    1
    0

  • ioana pe 31 Oct 2011, 17:07
    gresit

    draga mea, violul e tot viol, indiferent de orientarea ta sexuala.puteai sa fii heterosexuala, si sa locuiesti cu sora, sau colega de facultate ...deci ?nu inteleg de ce ti-a fost frica

    7
    1

  • dora pe 31 Oct 2011, 11:33
    un efort urias

    eu nu pot decat sa-mi imaginez printr-un exercitiu de imaginatie imens cam prin ce aa trecut fata asta. dar sa nu-i reclami? inteleg ca viata privata ar fi fost facuta publica, dar totusi, cat de publica: cativa politisti, putin la proces, unde oricum sunt oameni care nu te cunosc. si cine te cunoaste iti stie orientarea. cred ca era mai bine si pt. sufletul tau, putin alinare tot aveai. si nu stii ce patesc violatorii in puscarie ...

    4
    2

  • Mada pe 31 Oct 2011, 09:05
    Plangere

    Scuza-ma ca iti spun,dar ai facut o mare greseala..trebuia sa faci plangere si era nevoia doar de o expertiza medicala si vedeau urmele de violenta si luau probe seminale de la cei trei si in mod normal asta era de ajuns.Cand are loc un viol, greu se scapa de puscarie pentru ca exista niste probe care se iau de la victime si suspecti,care sunt cele mai concludente.

    4
    2

  • Mada pe 31 Oct 2011, 09:05
    Plangere

    Scuza-ma ca iti spun,dar ai facut o mare greseala..trebuia sa faci plangere si era nevoia doar de o expertiza medicala si vedeau urmele de violenta si luau probe seminale de la cei trei si in mod normal asta era de ajuns.Cand are loc un viol, greu se scapa de puscarie pentru ca exista niste probe care se iau de la victime si suspecti,care sunt cele mai concludente.

    6
    2

  • d pe 31 Oct 2011, 05:46
    da, deci au cistigat

    si data viitoare vor face la fel, pt ca ai fost LASA si i-ai lasat sa scape. BRAVO!! daca ii dadeai in git, acum si-o luau ei in CUR in puscarie. dar nuuuu... mai bine ei continua si tu miauni... esti o VICTIMA pt ca asta VREI sa fii. violatorii ar trebui omoriti in chinuri dupa ce li se taie SULA, dar pt ca traim in lumea barbatilor tot SULA e la putere si ei scapa cu rinjetul pe bot.

    20
    3

  • vera pe 30 Oct 2011, 18:05
    mai oameni buni

    nimeni nu cred ca merita etichetat si judecat ptr deciziile pe care le ia in viata lui! m-a socat sa vad ca ai fost tratata asa de josnic cred ca nici unul dintre noi nu ar tb sa se poarte asa degradant cu tine. nu iti plang de mila ca esti gay, nu o consider o problema decat ptr cei din jurul tau, limitati si vulgari care nu inteleg ca oamenii sunt diferiti si ca trebuie acceptati si tolerati asa cum sunt. imi pare rau ca slocuim intr-o tara atat de...lipsita de orice bun simt! sper sa te refaci si sa incerci sa uiti ce ai patit

    8
    1

  • gabi pe 30 Oct 2011, 17:07
    pt. Andreea

    Andreea, lesbianismul nu este o boala psihica si nu se trateaza!!! Trebuie acceptat ca fiind ceva normal!!! Din cauza persoanelor care gandesc ca tine, cei 3 au scapat basma curata in urma unui viol!!! Crezi ca vor ezita data viitoare sa aplice acelasi "tratament" altei fete? Nu conteaza motivele, o vor face din nou!!!

    15
    3

  • andreea pe 30 Oct 2011, 16:45
    Lesbianism

    Asa cum am citit si in articolul de mai sus, dar si intr-unul dintre comentariile aferente, lesbianismul si homosexualitatea nu sunt, repet NU sunt lucruri normale. Sunt deviatii comportamentale, deviatii hormonale, grave si impotriva normalitatii. Nu vreau sa judec, dar pentru asemenea cazuri exista tratamente, pentru ca persoana bolnava, pentru ca este vorba de o boala psihica, sa se vindece.Nu sunt de acord cu modalitatea pe care au ales-o cei 3 baieti, si sustin ideaa ca trebuia facuta o plangere penala. Daca avea aceasta dorinta, puteai sa musamalizezi orientarea ta sexuala, asa incat aceasta sa nu se interfereze cu mersul anchetei.

    6
    21

  • miky pe 30 Oct 2011, 07:29
    "de ce"

    daca nu ai trecut prin viol, nu poti spune cuiva de ce nai facut plangere a explicat ca IOANA si mama ei nu inteleg si nici voii . ce ar fii facut politia? declaratii, intrebari, dovezi de pe la doctor, procese care te pune in fata violatorului eu nu asi face fata.

    5
    5

  • simona pe 30 Oct 2011, 00:40
    societate bolnava

    din pacate, societatea romaneasca nu poate inca concepe lucruri de baza. asa cum se mentioneaza in articolul de mai sus, oamenii din Romania au impresia ca se pot amesteca in problemele altora, sa le dea sfaturi "pretioase". Am plecat de multi ani din tara si nici nu imi doresc sa ma intorc, pur si simplu sint fericita printre oameni educati.Inca odata pentru toti oamenii din Romania cu un IQ de 0.001: lesbianismul si homosexualitatea nu sint o boala, este doar o orientare sexuala, la fel de normala ca si heterosexualitatea

    16
    0

  • evaioana pe 29 Oct 2011, 22:37
    Aaaaaa

    Daca ii cunosti de ce nu le faci plangere penala, mai ? Cum poti spune ca iubesti femeile daca ii lasi pe cei 3 sa faca acelasi lucru si altei fete?

    22
    9

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod