Orgasmul tău: 10 ciudăţenii care te duc pe culmile plăcerii


6. Punctul G, o continuare a clitorisului

Sexologii merg mai departe de atât şi spun că şi punctul G este o continuare a clitorisului. Aşa că orgasmul feminin n-ar fi decât unul singur, cel clitoridian!

7. Şi clitorisul poate fi supus circumciziei

Nu doar penisul poate fi circumcis. Şi clitorisul poate fi supus acestei proceduri, prin care este înlăturată pielea ce acoperă vârful clitorisului. Femeile care apelează la circumcizie se plâng că partea sensibilă a clitorisului este acoperită în totalitate de un strat de piele, ceea ce înseamnă că nu-şi pot stimula clitorisul eficient. Aşa că apelează la bisturiu pentru a înlătura porţiunea de piele nedorită.

8. Stimularea directă a clitorisului poate cauza durere

După circumcizie partea expusă din clitoris se poate dovedi atât de sensibilă încât să provoace un real disconfort la atingere. Disconfortul poate să apară, însă, şi în cazul femeilor cu clitoris necircumcis. Unele femei nu suportă să le fie atins clitorisul direct şi preferă să stimuleze pielea care înconjoară şi acoperă clitorisul. Ca să obţii satisfacţie în dormitor e important să vezi cât de sensibil este clitorisul tău. O sensibilitate excesivă nu e motiv de îngrijorare. Sensibilitatea variază de la femeie la femeie, dar şi în funcţie de cât de excitată eşti. Înainte de orgasm multe femei sensibile ajung să simtă plăcere la atingeri directe.

9. În lipsa orgasmului, clitorisul doare aşa cum dor şi testiculele bărbaţilor

Se ştie că bărbaţii suferă, fizic şi mental, dacă au erecţie o vreme lungă, dar nu ejaculează. Şi femeile au de suferit atunci când se excită, dar nu ating culmile plăcerii. După cum spuneam, clitorisul suferă modificări când eşti excitată: se umflă, se întăreşte şi se vascularizează (atât partea externă, cât şi cea internă). După ce ai orgasm, clitorisul revine la dimensiunile iniţiale în aproximativ 10 minute, pentru că sângele se dispersează din clitoris în restul corpului când atingi extazul. Dacă nu ajungi la orgasm şi te opreşti din stimulare, sângele strâns rămâne acolo, menţinând clitorisul încordat vreme de câteva ore! Evident, fenomenul îţi cauzează un real disconfort.

10. Clitorisul este singurul organ destinat exclusiv plăcerii

Niciun clitoris n-ar trebui ignorat în timpul sexului! Mulţi bărbaţi nu se obosesc să-l atingă, aşa cum multe femei acceptă lipsa de iniţiativă a partenerului şi nici nu se ating singure. Păcat, clitorisul este singurul organ care nu are alt scop pe lume, decât plăcerea sexuală!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod