Libido scăzut. 5 momente în care este normal să nu ai chef de sex

Perioadele în care ai stima de sine scăzută
Creierul este cel mai puternic și important organ sexual. Gândurile, grijile și ideile pot afecta viața sexuală. Astfel că dacă tu nu te simţi atrăgătoare în pielea ta şi îţi faci griji despre cum arăţi, dorinţa sexuală scade. Câteva schimbări sănătoase în stilul de viaţă precum adaptarea unui program de exerciţii regulat te va ajuta să te simţi mai bine în pielea ta, iar asta îţi va creşte cu siguranţă apetitul pentru sex.

Premenopauza
Menopauza nu se instalează brusc, ci este precedată de o periodă de timp (3-4 ani) în care au loc schimbări hormonale, mai exact scăderea cantitătii de hormoni sexuali feminini. Printre efectele acestor schimbări hormonale se numără tulburările menstruale, insomniile sau sensibilizarea ţesutului vaginal. Lubrifierea redusă, un alt simptom al premenopauzei, este cauza contactelor sexuale dureroase, ceea ce are ca rezultat scăderea dorinţei sexuale. 

Dacă libidoul scăzut îţi afectează viaţa sexuală pentru o perioadă lungă de timp, este momentul pentru o vizită la medicc. Acesta te poate ajuta să depistezi cauza problemei şi să găseşti soluţiile potrivite.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod