Îmbrățișările sunt cea mai frumoasă formă de comunicare


Îmbrățișările sunt unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am putea oferi vreodată unei alte persoane.
Îmbrățișările sunt în esență o formă de terapie. Când primim o îmbrățișare, simțim și confort, iubire, grijă, înțelegere și multe alte sentimente. Având în vedere toate aceste avantaje, nu crezi că ar fi o idee bună să ne îmbrățișăm în fiecare zi? Știința ne spune ce se întâmplă în interiorul nostru atunci când primim sau oferim o îmbrățișare. Iată care sunt schimbările fiziologice pe care le percepem!

De ce sunt îmbrățișările cea mai frumoasă formă de comunicare?


1. Echilibrează sistemul nervos


Printr-o simplă îmbrățișare oferită unei persoane, deja începi să îi echilibrezi sistemul nervos. Senzorii mici de presiune în formă de ou regăsiți în piele sunt corelați cu creierul prin nervul Vagus. În esență, înseamnă că oamenii percep sentimentul de a fi atinși la o îmbrățișare. Ceea ce se întâmplă atunci când umezeala și electricitatea sunt la nivelul pielii în timpul unei îmbrățișări poate duce la un echilibru al stării sistemului nervos parasimpatic, care are loc atunci când îmbrățișezi cu pasiune pe cineva.

2. Reduc nivelul stresului


Îmbrățișarea unei persoane poate ușura stresul imediat într-un mod eficient. De multe ori subestimăm puterea îmbrățișărilor. Atunci când oferim sau primim o îmbrățișare, nivelul cortizolului din corp este redus foarte mult. Acest lucru înseamnă că mințile noastre sunt capabile să se calmeze și să gândească fără stres. 

3. Dau o stare de spirit mai bună


Atunci când îmbrățișezi pe cineva, începi să crești producția de serotonină din creier, care este substanța chimică esențială de care ai nevoie pentru o stare de spirit pozitivă.
Aceasta stimulează, de asemenea, stima de sine. Atunci când te gândești la persoanele are suferă de depresie sau care se simt singure, ar trebui să știi că acestea se confruntă cu niveluri foarte scăzute de serotonină. Când îmbrățișezi pe cineva, creierul începe să elibereze mai multă serotonină și endorfină în vasele de sânge, creând plăcere și eliminând supărarea.

4. Îți relaxează corpul


Îmbrățișările pot ajuta mușchii să se relaxeze în cel mai bun mod posibil. Atunci când primim o îmbrățișare, mușchii noștri încep să elibereze tensiunea din tot corpul. Cu alte cuvinte, de ce nu ne îmbrățișăm mai des?

5.
Stimulează sănătatea inimii și scad ritmul cardiac


Îmbrățișările au capacitatea uimitoare de a scădea ritmul cardiac. Un studiu a sugerat că voluntarii care nu aveau niciun contact cu partenerii lor aveau un ritm cardiac mult mai rapid de 10 bătăi pe minut, comparativ cu standardul de 5 bătăi per minut, pentru persoanele îmbrățișate de parteneri tot timpul. În esență, cu cât este mai mic ritmul cardiac, cu atât mai puțin vei fi supus la apariția bolilor cardiace.

Pe scurt, trebuie să ne îmbrățișăm în fiecare zi, dacă vrem ca sănătatea mentală și fizică să aibă de câștigat.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod