Francezii şi italienii, cei mai infideli europeni

Francezii şi italienii sunt campionii europeni la infidelitate, peste 55% dintre bărbaţi şi aproximativ o femeie din trei (32% în Franţa şi 34% în Italia) cedând deja tentaţiei, conform unui sondaj efectuat în şase ţări de Institutul francez de sondare a opiniei publice (IFOP), publicat marţi și citat de Mediafax.
Procentul bărbaţilor care au fost infideli este mai redus în "ţările cu dominantă protestantă", precum Regatul Unit (42%) sau Germania (46%), în timp ce această cifră ajunge la 51% în Belgia, se arată în sondajul realizat în Franţa, Germania, Spania, Italia, Belgia şi Marea Britanie, pentru Gleeden, un site de întâlniri extraconjugale.

"Acest lucru tinde să confirme, după toată agitaţia din jurul afacerii Gayet şi după toate articolele din presa mai cu seamă internaţională despre caracterul uşuratic al francezilor, clişeele despre masculul latin, infidel prin definiţie", a afirmat François Kraus, director de studii la IFOP.

Dezvăluirea, la începutul lunii ianuarie, a relaţiei dintre preşedintele francez François Hollande şi actriţa Julie Gayet a alimentat comentariile din presa din toată lumea despre obiceiurile amoroase ale francezilor.

"Hollande şi Berlusconi, cunoscuţi acum la nivel internaţional din acest punct de vedere, reprezintă, în sfârşit, destul de bine naţiunile din care fac parte", a adăugat François Kraus.

Infidelitatea este, de altfel, mai bine repartizată între sexe în ţările nordice, mai ales în Germania, unde 43% dintre femei au afirmat că au fost infidele, spre deosebire de 29% în Marea Britanie.

Italia este ţara în care infidelitatea, dar şi jocurile seducţiei şi schimbul de mesage, sunt cele mai răspândite, relevă sondajul citat de Mediafax.

Dispoziţia către infidelitate este cea mai ridicată, însă, în Franţa: mai mult de un francez din trei (35%) declară că ar putea fi infidel în viitor, dacă ar şti sigur că partenerul nu află, faţă de 31% dintre germani şi spanioli, 30% dintre belgieni, 28% dintre italieni şi 25% dintre britanici.

Sondajul a fost realizat între 7 şi 13 septembrie printr-un chestionar online, la care a răspuns un eşantion reprezentativ de 4.800 de persoane cu vârsta de peste 18 ani.
În fiecare ţară, sondajul a fost realizat în rândul unui eşantion de 800 de persoane, prin metoda cotelor.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod