Cum să treci peste Sărbători dacă nu ai iubit. Scapă de singurătate!

Sărbătorile de iarnă pot fi o perioadă tensionată în multe relaţii, dar şi mai tristă atunci când ești singură. Secretele care te ajută să depăşeşti acestă perioadă dificilă din punct de vedere emoțional sunt gândirea pozitivă şi organizarea. Iată cum să treci peste sărbători dacă nu ai iubit, fără să te deprimi prea tare.
Sărbătorile de iarnă pot fi o perioadă tensionată în multe relaţii, dar şi mai tristă atunci când ești singură. Secretele care te ajută să depăşeşti acestă perioadă dificilă din punct de vedere emoțional sunt gândirea pozitivă şi organizarea. Iată cum să treci peste sărbători dacă nu ai iubit, fără să te deprimi prea tare.

Dacă vei fi singură în timpul sărbătorilor de iarnă, profită de ocazie pentru a te bucura de faptul că nu ești supusă compromisurilor obișnuite în timpul unei relații. Anul viitor ți-ai putea petrece sărbătorile alături de familia noului tău logodnic, deci prezentul ar putea fi ultima ocazie în care să te simți bine singură de sărbători.

Răsfață-te

În luna decembrie, răsfață-te cu cele mai plăcute activități.
În timp ce mulți români se aglomerează la hipermarket-uri în perioada sărbătorilor, tu poți merge la spa pentru un masaj relaxant sau un tratament cosmetic.

Dacă ai la dispoziție un buget foarte limitat, te poți relaxa și acasă, cu o baie plină de spumă la lumina lumânărilor și cu filmul sau romanul preferat.

Concentează-te asupra familiei

Dacă ești apropiată de rude, petrece mai mult timp cu ele în perioada sărbătorilor de iarnă. Când ești alături de cei dragi, timpul zboară mai repede și vei avea parte de momente în care uiți complet că nu ai momentan iubit. Îți poți ajuta familia sau prietenii la gătit, la făcut cumpărături sau la alte tradiții festive.

Oferă-ți serviciile de "bonă"

Dacă prietenii sau rudele și-au planificat călătorii sau petreceri la care tu nu vrei să participi, acesta este momentul ideal să ai grijă de un copil sau de un animal de companie pentru câteva ore sau chiar zile.
Dacă te-ai răsfățat deja destul, atunci oferă-ți timpul apropiaților care apreciază gestul tău. În lipsă de cerere pentru serviciile tale, apelează la o organizație caritabilă pentru o zi de voluntariat.

Fă o schimbare în căminul tău

Chiar dacă ai la dispoziție o camera mică sau un apartament întreg, există întotdeauna câte o lucrare de îmbunățire a căminului tău ce te-ar bucura. Nu este momentul potrivit pentru schimbarea țevilor sau pentru refacerea instalației electrice, dar poate îți faci timp pentru puțin bricolaj.

Alege un lucru pe care vrei să-l schimbi în bine în căminul tău și ocupă-te de el. De la organizarea mai atentă a garderobei până la curățarea dulapurilor din bucătărie, există oricând ceva de făcut.
Când termini, te vei simți satisfăcută de modul în care te-ai impulsionat să schimbi ceva în bine în casa ta.

Bucură-te de ieșiri cu prietenele

Prietenele tale petrec probabil cele mai importante zile ale sărbătorilor alături de familie, dar îți pot oferi cu siguranță din timpul lor în alte zile. Mergi cu prietenele la târgurile de cadouri, la muzee, concerte sau pur și simplu la o cafea în oraș, pentru puțină bârfă și distracție.

Petrece câteva zile în casa unor prieteni

Când apropiații și-au planificat o călătorie de câteva zile, întreabă-i dacă poți sta la ei în perioada absenței. Când simți nevoia unei schimbări și ai o prietenă care se simte la fel, poți face chiar schimb de locuință pentru câteva zile, timp în care fiecare se relaxează într-o scurtă vacanță și cea mai mare grijă este udarea florilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod