Cum manipulează oamenii toxici - 8 lucruri la care la care să fii atent

Cu toții am avut de-a face cu persoane toxice la un moment dat în viață. Oamenii toxici sunt extrem de nocivi. Iar toxicitatea comportamentului lor constă în detalii pe care nu le poți observa decât când este prea târziu uneori.
Acest tip de oameni te face să te întrebi constant dacă exageri, dacă ești suficient de bun, dacă ai făcut ceva greșit. Dacă vrei să îți dai seama care sunt oamenii toxici din viața ta până când nu este prea târziu, mai jos poți regăsi 8 lucruri pe care le fac aceștia.

La ce modalități de manipulare apelează oamenii toxici?


1. Își schimbă comportamentul de la o zi la alta


Într-o zi ești cea mai bună persoană, iar în ziua următoare te ignoră complet. Este normal să te întrebi ce ai făcut sau spus și să încerci să rezolvi lucrurile. Dar nu poți. Trebuie să înțelegi că nu ține de tine și să mergi mai departe.

2. Apar în viața ta din senin


Fără niciun avertisment. Câteodată, este nevoie doar de un apel telefonic și începe totul.
Însă te vor jigni și te vor face să te simți vinovat și să te gândești la moduri în care să îi împaci. Însă nu îi lăsa să te implice în drama lor și să profite de bunătatea ta.

3. Nu își cer scuze niciodată


Acțiunile și logica nu înseamnă nimic pentru acești oameni. Ei nu greșesc niciodată, așa că nu simt nevoia să ceară scuze. Aceștia vor schimba faptele în favoarea lor. Cea mai bună strategie pentru tine este să nu te aștepți să își ceară scuze. Dacă vor să aibă dreptate, lasă-i să aibă dreptate.

4. Folosesc un limbaj inocent, dar dureros


Poate că spun cele mai frumoase lucruri, dar folosesc un ton dureros. Comentariile lor sunt menite a-ți distruge încrederea în sine.
Cel mai bun lucru pe care îl poți face în această situație este să-ți cunoști valoarea și să nu le permiți să te facă să crezi altceva.

5. Te simți ca și cum le-ai datora mereu ceva


O să îți facă o favoare sau o să-ți dea un cadou pentru a avea posibilitatea să-ți ceară ceva în schimb. Oamenii toxici te fac mereu să te simți îndatorat. Îți dau ceva chiar dacă nu ceri, doar pentru a avea controlul asupra ta. Cel mai bine este să nu accepți lucruri de la ei.

6. Își proiectează sentimentele pe tine


Pot veni agresiv la tine să te întrebe care e problema ta, după care pot pleca. Dar adu-ți aminte că nu este niciodată vorba despre tine, ci despre ei.
Oamenii toxici au tendința de a-și proiecta sentimentele pe alți oameni, deoarece refuză să-și asume responsabilitatea. Cum te poți aștepta ca o persoană imatură și toxică să își asume vreo responsabilitate?

7. Te vor ignora doar pentru a te pedepsi


Ești în mijlocul unei discuții și dispar. Ies de pe internet și nu mai poți da de ei. Nu răspund la mesaje și telefoane. Așa că începi iar să te gândești cu ce ai greșit. Nu îți face griji, nu ai făcut nimic greșit. 

8. Nu pot avea o conversație decentă pentru a rezolva problemele


Ce e acela un compromis? Oamenii toxici nu se bazează pe logică și nu vor accepta niciodată un compromis. De ce? Pentru că nu îi interesează să rezolve problemele, indiferent cât de mult te-ai strădui să ajungi la o înțelegere cu aceștia.
Așa că încearcă să îi excluzi pe cât de mult este posibil din viața ta. Nu încerca să vorbești cu ei. Doar pleacă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod