Prințesa care a renunțat la tot pentru iubire: Mako a Japoniei s-a căsătorit cu un om de rând și a pierdut titlul regal

Prințesa Mako a Japoniei a renunțat la titlul regal pentru a se căsători cu iubitul său, Kei Komuro, care nu face parte din aristocrația japoneză.
Mako, în vârstă de 30 de ani, este fiica cea mare a prințului Fumihito, moștenitorul tronului, și nepoata Împăratului Naruhito. Ea s-a căsătorit marți cu Kei Komuro, iubitul său din facultate, cu care a fost logodită timp de opt ani.

Legile stricte de succesiune din Japonia le interzic femeilor să urce pe tron și le obligă să renunțe la titlurile regale dacă se căsătoresc cu oameni de rând, care nu fac parte din aristocrația japoneză.


Ceremonia restrânsă a avut loc în spatele ușilor închise, fără fastul obișnuit pentru alte nunți din cadrul casei regale japoneze, care includ în mod tradițional o recepție și un banchet. Unchiul și măușa sa, Împăratul Japoniei și soția acestuia, au avut, de asemenea, o paradă fastuoasă pe străzile din Tokyo în ziua nunții lor.


Nunta lui Mako a fost, însă, foarte sobră și a fost întâmpinată de proteste.
Căsătoria celor doi a împărțit opinia publică din Japonia în două tabere. 

Prințesa a purtat o rochie simplă bleu și a avut în mână un buchet de flori când a plecat, singură, din casa părinților săi, Prințul Akishino și Prințesa Kiko, pentru a se căsători cu logodnicul său la starea civilă.

După ceremonia privată, cei doi au ținut o conferință de presă într-o sală de conferințe închiriată de ei, în care și-au cerut scuze pentru tulburările pe care le-au provocat relația lor.

Mako și-a apărat decizia de a se căsători cu un cetățean de rând, spunând că iubitul său, Kei, este de „neînlocuit”. Ea a criticat presa și știrile care au apărut pe durata logodnei lor. Prințesa i-a acuzat pe jurnaliști că au răspândit infomații false și zvonuri care au făcut-o să simtă „tristețe și durere”.
Mako a dezvăluit în trecut că suferă de tulburare de stres post traumatic din cauza scandalului cauzat de relația sa.

Cei doi tineri proaspăt căsătoriți au făcut apoi plecăciuni către camerele de filmat și au părăsit sala. Ei se vor stabili în Statele Unite, unde Komuro lucrează la o firmă de avocatură.

Decizia lor a fost asemănată cu cea luată de Prințul Harry și Meghan Markle, care la rândul lor au părăsit casa regală pentru a trăi privat în SUA.

Mako, cunoscută în trecut ca Prințesa de Akishino, avea o poziție înaltă în familia regală, iar acum va lua numele soțului său și se va numi Mako Komuro, fiind prima dată când are un nume de familie.

„O iubesc pe Mako. Avem o singură viață și vrem să o petrecem cu persoana pe care o iubim. Sunt foarte trist că Mako este într-o stare proastă, fizic și mental, din cauza falselor acuzații”, a declarat la conferința de presă soțul prințesei, potrivit Daily Mail.

Mako și Komuro s-au cunoscut la International Christian University din Tokyo în anul 2013 și s-au logodit în secret, înainte de a-și anunța intenția de a se căsători în septembrie 2017.

Dar nunta a fost amânată după un scandal financiar legat de o datorie neplătită a mamei lui Kei și acuzațiile că se căsătorește cu prințesa Mako a Japoniei pentru bani.

La scurt timp după scandal, el s-a mutat în Statele Unite unde a urmat cursurile Universității Fordham din New York și unde în prezent lucrează pentru o firmă de avocatură.

S-a întors în Tokyo luna trecută, înainte de a se anunța faptul că se va căsătorit, într-un final, cu Mako.

În cadrul anunțului oficial al căsătoriei, casa regală a anunțat că Mako nu va urma nicio ceremenie tradițională de nuntă și că va renunța la suma de 1 milion de euro la care avea dreptul potrivit tradiției japoneze.

Este primul membru al familiei regale, de la Al Doilea Război Mondial și până în prezent, care nu va primi această sumă de bani pentru că a ales să se căsătorească cu un cetățean de rând. 

Cei doi îndrăgostiți se vor muta în Statele Unite pentru a începe o nouă viață împreună.

„Vor fi diferite tipuri de dificultăți cu care ne vom confrunta odată ce începem o nouă viață, dar vom merge unul alături de celălalt, așa cum am făcut-o și în trecut”, a declarat prințesa Mako, mulțumindu-le celor care i-au susținut.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
26 Octombrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod