Mandinga isi cauta un creator de moda

De curand in peisajul muzical romanesc in aceasta formula, Mandingavrea si trebuie sa demonstreze ca muzica salsa, cumbia, dar si alteritmuri latino sunt la mare cautare cand sunt cantate si dansate cuprofesionalism. Sase baieti si o fata traiesc un vis, si atunci candlucrurile sunt bine facute "tot universul ajuta la realizarea lui".

I-am cunoscut pe baieti prin intermediul lui Wilmark, care este impresarulsi profesorul lor de dans. Pentru ca, dupa opinia celor din formatie,atunci cand esti pe scena, trebuie sa faci un show total, sa canti livedar sa stii si sa te misti, s-au apucat sa ia lectii de salsa, cumbiasi cha-cha. De altfel, in cadrul spectacolelor mai mari pe care si-aupropus sa le sustina, vor exista si patru dansatoare, alaturi de Wilmark,care va evolua si el pe scena.

Mandinga a luat fiinta la sfarsitul lunii martie, in jurul cunoscutuluipercutionist chilian Alegria Panaitescu (zis "Ati"), impreuna cu artistide valoare care au iesit din componenta altor formatii.
"Mandinga"este un cuvant ce descrie religia coloniilor africane, stabilite inAmerica Latina. In credinta lor, acestea se exprimau prin muzica sidistractie. "Distractia este sloganul nostru", spun membrii formatiei.

Cel mai tanar membru al "echipei" este Elena Gheorghe, de numai 17 ani,eleva in clasa a XI-a a liceului de muzica Dinu Lipatti, sectia de actoriesi canto. Din cauza faptului ca este inca eleva, repetitiile si concertelesunt stabilite in functie de orarul ei la scoala si orele de invatat.

Cel mai "varstnic" membru al Mandinga este Catalin Ene, de 33 de ani,care mai este si preparator la Conservator si considera ca nu are niciun fel de vicii (nu bea, nu fumeaza) si, atentie, nu are in prezent oprietena. Cel mai activ cred ca este Alexandru Burcea (20 de ani), fostcoleg de liceu cu Elena, care compune muzica formatiei si contribuiealaturi de ceilalti la versurile melodiilor.
Alex a si reunit trupa,recunoscand ca "i-a luat ceva timp pana sa gaseasca instrumentistifoarte buni, cu care sa faca o muzica placuta dar si comerciala". Elcanta la trompeta si acordeon. Are un studio propriu de inregistrari"Yelow Studio", unde isi inregistreaza piesele proprii. Intra pe internetsa caute haine pentru formatie si intentioneaza sa apeleze la un creatorde moda local care sa-i ajute in alegerea celor mai indicate costume descena. Tot pe internet cauta si instrumente potrivite stilului lor demuzica.

Marius Ciupitu ("Ciupi", de 20 de ani), este bateristul formatieisi sustine ca nu are vicii: "nu beau, nu fumez, dar nu prea fac nicimare lucru in rest". El este student la Conservator alaturi de Alexsi Cornel. Florin Siia, de 29 de ani, canta la chitara bass, vinedin Botosani si face parte dintr-o familie de muzicieni.
In viataparticulara se ocupa de sonorizari si recunoaste ca are drept vicii:muzica, femeile, bautura si fumatul. Mai este, de asemenea, "bolnav"cu jocurile pe calculator. Si el este, ca si ceilalti membrii ai trupei,singur (fara prietena).

Pasiunea pentru jocurile pe calculator o are si un alt membru alformatiei, Catalin Ene, de 23 de ani, care canta la trombon si afost component al altor trupe de muzica latino din Romania. "Imiplace muzica! Am o dorinta profunda de a canta latin-jazz", declaraAlegri Panaitescu ("Ati"), care canta la percutii si conga de 4 ani,iar Vama Veche, VH2 si Loredana sunt cateva dintre "numele" cu care acolaborat. Percutionistul chilian e in Romania de 8 ani si de atuncisi-a demonstrat pasiunea pentru muzica.

Formatia Mandinga a inregistrat recent primele piese pentru un viitoralbum, intre care melodia "Doar cu tine" va avea in curand si de unvideoclip.
CD-ul este prevazut a fi lansat spre vara, poate chiar la mare,unde trupa intentioneaza sa concerteze.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod