Fenomenul Grapini. Cum a ajuns o femeie de afaceri să simbolizeze kitschul pe Facebook?

Captura unui text postat de Maria Grapini pe Facebook

Dar doamna Maria Grapini nu e aşa. Domnia sa crede sincer în tot ceea ce face şi spune că greşelile ei de scris se datorează faptului că tastează foarte repede şi nu e obişnuită să scrie pe smart-phone.
Fie vorba între noi, e foarte probabil ca, în aceste zile, s-o ajute cineva cu corectarea textelor. Rata greşelilor e mult mai mică în comparaţie cu anii trecuţi. 

”La mulţi ani tuturor celor care fac şi înţeleg educaţia! Avem nevoie de calitate şi oameni responsabili în sistemul educaţional,aşadar avem nevoie şi de un sistem care SĂ motiveze pe cei care se dăruiesc profesiei de educator,învăţător,profesor!”
Cam aşa scrie un europarlamentar de succes.

Culmea e că şi după ce a fost criticată, o face la fel de aiurea. Cât ar lua un elev de clasa a cincea pentru o astfel de frază? Şase ar fi o notă optimistă. Cum să le spui la mulţi ani celor care fac şi înţeleg educaţia. Nu era mai clar şi mai uşor: ”Le urez la mulţi ani învăţătorilor şi profesorilor!” Atenţie, în întreaga postare nu face nicio referire la motivaţia din spatele cuvintelor. Nu aminteşte nimic despre ce a determinat-o să scrie. Probabil, Ziua Educaţiei, dar admiratorii ei sunt lăsaţi să ghicească.
Nu pricepi neam, de ce s-a apucat să le ureze la mulţi ani ”celor care fac educaţia”. Nu mai trebuie să analizăm aici greşelile gramaticale şi cele de punctuaţie. Acestea sunt fineţuri.
”Trebuie să recunosc ,oboseala îşi spune cuvântul.Săptămâna aceasta nu am avut nicio zi liberă! Vă voi spune noapra bună mai devreme ca de obicei.Somn uşor !”, scrie Maria Grapini, într-o postare din 4 octombrie. Trebuie să precizăm că fostul demnitar nu foloseşte diacriticele, probail, încearcă să reducă şansele de multiplicarea a greşelilor.
7 Octombrie 2015
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • wagyna pyzdoll pe 7 Oct 2015, 17:26
    Evolutia omului in ilustratii

    Se pare k madam Gropini a descoperit o noua specie de maimuta. Sa fie asta oare veriga lipsa?

    3
    1

  • Gabriela pe 7 Oct 2015, 16:47
    Drapel

    Nu vedeti ce drapel mototolit? Rusine

    1
    3

  • Taraxacus pe 7 Oct 2015, 11:59
    Aiurea

    Maria Ionescu - o autoare cu pseudonim, ai scris un articol la comanda, în afară de câteva greșeli de tehnoredactare pe care nu le mai poți corecta după ce ai postat pe facebook daca nu ai opțiunea ”edit” activă eu nu am găsit greșeli de exprimaresau de mutilare a limbii române. Este un articol tendențios și fără argumente venit de la o pseudojurnalistă sfertodoctă. Nu ma dau în vânt după d-na Grapini și nici după politică dar ar trebui să vezi mai întâi bârna din ochiul tău.

    8
    4

  • Meme pe 7 Oct 2015, 08:25
    Fara stima

    Prostii care ne conduc ! Ei sunt cei care stabilesc viitorul copiilor nostri ! Fara stima pentru aceasta ,,doamna "!

    7
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod