EXCLUSIV Virgil Ianţu: „Sunt în continuare prieten cu Ştefan Bănică“

Virgil Ianţu a revenit, după o pauză îndelungată, în muzică, artistul pornind deja şi un turneu naţional, iar primul concert a avut loc pe 1 martie la Timişoara.

Odată cu începerea turneului naţional, Virgil Ianţu a acceptat să ne răspundă şi la câteva întrebări legate de cariera lui muzicală, de televiziune, dar şi de viaţa lui personală.

Ianţu a ţinut să precizeze că este în primul rând muzician, nu om de televeziune, şi că, deşi s-a zvonit că atunci când a plecat din trupa lui Bănică cei doi s-au certat, iar acum ar fi revenit în muzică pentru a-i face concurenţă acestuia, nimic nu este adevărat, ei fiind prieteni în continuare.

eva.ro: Ce surprize pregăteşti publicului în turneul naţional?

Virgil Ianţu: Cea mai mare surpriză pentru public a fost că eu cânt, deşi eu la bază sunt muzician. Cei 14 ani de televiziune se resimt la nivel de percepţie.

Dacă ne raportăm strict la concert, supriza este repertoriul pe care îl pregătesc: muzică 100% românească, piese vechi şi noi, reorchestrate într-o manieră swing.

Este o muzică ritmată, care-ţi umple sufletul de emoţie şi stare de bine. Sper să fie un cadou de mărţisor binevenit!

Pregăteşti şi un album. De cât timp lucrezi la el?

Albumul este gata, va fi lansat pe 6 martie, împreună cu ziarul Adevărul. De trei ani mă gândesc la forma lui, iar în ultimul an am reuşit să-i dau viaţă împreună cu domnul George Natsis.

În ultimele luni am şi reuşit să finalizăm ceea ce părea un vis greu de atins, având în vedere amploarea proiectului şi numărul mare de muzicieni instrumentişti care urmau să ni se alăture. Şi am avut o bucurie enormă să lucrez cu cei mai buni pe care îi avem la ora actuală pe gen. Adi Despot a fost cel care mi-a mai dat şi câte un imbold de la spate şi m-a organizat, iar suportul lui, şi din punct de vedere artistic, a fost unul esenţial.

În tot ceea ce urmează să fac de acum încolo voi avea în jurul meu oameni ce au crezut tare în idee şi în produs şi cu care sper să am o colaborare de lungă durată.



Ai fost backing vocal pentru Ştefan Bănică jr..
Ce relaţie este între voi acum?


Suntem prieteni, aşa cum e şi normal să fim. Ştiu unde vrei să baţi, dar nu este cazul. Ne petrecem  vacanţe împreună şi ne vedem cu drag de fiecare dată.

S-a aflat de curând că vei reveni la Prima TV. Este adevărat acest zvon?

Nu mai este un zvon, s-a confirmat atunci când Prima TV a prezentat grila de primăvară. Este vorba despre „Vrei să fii milionar?“, emisiunea cu care eu am debutat şi pe care publicul o aşteaptă de mult timp.

Lumea te percepe mai mult ca pe un om de televiziune, decât ca pe un cântăreţ. Tu cum te percepi?

Sunt un muzician norocos, care a făcut şi va face televiziune. Nu mă pot percepe artist, fără să mă percep şi om de media. Tot ceea ce am făcut până acum s-a întrepătruns într-o armonie pentru care îi sunt recunoscător Celui de Sus şi oamenilor frumoşi pe care mi-a fost dat să-i întâlnesc.

Fără muzică nu aş fi ajuns om de televiziune.
Fără televiziune, nu aş fi ajuns acum, aici, să discut cu tine. Suntem rezultatul experienţelor noastre, aşadar trebuie să ne percepem pe măsura acţiunilor noastre.

Care dintre emisiunile „Copiii spun lucruri trăsnite“ şi „Vrei să fii milionar?“ îţi este mai dragă?

Este greu să compar un format de diverstiment cu unul de cultură generală, cu un game show. Am petrecut deja mulţi ani în televiziune şi am cunoscut mulţi oameni de la care am învăţat multe din lucrurile pe care le ştiu acum. Am amintiri şi mai vechi şi mai recente şi satisfacţii enorme din perioada de televiziune. Fiecare format m-a ajutat sau m-a purtat către direcţii noi.

Eşti perceput ca fiind un bărbat foarte elegant. Cum îţi alegi ţinutele?

Spontan. Îmi place să mă îmbrac cât mai relaxat şi în funcţie de loc şi de starea pe care o am.
Nu mă uit neapărat la etichetă, dar ţin la ea.

Ce planuri ai pentru acest an, în afară de turneul naţional?

Mintea îmi este la turneu şi la relansarea formatului „Vrei să fi milionar?“. În rest, îmi propun să-i ajut cu ce pot, în mod organizat, pe cei care au nevoie de acest lucru.

3 Martie 2014
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mura Bodea pe 8 Mar 2014, 10:27
    CE BUCURIE!

    Ma bucur foarte mult sa aflu atatea vesti bune despre domnul Virgil Iantu. Le asteptam demult. Domnia sa reprezinta pentru mine o figura emblematica a ceea ce-ar trebui sa fie cu adevarat un OM si UN OM DE TELEVIZIUNE. Ma bucur c-a gasit timpul si mijloacele necesare si pentru valorificarea talentului sau muzical. Va doresc mult succes, domnule Virgil Iantu! Fie ca ambele drumuri pe care porniti in aceasta primavara sa va aduca succesele si bucuriile pe care le meritati pe deplin! Mura Bodea, cu foarte multa admiratie si pretuire!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod