Dana Săvuică s-a reinventat cu 3000 de euro

Este preocupată în permanenţă de imaginea ei, însă nu uită de proiectele importante în care se implică.
Este preocupată în permanenţă de imaginea ei, însă nu uită de proiectele importante în care se implică. Luptă pentru turismul românesc, dar şi pentru combaterea consumului de droguri. Vorbeşte cu mândrie despre fiica ei, despre care spune că o sa ajungă curând un nume important în peisajul muzical din România. Preferă să facă shopping în România, iar în exercursiile pe care le face investeşte în suveniruri şi cadouri pentru cei dragi. Dana Săvuică vorbeşte despre tot şi toate, în exclusivitate, pe Eva.ro.

Cum se menţine Dana Săvuică?

 Cu multă grijă, mai ales că odată cu înaintarea în vârsta trebuie să acorzi o atenţie sporită pentru a te menţine în formă. Cu sport, dietă şi unele tratamente de înfrumuseţare orice femeie poate să arate bine fără să recurgă la intervenţii radicale.

Recent, am trecut printr-un proces de înfrumuseţare apelând la serviciile clinicii SlimArt, unde am făcut câteva şedinţe pentru tonifiere şi modelare a taliei , mi-am făcut un tatuaj semipermanent al sprâncenelor, am recurs la epilare prin IPL,lumină intens pulsată, ca să scap de oroarea epilarii cu ceară, ba chiar am făcut o mini intervenţie cu Botox la nivelul ridurilor dintre sprâncene pentru a scăpa de aerul de faţă obosită.

Am apelat şi la doctorul stomatolog Coffi Dima, pentru o albire a dinţilor, ajungând la 10 nuanţe mai deschise, un proces care va ţine câţiva ani buni. Mi-am remodelat dantura prin faţete cu zirconiu, incisivii fiind lăsaţi puţin mai lungi pentru un zâmbet mai sexy. Am preluat secretele vedetelor de la Hollywood pentru a arăta cât mai bine. A fost o investiţie în imaginea mea de vreo 3000 de euro dar este pe o perioadă de cel puţin 5 ani .
 
Este păcat să trăieşti într-o epocă a descoperirilor şi să nu beneficiezi de ele din pură prejudecată

Spune-mi cum arată un mod de viaţă sănătos, din punctul tau de vedere?

 Multă mişcare, ceea ce nu presupune neapărat să tragi la fiare ci doar să faci plimbări lungi, să mergi pe bicicletă, să fii activ. O alimentaţie corectă printr-o dietă personalizată recomandată de un nutriţionist. Să îţi faci controale periodice ca să ştii cum stai cu sănătatea şi să nu faci excese. De exemplu, eu beau un pahar de vin roşu la masa de seară pentru că este foarte bun pentru circulaţia sângelui.
Mai mănânc câte o prăjitură atunci când simt nevoia să mă răsfăţ cu un dulce... dar nu fac din asta un obicei.
Eu recurg şi la tratamentele naturiste cum ar fi ceaiul din plante naturale ZEIN, care îmi regleaza tranzitul intestinal, detoxifiază şi ajută la circulaţia sângelui, ajută arderile şi îmi menţine la parametrii normali metabolismul. Beau câte o cană de ceai neîndulcit în fiecare seară.

Care este partea corpului tău care-ţi place cel mai mult şi care este cea la care crezi că mai trebuie lucrat?

Cred că picioarele au fost şi sunt "feature-ul" meu, dar partea la care trebuie să lucrez constant este cu siguranţă tot corpul întrucât trebuie să existe o armonie totală în aspectul fizic. De aceea sunt atentă la programul de frumuseţe pe care îl desfăşor şi la orice intervenţie noninvazivă pe care o fac doar la mâna celor mai buni doctori.

Vorbeşte-ne puţin despre operaţiile estetice la care ai apelat şi spune-ne când ar trebuie să apelam la astfel de intervenţii chirurgicale?

Fiecare femeie trebuie să decidă singură dacă şi în ce condiţii îşi doreşte să apeleze la ele. În ceea ce mă priveşte pe mine, am făcut o operaţie de rinoplastie prin anul 1997 întrucât mi s-a spus că aş avea nevoie pentru a avea un aspect mai plăcut pe scenă sau pe sticlă. Deci nu am făcut-o neapărat că sufeream de un complex ci pur si simplu a fost o investiţie în imaginea mea ca persoană publică. Acum un an am recurs la o mică intervenţie la buza superioară care era cam subţire, mi-am dorit să o aduc la nivelul buzei inferioare şi am apelat la doctor Adina Alberts pentru o operaţie permanentă de introducere a unei proteze cu silicon care ia forma buzei. Nu suport injecţiile şi mi-am dorit să rezolv problema permanent.
 

Ce părere ai despre dietele draconice la care apelează tinerele din ziua de astăzi?

Din păcat, ele iau de bună orice dietă pe care o găsesc într-o revistă sau aplică metoda înfometării. Asta arată o lipsă de educaţie şi informare precum şi o lipsă de interes a părinţilor de a se implica în viaţa adolescentelor. Le recomand să meargă la un nutriţionist şi să slăbească sănătos. Durează mai mult, dar are efecte garantate fără să ducă la complicaţii secundare.

Nu poţi fi împlinit dacă ai parte doar de satisfacţii materiale şi profesionale

Ce trebuie să facă o femeie ca să aibă încredere în ea?

Eu întotdeauna am fost adepta soluţiilor naturale, dar şi a celor descoperite de beauty science pentru menţinerea frumuseţii. Este păcat să trăieşti într-o epocă a descoperirilor şi să nu beneficiezi de ele din pură prejudecată.

In paralel cu opţiunile fiecăreia de a recurge la orice tip de înfrumuseţare cel mai important este să aibă o atitudine pozitivă, să radieze din interior. Degeaba eşti frumoasă pe exterior, dacă eşti goală pe interior. Privirea aceea goala, lipsită de strălucire, aceea în care orice persoană vede în tine oglinda unei femei frustrate, nefericite, nu poate decît să dauneze.
 

Cât de important este pentru o femeie echilibrul viaţă personală, viaţă profesională?

Foarte important. O femeie nu trebuie să uite că este... femeie şi asta înseamnă că trebuie să acorde importanţă şi familiei, să fie implinită sentimental şi spiritual. În ultima perioadă am întâlnit multe femei singure care spun că sunt independente, dar care se duc acasă seara şi le întâmpină o cameră goală sau cel mult o pisică companion. Oricât de puternice sunt la serviciu şi oricât de sus sunt pe scara ierarhică a carierei lor, nu cred ca poţi fi împlinit dacă ai parte doar de satisfacţii materiale şi profesionale.

De unde-ţi faci cumpărăturile. Alegi magazine din România sau preferi să mergi în străinătate?

Nu sunt o victimă a modei şi nu fac efortul să plec până-n străinătate ca să fac shopping, mai ales că avem şi noi o varietate mare de magazine. Când plec într-o călătorie prefer să-mi cumpăr obiecte artizanale, suveniruri şi nu haine. Unul dintre locurile mele preferate unde merg în fiecare săptămână şi în weekend-uri, este Băneasa Shopping City. Îmi place că este aerisit, are multe magazine, dar şi cafenele cochete, îmi place conceptul de "fashion streets" şi că întreaga familie se poate distra şi îşi satisface nevoia de relaxare.

Se tot zvoneşte că urmează un nou pictorial în Playboy. Ce ne poţi spune despre acest lucru?

Da, iar este presa care sare cu comentarii fără să se informeze. Am declarat că am realizat un pictorial pentru o revistă de life-style pe coperta căreia voi apărea în decembrie, dar nu am spus că este această revistă. Mai mult nu pot spune acum întrucât sunt legată printr-un un contract de confidenţialitate.

Fetele nu înţeleg că nu ajută cu nimic dacă ies în faţă doar prin artificii mediatice
 



Care este relaţia pe care o ai cu fiica ta?

O relaţie normală bazată pe dragoste, respect, prietenie, comunicare.
 

Cum consideri că trebuie să se poarte o mama cu fiica ei atunci când vine vorba de educaţie?

Educaţia trebuie făcuta cu mult tact, cu diplomaţie. Nu trebuie să-i impui copilului reguli de urmat, ci doar să o sfătuieşti şi să-i îndrumi paşii în aşa fel încât să creadă că a luat acele decizii singură.
Este important să laşi personalitatea copilului să se dezvolte şi să nu-i imprimi propriile tale speranţe, dorinţe, frustrări. Nu trebuie să te ascunzi atunci când copilul te abordează pe diferite teme. Trebuie să-i răspunzi sincer şi fără păcăleli. Este imperios necesar ca un părinte să fie un bun psiholog şi dacă ştie că nu prea are răbdare sau tact, este foarte ok să apeleze la nişte şedinţe de consiliere parentală la un psiholog.

Faci parte din generaţia femeilor care au apărut în atenţia publicului pentru că au făcut ceva în carieră, ce părere ai despre tinerele de astăzi care ajung vedete prin diferite tertipuri?

Curios, mi s-a pus această întrebare şi de către un băiat pe contul meu de facebook... Fetele nu înţeleg că nu ajută cu nimic dacă ies în faţă doar prin artificii mediatice. Devin pseudo vedete, sunt comenatate şi ironizate pe la spate, folosite şi exploatate de media ca "animăluţe haioase" şi asta le va face rău pe termen lung. E păcat că nu au răbdare să muncească şi să urce treaptă cu treaptă pe scara succesului. E ca în povestea cu iepurele şi broasca ţestoasă...
 

Dacă fiica ta ţi-ar spune că vrea să ajungă în prim plan, ce ai sfătui-o să nu facă?

Fiica mea deja este în colimatorul industriei muzicale şi presupun că va deveni în curând un nume recunoscut de mulţi. Mă are pe mine ca sprijin moral şi sfătuitor din umbră. Sper să nu o ia valul şi să înţeleagă că celebritatea este doar o Fata Morgana.

A apărut acum ceva timp o ştire în presă conform căreia ai divorţa. De unde un astfel de zvon, pentru că toată lumea ştie că ai o relaţie specială cu soţul tău?

 
Zvonurile acestea au apărut din cauza faptului că presa a scos din context ceea ce am spus eu într-o emisiune şi anume că aş recomanda unui cuplu longeviv să încerce din când în când să stea despărţit o perioadă astfel încat să-şi testeze relaţia, să mai respire puţin şi să înveţe să se re-alimenteze cu dragoste şi pasiune. Am spus că orice cuplu are probleme şi că nu trebuie să se ascundă ci trebuie să înfrunte aceste probleme şi că o perioadă de respiro este foarte indicată, lucru pe care l-am facut şi noi în relaţia noastră.

Ştiu că eşti implicată în tot felul de proiecte. Îmi poţi povesti câte ceva despre ele?

 Având o agenţie de PR şi events, lucrez cu diferiţi clienţi care îşi doresc să facem smart PR şi care de asemenea doresc să-şi asocieze brandul cu numele meu. În paralel mă implic în formate tv ca freelancer, acum fiind prezentă în emisiunea "Miss Fata de la ţară" de pe Prima tv.
Ca şi persoană publica îmi aduc aportul în zona socială prin participarea la diferite campanii dar, mai mult, am acceptat să devin vicepreşedintele APOT, Asociaţia de promovare a obiectivelor turistice, astfel devenind şi membru fondator al Asociaţiei de Turism a Municipiului Bucureşti.
Am devenit partener şi in Asociaţia Best Tourism pentru a putea forma o alianţă din ce în ce mai puternică printre organizaţiile care îşi doresc să contribuie la dezvoltarea unor proiecte care vor pune Bucureştiul în rândul capitalelor europene.
Acum lucram intens la lansarea Cardului de Bucureşti - adică un card pe care orice turist îl poate procura de la centrele de informare turistică şi prin care are acces cu reducere la diferite restaurante, magazine, muzee etc.

Mă intereseaza de asemenea să intru în programele organizaţiei CIADO de prevenire şi combatere a consumului de droguri, în special pentru stoparea accesului tinerilor la substanţele etnobotanice.
22 Noiembrie 2010
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • danna pe 23 Nov 2010, 02:27
    buna fetelor

    Comentariile voastre pur si tipic romanesti.Femeia asta a facut ceva sa aiba ce are azi...a muncit si pe langa asta cu siguranta a facut si multe compromisuri pt a ajunge acolo.Voi de ce nu o faceti?Nu a castigat banii la loterie...si chiar dk i ar fi obtinut ca in cazul altora printr un mariaj convenabil....de ce nu o faceti si voi?Fiti mai bune ....sa fim mai buni...sa lasam invidia deoparte de asta e tara asta cum e

    0
    1

  • simona pe 22 Nov 2010, 21:33
    sint de aceeasi parere : ....ssamara20

    Ai dreptate ce spui ;

    1
    0

  • ssamara20 pe 22 Nov 2010, 14:55
    intrebare

    daca as fi fata in fata cu dana savuica as intreba-o daca fara bani ar fi aratat la fel, si daca are idee cum e sa iti doresti sa realizezi ceva pentru tine insa sa fi conditionata de banii!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod