Dana Grecu, familie si cariera

Pe Dana Grecu o vezi in fiecare zi, de luni pana vineri, de la 16.00 la 18.00, la Antena 3.
Pe Dana Grecu o vezi in fiecare zi, de luni pana vineri, de la 16.00 la 18.00, la Antena 3. Aici, alaturi de analistul politic, Radu Tudor, jurnalista intoarce pe toate partile evenimentele din fiecare zi si le dezbate in timpul emisiunii "La ordinea zilei".

Pentru a o cunoaste mai bine, am decis sa cel mai bine ar fi sa stam de vorba cu ea si iata ce a iesit!

Care este targetul emisiunii "La ordinea zilei" si cum se face selectia evenimentelor pe care le analizati?


"Ordinea zilei" se intimpla zilnic, de luni pana vineri, de la 4 la 6. Ne adresam oamenilor care vor sa fie informati, care vor sa ajunga repede la miezul problemei, care nu asteapta primetime-ul pentru a se dumiri in legatura cu un subiect.
De cele mai multe ori evenimentele se intampla intre 4 si 6. Asa ca tinem pasul cu ele, la cald. La "Ordinea Zilei" intoarcem pe toate fetele o stire astfel incat sa creionam contextul in care ea a aparut pe piata. Ne ajuta invitati avizati.

Cand si in ce circumstante ati inceput sa lucrati impreuna cu Radu Tudor?


Suntem parte a emisiunii "Ordinea Zilei" de la facerea ei. Faptul ca il consider pe Radu un reper pentru mine face neimportant detaliul ca ne-am cunoscut.

Cum este sa lucrati cu Radu Tudor?

 
E un tip orgolios, experimentat, atent la nuante si foarte credibil. E o nuca tare.
E greu sa-i ajungi la inima! Eu sunt naravasa, el asezat! Cineva a vazut ca asta ar putea fi o formula de succes. Tin la Radu ca la un prieten  bun.

Cum ati ajuns in televiziune?


Simplu. Am depus o cerere de angajare. Ma recomandau o facultate de profil pe care o absolvisem si Scoala BBC pentru televiziune.

Exista evenimente fara importanta carora stirile le dau greutate? Imi puteti da un exemplu din experienta dumneaovastra?


Toate evenimentele sunt importante. Discutia e pentru cine, cat de multi si de grei sunt cei care le vad importante.
Cat de abili sunt cei care traduc evenimentele. Unghiul de abordare este capital in a face dintr-un eveniment sters o stire de presa. 

 

Comentariile 101-150 din 190

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Moromete pe 14 Iul 2011, 19:13
    La ordinea zilei

    Individul (cetăţeanul) Băsescu Traian exercită mandatul împotriva prerogativelor funcţiei preşedinţiale, generând un conflict nepermis: "interes particular" versus "interes general" (naţional, cum îi place domniei sale să-l denumească). Prin funcţiile publice, prin care şi-a perindat "competenţa" acest personaj perfid s-a ales praful, pentru că nimeni n-a privit atent la ce a lăsat în urma sa, iar adepţii săi n-au fost şi nu sunt capabili decât de "încântare" că "idolul" le seamănă. Psihologic, Băsescu este o personalitate "eşuată" şi este înconjurat de nulităţi în materie de competenţă. Preşedintele a uitat, în ipoteza că a ştiut vreodată, că statul este o altfel de "construcţie", cu mult mai complexă decât "echipajul" sau "gaşca", în spiritul cărora s-a format ca personalitate umană şi că trăsăturile personalităţii individului trebuie adaptate cerinţelor funcţiei. Dacă, în cadrul "echipajului", legea i-a permis să se comporte, evident în anumite limite, "dictatorial" sau dacă, în cadrul "găştii", a avut de partea sa permisiunea şi tembelismul acoliţilor, în cadrul statului de drept, lucrurile sunt fundamental diferite. Modul de organizare a statului nu-i permite, potrivit principiului separaţiei puterilor şi statutului funcţiei (fişa postului), să aibă vreun comportament discreţionar nici în raport cu celelalte puteri ale statului, nici cu oricare alte categorii sociale. Din proprie voinţă sau prost consiliat, preşedintele alunecă liber pe panta contraperformanţei.

    6
    0

  • d-usa-atlanta pe 10 Iul 2011, 12:05
    Vuvuzelele !

    Stimata doamna,doresc sa va pun o intrebare care suna asa : Cand va dispersati de invitatii pedelisti,vuvuzele ale Modroganului si Cotroceniului ? Nu le ajunge ca au acaparat toate canalele STVR,RRA si posturile private B1TV,10 TV plus o droaie de posturi locale de radio si televiziune.Nu le ajunge ca isi recita poeziile peste tot,cu punct si virgula,astfel incat daca-i asculti pe Boc,Basescu,Udrea pe STVR nu mai ai nevoie de "dezbaterile"altor posturi private,toti invitatii sustinand,la unison,aceleasi aberatii ? Nu credeti ca adunatura asta de pripas,numita pompos alianta puterii,primeste prea mare atentie in comparatie cu ceea ce au oferit romanilor ? Credeti ca oameni politici ca Diaconescu C,Sarbu M.,Oprea si toti cei ce au dezertat si tradat partidele ce i-au adus la putere,constituind o facatura numita UNPR,merita atentie ? Stiu un lucru,cine a tradat odata nu are nici un resentiment sa mai procedeze inca o data la fel.Si atunci,ce sa aflam de la astfel de oameni ? Dar de la nelipsitii maghiari care ,pentru o ciosvarta sar fara probleme in barca puterii ? Asa ca,bine ar fi sa schimbati politica de obiectivitate si sa-i lasati in plata domnului pe toti acesti "tucalari" pentru ca nu mai avem nevoie si ne-am saturat de minciunile debitate pe nerasuflate.Nu-i mai suportam !

    4
    4

  • ionut pe 29 Iun 2011, 20:04
    Basescu

    Am impresia ca noi romanii neam prostit tare de tot si nu vedem ca basescu incearca sa aduca tara asta la mal.voi chiar nu vedeti treaba asta.toti vreti inapoi PSD da cea facut PSD pana acuma.toti tipati ca ne taie din salarii bai oamenilor uitativa la greci care sunt in strada si sunt in prag de faliment asa vreti sa ajungem. parerea mea este ca dupa 89 basescu este singurul care vrea intradevar sa faca ceva in tara asta dar bineinteles cum e pe la noi dupa ce ca treburile merg greu a venit si criza mai sunt altii care mai baga si bete in roate plus trusturile de presa antena si realitatea care nu au nici o rusine pur si simplu si minte cu nerusinare .basescu nu stiu cea facut basescu sa basit basescu....Singura emisiune care intradevar vede ce se intampla in tara aia este NASUL.sunt sigur k o sa stergeti mesajul meu dar basescu este singurul care mai poate sa scoata tara aia la mal.dak vine inapoi PSD sa dus naibii tot.daca nu era basescu eram mai ceva ca grecii acuma. Alt semnal de alarma pt PSD si PNL care nu voi o alianta.am ajuns de 20 de ani sa ne conduca ungurii si sa faca cum vor ei reorganizarea romaniei.nici in ultimu ceas macar in chestiunea asta nu vor sa ia masuri.o sa ajungem sa avem in centru tarii ungaria.asa ca oameni buni lasatil pe basescu sasi faca treaba si dupa 10 ani(la sf mandatului) tragem linie si o sa vedem sak e bn sau nu.eu cred ca da.nici europa nu vrea PSD-ul la putere nu vedeti si ei fac cartilea astea.trebuie sa terminam cu comunistii. in toate tarile PSD este terminat.uitativa la nemti.si merkel taie din salarii sau sau dat oameni afara dar a fost realeasa in functie si sa stii k nemtii o plac. Atat am vrut sa spun si sper ca o sa cititi mesajul meu si nu o sal stergeti.

    4
    9

  • Leonidas 67 pe 11 Iun 2011, 12:58
    Poezie protest

    O poezie-protest, conceputa de un ofiter, circula, tot de la Timisoara, sub forma de viral, pe internet . Textul este dedicat aliantei toxice PDL-UNPR-UDMR, tripleta care si-a propus sa distruga total aceasta tara. Incepem si noi, ca oameni bine informati, sa credem ca indivizii astia sunt tradatori de neam si tara. Versurile, maestre: Nu-i iertaţi! o haită de borfaşi, mecanic colorată, supusă ritualic aceluiaşi consemn, îndepărtată crud de mamă şi de tată, ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn… în fruntea ei, dementul, o javră ordinară care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi, descreieratul care a semănat în Ţară doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri… nu ne-aţi iertat niciunul, ne-aţi pângărit pe toţi, pe medici şi pe dascăli i-aţi răstignit borând, adunătură oarbă de venetici şi hoţi... fugiţi,spre-a nu vă prinde răbdarea explodând… aţi umilit Ostaşul, tăcut, dar suveran, artistului i-aţi pus bir până şi pe scenă, justiţia aţi frânt-o în râvne de maidan, pe nimeni n-aţi cruţat de jeg şi anatemă… ne mor copiii arşi, în leagăne de îngeri, bătrânii tac şi plâng, în rezumate seci, guvernul ne dictează fatalele constrângeri, e semn că este vremea cu haita ta să pleci… pe poliţişti i-aţi dus mai jos de disperare, pe mame le-aţi distrus în fondul lor suprem, ai pus guvernul ţării elenei la picioare şi balele oranj în cale i se-aştern… din lege aţi făcut cheremul poftei chioare, iar din legislativ, un jaf şi-o mascaradă, simţind pe os cuţitul, nimic nu ne mai doare borfaşi înveşmântaţi în straie de paradă… ne-aţi asmuţit pe toţi în contra tuturora spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns, azi au sosit, istoric, secundele şi ora să vă-aruncăm din jilţuri, să ne oprim din plâns… nu bogăţia haitei, nici luxul sau huzurul, nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare, ci aroganţa lor, cinismul şi sperjurul jucat naţional făr` nicio remuşcare.. nu contrarelativa (!) noastră sărăcie ne judecă speranţa şi viaţa ne-o apasă, ci starea ei impusă, de gravă umilire, pe care-au strecurat-o în fiecare casă… pe-această-adunătură de hoţi şi de lichele doar disperarea noastră o va putea opri, să le-aruncăm cinismul în lanţuri şi zăbrele, stârpiţi-i fără milă, oriunde-i veţi găsi… nu îi iertaţi nicicum, revolta socială, e tot ce ne-a rămas ca şansă de a fi, lăsaţi blândeţii voastre dreptul la răscoală şi răsplătiţi borfaşii cu dreptul ... de-a muri.

    5
    4

  • george_george pe 2 Iun 2011, 10:00
    Daca nu se dadeau sumele compensatorii mai eseati in rezerva??eu zic categoric nu.

    Doamna Grecu sunt pensionar militar cu drepturi depline alaturi de cei 90% care au servit cu cinste si onoare acest popor,in anul !968 am fost in obective mai multe luni de zile pentru apararea patriei contra unei eventuale invazii din partea URSS,am partcipat la inund din nordvest si cele din 1975 sud est Dogaru si Pricina unde se aflau ?am ani de cadru cat ei de viata,mai vor bani rusine.

    1
    1

  • RAdu pe 25 Mai 2011, 17:38
    @costika

    @costika Deci mori mori mori pupinbasistu lu peste ce esti.

    2
    2

  • mara pe 15 Mai 2011, 19:29
    dezastru

    D-NA GRECU SUNT O SIMPLA PENSIONARA CU STUDII MEDII DAR REACTIA PRESEDINTELUI DE A LACRIMA ESTE DE RIS SI DE PLINS DEOARECE TOTI SUNT NISTE FANATICI DE MULTE ORI AMI VINE SA NU MA MAI UIT LA FETELE LOR CE BLESTEM PE CAPUL NOSTRU .

    4
    1

  • mara pe 15 Mai 2011, 13:09
    durere

    BOC SI TOATA MAFIA P D L. AU IESIT DIN RECESIUNE DATORITA UNORA CA NOI PROFESORII, MEDICII CU TOT PERSONALUL SI PENSIONARII DE TOATE CATEGORIILE LUINDU-LE BANI SI SARACINDU-I IAR ACUM RID CU NERUSINARE CA AU CISTIGAT AU UITAT PROVERBUL CINE RIDE LA URMA AI ESTE BINE. LA NOI UN PEDELIST BUZOIZN OFERA FRAIERILOR STICLE DE VIN FIIND PO0ZA LUI PE ETICHETA OM DE-AL LUI CEZAR PREDA DE BUZAU , IAR LUMEA APROBA ACESTE FAPTE. VA URMARESC SEARA DE SEARA SI SUNT CU SUFLETUL SI RUGACIUNEA PENTRU DV. ACEST ANTENA3. CARE SUNTETI SUFLETUL ACESTUI POPOR SI UNII DINTRE NOI NU AUZIM NIMIC IL LASAM PE BASESCU SA NE CIURUIASCA CUM SI-A PROPUS. PINA CIND/

    4
    2

  • mara pe 6 Mai 2011, 21:23
    MESAJ

    PENTRU TOT POSTUL ANTENA 3. FELICITARI VA MULTUMIM PENTRU TOT CE FACETI PENTRU NOI ORBI NEPUTINCIOSI NE MERITAM SOARTA SUNT PENSIONATA PE CAZ DE BOALA CANCER CU UN VENIT DE 490roni SI AM VIRSTA DE 54ani. SA SALVAM MACAR VIATA COPIILOR NOSTRI SA IESIM IN STRADA SA NE DAM VIATA PENTRU EI CA ALTFEL NU MAI EXZISTA SANSE PENTRU EI AI TIMITI LA FACULTATE SI CIND TERMINA NU AU UNDE SA-SI EXERCITE OROFILUL CU CIT GREU POT FACE FATA SITUATIEI DE AI OFERII SANSA DE ATERMINA .SUNTEM UN POPOR DE OAMENI BONLAVI DATORITA ALIMENTATIEI NU NE PERMITEM SA CUMPARAM ALIMENTE MAI BUNE SI MAI SANATOASE DATORITA ACESTUI FAPT NE IMBOLNAVIM MAROG PENTRU OAMENI CA DV. D-NA GRECU,RZ.DUMITRESCU D-NAFIREA D-UL GIDEA SI TOT POSTUL ANTENA3. VA MULTUMIM/

    3
    2

  • costika pe 31 Mar 2011, 21:00
    o a treia parere

    Nu te-a invatat nimeni regulile bunului simt printre care se numara si aceea ca trebuie sa lasi interlocutorul sa spuna ce are de spus si apoi sa comentezi, sau asa va-u invatat cei de la BBC ca atunci cand cineva mananca un rahat voi sa il furati repede din gura?

    7
    5

  • costika pe 31 Mar 2011, 20:48
    O A DOUA PARERE

    Sincer dupa ce am vazut si parerile celor ce au scris aici, cred ca de fapt mataluta nici nu ai avea ce sa cauti in televiziune. Sincer! Pacat ca cei care ti-au aprobat cererea nu au realizat ce fel de faptura esti!

    6
    4

  • costika pe 31 Mar 2011, 20:42
    emisiunea din 31.03.2011

    Mare-i gradina ta doamne si multi prosti ai in ea! Incerci mataluta sa-l da-i peste cap pe dl. Vasilescu de la BNR? Pai bai fatuca tu habar na-i cu ce se mananca economia si vrei sa-l inveti pe Vasilescu? Daca nu era Isarescu si echipa sa din care face parte si Vasilescu se ducea dracului de rapa demult Romanica noastra.Sa-l, inveti pe d-lui cu ce se ocupa BNR-ul?Tu?

    5
    4

  • Deac Daniela pe 25 Mar 2011, 20:39
    Banii europeni au ajuns in conturile unora

    Dna. Dana Grecu, va rog frumos si din toata inima sa-mi spuneti cum pot sa i-au legatura cu dvs. Spre nenorocul meu locuiesc in judetul Alba si nu se face lumina aici.

    2
    0

  • Emil pe 22 Mar 2011, 00:54
    Lipsa totala de obiectivism jurnalistic

    Doamna Dana Grecu, sunt unul din opozantii Puterii, dar sincer emisiunile dvd sunt sub orice critica. Nu pot asculta parerea invitatului ca interveniti la fiecare 3 cuvinte ale acestuia sa "il convingeti" ca parerea dvs este cea corecta. Sincer, emisiunile dvs nu pot fi urmarite. Slava domnului ca am incercat. Sfatul meu este sa incercati sa urmariti si alte emisiuni de dezbateri, chiar de la postul A3, sa vedeti cum ar trebui desfasurata si a dvs. Daca tot nu va dati seama, macar sa incercati niste cursuri de "anger management". Poate va mai deschide perspectivele.

    8
    4

  • Julieta Blanaru pe 18 Mar 2011, 12:27
    nu te lasa

    urmaresc zilnic emisiunile antenelor (3),cea din 17.03.2011 am urmarit-o de 3 ori cu doamna Ceacaru din Timisoara , asemenea cazuri sant si in Constanta exact in pozitia celor din Timisoara si in Bucuresti cele mai multe decizii semnate de primarii nostrii bravi Basaescu si Mazare cum puteti sa mai prezentati asemenea persoane sau procese ??, cerem cu totii sa fim eutanasiati ??fim eutanas

    2
    2

  • NICU pe 10 Mar 2011, 18:45
    DANA GRECU

    DANA NU LASA FRAERII SA TE INTIMIDEZE. FA-TI MASERIA.

    3
    5

  • FLUTURAS pe 10 Mar 2011, 18:40
    DANA GRECU

    ESTI TARE.TINE-O TOT ASA.NU TE LASA

    3
    6

  • borman martin pe 7 Mar 2011, 19:51
    vipera besinoasa

    aceasta curva isterica nu mai impresioneaza pe nimeni,din gura ei curg laturi voiculesciene.aceasta blestemata tragica mai are putin si va fi internata la balamuc impreuna cu constipatul analist radu tudor....

    8
    7

  • borman martin pe 7 Mar 2011, 19:51
    vipera besinoasa

    aceasta curva isterica nu mai impresioneaza pe nimeni,din gura ei curg laturi voiculesciene.aceasta blestemata tragica mai are putin si va fi internata la balamuc impreuna cu constipatul analist radu tudor....

    7
    6

  • mimi pe 7 Mar 2011, 19:02
    pt.gaina grecu

    du-te fa drak de mancatoare de kakat

    7
    6

  • mitica pe 14 Feb 2011, 13:56
    mita.mita,minciuna

    mai angajati tineri,pe mii de euro.in d.g.i.p.i? caut loc de munca,dar negociem... sa va fie rusine..

    1
    2

  • hanganu pe 12 Feb 2011, 20:09
    salaiiin invatamint in botosani

    in botosani profesorii nu pot sa isi ea salarii conform hotaririlor judecatoresti deoarece doamna ADA MACOVEI a dispus catre trezorerii sa nu dea drumul la salarii decit pe satate de plata vizate de dumneaei.lucrez la o scoala care are bani in buget ,am stat de personal vizat de inspectoratul scolar dar doamna inspector ma obliga sa iau salar micsorat ca asa a hotarir ea si domnul ministru FUNERIU

    2
    0

  • Ivan Gigi pe 6 Feb 2011, 11:57
    Birocratia si hotia din Romania

    Doamna Dana buna :Sunt Gigi si locuesc an Spania (Puertollano). Te apreciez mult si te urmaresc tot timpul si ami place ce faceti. Eu am o problema cu satul meu natal:Coas jud.Maramures,acum catva ani vreo 9 10 ani sa strans bani pt a introduce gazul,si fratele meu cu bunicul au platit sa se conecteze (vreo 1000 euro),cand sa faca proectul pt.instalatie nu a mai putut plati si acum nu mai poate sa se conecteze.pt ca zice ca nu a platit nimic si trebuie sa plateasca din nou.Citantele ce le are fratimio sunt fara stampila asa ca nu sunt valide.Dar mai rau ca sunt implicati familiari an poveste.Te rog sa atragi atentia asupra cazului.

    2
    2

  • LĂMĂŞANU CEZAR pe 31 Ian 2011, 02:50
    scrierea secreta de TUDOR DIACONU

    A; vrea eu să fiu în oraş cu Tudor Diaconu şi să mă ducă la schitul din jud. Vâlcea unde s-a născut Iisus Hristos, Templul Gama de la Lotrişor. Să nu vă pară rău fiindcă vremurile se comprimă(SE APROPIE) şi nu aţi ştiut că eraţi atât de aproape de finalul APOCALIPSEI. Aş vrea să vă trimit măcar drafturile mele pentru a înţelege că nu vreau să mă leg de dumneavostră, numai de cât că se poate ceva mai bine pentru mulţi muribunzi pe care îi putem salva pe mâna acestui om care a descoperit remediul pentru SIDA si pentru cancer pe fiecare tip. Se prea poate să fiţi atee, e o opţiune liberă, dar mai tare decât teledonul e domnul asta, despre care îmi dau seama că nu aţi citit nimic. Să vă rămânnă salariul mare ca să aveti cu ce să întreţineţi copiii dvs. prin spitale vieneze. NOI STIM SA NE INGROPĂM PE AI NOŞTRI.

    0
    1

  • alex pe 28 Ian 2011, 01:09
    O parere..

    Ar fi fost foarte potrivita in rol de acuzator comunist in "procesele" staliniste din anii '50..

    5
    4

  • mitica pe 28 Ian 2011, 00:52
    euro pt un loc de munca

    saracii oameni,au fost mintiti ca or sa aibe un serviciu stabil,in D.G.I.P.I,dar au fost inselati,si li s-au cerut intre 6000 euro si 8000 euro.acum sunt sarmanii prin toata tara se racolau persoane cu bani pt acest serviciu....se stiu ei,cine facea aceste racolari...pt mii de euro

    0
    0

  • dobre pe 28 Ian 2011, 00:39
    mita

    pt angajari in d.g.i.p.i se dau mii de euro

    1
    0

  • Ducu pe 25 Ian 2011, 10:38
    LESSY

    O, EMISIUNE DE,, MONOLOG " CA IN ,,DESENELE-ANIMATE" CU ,,FERMA-ANIMALELOR",SI LATRA TOATA LUMEA IAR MODELATOAREA LATRA ISTERIC CEL MAI MULT CU DIRECTIE PRECISA SI LA COMANDA ,,STAPANULUI"!!!??? FATUCA DRAGA MAI DUTE LA SCOALA SI INVATA ,,ROLUL MODELATORULUI SI ARTA DIALOGULUI " nu-ti castiga painea lingand LABA STAPANULUI"!!!!!!!!!!!???????????

    6
    4

  • elena pe 21 Ian 2011, 22:52
    TE APRECIEZ MULT ! TE FELICIT SINCER !!!

    DRAGA DANA GRECU, ESTI MINUNATA !! INTELIGENTA, SPONTANEITATEA SI CARISMA TE AVANTAJEAZA !! EMISIUNEA TA ESTE EXTRAORDINARA !! ADICA TU ESTI MINUNATA !! NU ASCULTA PE NIMENI CARE ITI SPUNE ALTCEVA ! SUNT INVIDIOSI SI CINICI!!! TE IUBESC, ELENA

    3
    5

  • eu pe 21 Ian 2011, 17:29
    ce sa mai credem?

    Cum sa mai credem in onestitatea d-nei Grecu si in obiectivitatea lui Radu Tudor cand ne invita in casa ,mereu pe Radu Mazare,primarul mafiot,imoral,un individ sub orice critica.Sigur ei cunosc profilul acestuiasi de fapt mult timp a fost "persona nongrata'.Cum oare a intrat in gratii?

    3
    4

  • lia pe 21 Ian 2011, 12:59
    Pensii militare

    Am urmarit si urmaresc emisiunile Dv. Vreau sa intelegce se intimpla si cum sa procedez. Sotul meu e pensionar si in urma recalcularii mi s-au darimat sperantele. Pana in dec. am supravetuit, acum nu stiu cum sa procedez sa supravetuiesc...Am 2 copii studenti, sotul a suferit un AVC si a ramas cu sechele,iar eu sunt cea care trebuie sa le rezolve pe toate.....Inainte banii erau programati riguros si imi mai ramaneau 100 ron de cheltuiala,acum nu imi ajung sa imi acopar toate darile pe care le am.Luna aceasta nu-mi pot achita rata la banca si ma intreb ,oare ce o sa se intample????Pensia pe care o luam era de 1300 in mana, acum ia 860 .Cum trebuie sa procedam pentru o recalculare corecta a pensiilor??? Recunosc nu am facut cere de recalculare si nu am semnat nimic oare acesta sa fie motivul unei pensii asa de mici???

    1
    1

  • alt nume pe 19 Ian 2011, 18:17
    pensii de "militari"

    Incerc sa inteleg ce fac militarii romani (inafara de cei care ne-au omorat in '89 si cei care se duc ca niste cretini nehaliti in Afganistan, Irak, etc, etc...)pentru a merita pensii cu 3 sau 4 zerouri. Ne apare? De cine si de ce? Produc ceva, culeg porumbul necules, lucreaza la autostrazi, sau? Si atunci cea care a lucrat 30-40 de ani in textile sau pantofi si a ramas somera la 55 de ani si n-o mai angajeaza nimeni, poate trai cu ajutorul de somaj?RUSINE!

    0
    3

  • mioara pe 15 Ian 2011, 13:42
    pensii

    Cu toate ca nu accept masurile luate de aceasta putere ,ma minunez de pensiile asa zisilor militari ,Cum este sa ai o pensie de 3000,5000,120.000,lei si salariu mediu de angajare de 64 0 ron? cand pleci la munca ai nevoie de renta haine,incaltaminte ,transport ,pachet ,pe cand un pensionar nu ii mai trebuie asa de des aceste lucruri ,Cum se face aceasta diferenta intre salariu ?cum se normeaza aceste munci ?de ce nu se pleaca de la un salariu decent .Nu mai sunt bani pt ca avem salarii si pensii de bugetari (cred ) mai mari ca in europa Ne raportam mereu in europa ca si reducere ?raporteazama cand oi avea salariul lor .Trebuie sa platiti pentru acest genocid >pe timpul lui Ceausescu toata lumea avea drepturi ,acum au doar cei ce vin mereu la putere .

    1
    3

  • Latis Angela pe 13 Ian 2011, 16:58
    Sistemul ostil al justitiei. Pentru unii muma pentru altii ciuma

    doresc sa fac public nedreptatea care ni s-a facut de justitie

    0
    0

  • nume pe 11 Ian 2011, 21:42
    dana grecu

    cat poti castiga, (facand abstractie de faptul ca cei din clanul voiculescu te-au convins ca ti-au salvat viata???) balacarindu-te intr-o asemenea mocirla?Daca citesti aceste randuri (desi sincer nu cred ca ai voie) incearca sa te analizezi putin si sa pui in balanta ceea ce investesti si ceea ce castigi. daca cei pe care-i pupi in c.ur acum vor ajunge la putere, care crezi ca va fi pozitia ta in societate?

    3
    4

  • KARINA pe 7 Ian 2011, 19:47
    informatie

    eu am pensie cu putin mai mare de 740.cum se va calcula retinerea de 5.5% la suma intreaga sau ce depaseste 740?nu inteleg!as vrea sa intrebati in emisiune pt a putea afla de la dvs!

    0
    1

  • romica pe 7 Ian 2011, 19:09
    r

    DANA TE ROG SA NU MAI STRIGI IN EMISIUNE CA SPERII PE TOATA LUMEA,SI NU TOT INTRERUPE OMUL CAND VORBESTE CA NU MAI INTELEG NIMIC,NUMAI JUMATATI DE PROPOZITII,DACA MAI VREI SA VORBESTI SI TU FA-TI O EMISIUNE SEPARAT CUM ARE MIRCEA BADEA.TU VORBESTI SI URLII MAI MULT CA INVITATII.NU E FRUMOS

    7
    3

  • romica pe 7 Ian 2011, 19:05
    gg

    de ce invitati toti parlamentarii facuti pe banda rulanta?astia habar nu au.toti sunt niste smecherii.de ce nu se continua reforma parlamentarilor?despre asta trebuie sa discutati,nu ce a facut BASESCU,si cum umbla altul cu masina.vrei presedinte CRIN ANTONESCU?acel om era cel mai mare chiulangiu din parlament dar si-a luat bani si indemnizatile.despre astea sa vorbiti,si acum GEOANAce cauta la voi?l-a last raliistul sa mearga?

    2
    3

  • alina pe 7 Ian 2011, 13:10
    pfff

    Dana, esti ca o catea turbata care latra indiferent de subiectul in discutie. N-ai pic de feminitate, n-ai pic de gratie, n-ai pic de farmec. Da sonorul mai mic si poarta-te ca un jurnalist caci nu ne intereseaza parerile tale personale. Nu pentru asta ne uitam la tv si nici pentru c-ai fi frumoasa sau desteapa. Cine e Dana Grecu? O pipiza venita din provincie care prin latraturi incearca sa iasa in fata.

    2
    4

  • Constantin pe 6 Ian 2011, 20:03
    RUGAMINTE

    Dana draga, imi place ca esti incisiva, dar fii asa numai cand trebuie!

    2
    2

  • Constantin pe 6 Ian 2011, 20:01
    Coruptie, legaturi mafiote, incalacarea drepturilor omului, crime impotriva umanitatii

    Dipl.Ing. (TU) Constantin Bernath Augsburg, 28.10.2010 Yorckstr. 11a 86165Augsburg Germania SCRISOARE DESCHISA REFERITOR: -Cererea sotiei mele Nausica Bernath, cu domiciliul la adresa de mai sus, inregistrata la CEDO cu Nr. 16145/02 BERNATH vs/Romania Doua instiintari de respingere a cererii nr. 16145/02, respectiv prima datata 22.09.2009 cu referire la art. 52§2 din Conventie , iar a doua datata 05.10.2009 cu referire la art. 35§ 2b din Conventie. Ambele sunt semnate de grefierul adjunct Stanley Naismith. Prin faptul ca o cerere este respinsa prin doua articole din Conventie se face dovada ca Inalta Curte de la Strasbourg nu se ridica nici la nivelul unei instante de cartier marginas dintr-o tara din lumea a treia. Acest aspect se datoreaza influientei grefei romane care s-a impus la CEDO, prin Domnul Corneliu Barsan. Franta, care apara si animalele prin Constitutia sa, ar trebui sa se simta jenata ca pe teritoriul ei, la CEDO sunt incalcate flagrant drepturile omului din cauza domnului mai sus mentionat. -In cazul sotiei la CEDO s-au incalcat voit articolele: 3,8 si 13 din Conventie. -Dreptul la recurs al sotiei mele Nausica Bernath, cetatean german , la Marea Camera a CEDO conform art. 73 din Regulamentul CEDO. Nu ca sa i se asigure fericire ci pentru a i se face dreptate. Domnule presedinte Paul Jean Costa, peste cateva zile, in data de 03 noiembrie 2010 veti implini frumoasa varsta de 69 de ani. Cu aceasta ocazie cred ca sunteti de acord cu mine, ca va apropiati mai mult de cele ceresti decat de cele lumesti. Ori acest aspect trebuie sa va puna serios pe ganduri, macar acum. Nu-mi permit sa va felicit cu ocazia zilei de nastere, pentru ca, sunt sigur, au facut-o reprezentantii Guvernului Romaniei, in frunte cu premierul Emil Boc, in cele doua zile cat ati fost la Bucuresti respectiv in zilele de 21 si 22.10.2010 Banuiesc ca urmare acestei vizite “de lucru” efectuata la invitatia Ministerului de Externe din Romania, ati primit si ceva cadouri, ca sa va castige bunavointa care se adauga la titlul de Doctor Honoris Causa obtinut in 23.04.2003 din partea Universitatii Bucuresti. Jurnalistul roman, de la Jurnalul National, Domnul Dan Constantin a afirmat la un canal tv romanesc ca orice persoana oficiala, care paraseste Romania, nu uita nici dupa un an vizita facuta in aceasta tara. Ori de la data de 23.04 2003, cand ati obtinut titlul de Doctor Honoris Causa in Romania au trecut mai bine de7 ani, iar acum prin recenta vizita, dragostea fata de Romania se reanoieste, iar reprezentantii Romaniei la CEDO va reamintesc permanent ca nu trebuie sa uitati aceata minunata tara nici in viitor. Numai asa se explica faptul ca la CEDO, adevaratul presedinte al Inaltei Instante Europene nu sunteti Dvs. ci Domnul Corneliu Barsan. Mi-as permite sa redau cateva pasaje din mass - media romana, referitoare la vizita Dvs. istorica in Romania: 1)-Totodata, inaltul oficial a tinut sa evidentieze faptul ca Romania nu are plangeri la CEDO cu privire la incalcari grave ale drepturilor omului. 2-“Cred ca misiunea mea aici este una foarte importanta. Nu este prima oara cand vin in Romania, dar este prima oara cand vin in calitatea de presedinte CEDO. Este important sa ne intalnim cu autoritatile statului pe care il judecam si uneori il condamnam", a declarat Jean-Paul Costa. 3)-Presedintele CEDO a mai declarat ca toate statele din Europa se confrunta cu dificultati, economice si financiare, iar CEDO incearca sa rezolve toate cazurile de incalcare a drepturilor omului, fara sa puna, insa, statele intr-o situatie imposibila. 4)-La finalul conferintei, agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, Razvan Horatiu Radu, a afirmat ca Romania nu risca sa fie exclusa din Consiliul Europei. Am sa raspund eu Domnule presedinte CEDO, la cele de mai sus, ca sa ia la cunostiinta atat statele civilizate cat si organele de cercetare penale internationale, pentru ca este cazul ca CEDO sa fie intr-adevar o Inalta Instanta Europeana, cu judecatori ce au o moralitate care nu poate fi pusa la indoiala si unde se face dreptate! Deci Dvs. in calitate de inalt oficial CEDO ati afirmat, in Romania, ca aceasta tara nu are plangeri la Inalta Curte Europeana cu privire la incalcari grave ale drepturilor omului! Va contrazic categoric ca nu aveti dreptate! Sentinta Tribunalului München 721 XVI 0641/00 din 27.06.2001 desface adoptia sotiei pe motiv ca actul de nastere seria EN Nr. 122941/10.05.1991 eliberat de autoritatile romane, urmare unei adoptii internationale, incalca grav si de nesuportat cele mai elementare drepturi ale omului. Cred ca o desfacere a adoptiei la mai bine de zece ani pronuntata de acelasi acelasi tribunal care a incuviintat-o dezvaluie calitatea actului criminal. Conform BGB § 1762 o adoptie, in Germania, poate fi desfacuta la maximum trei ani de la incuviintare! Numarul certificatului de nastere 122941 arata clar numarul adoptiilor incepand din anul 1960 si pana in anul 1991. Sotia mea v-a mai scris, in data de 12.12.2009 o scrisoare in care prezenta faptul ca multi copiii adoptati erau macelariti pentru a li se preleva organele! Cu exemplu concret! Este trist ca ati devenit presedintele CEDO fara sa cunoasteti o axioma a stiintelor juridice si anume ca doua coordonate, data si localitatea nasterii sunt date sfinte si nu pot fi modificate decat in scopuri subversive. Cererea sotiei Nr. 16145/02 cu toate inscrisurile si dovezile de necontestat poate fi analizata de Dvs. in conditiile in care va pretindeti cu inalta moralitate si sunteti adevaratul presedinte CEDO. Si ar fi cazul, macar acum pe ultima suta de metrii sa luati in seama o sentinta germana si sa nu sfidati o hotarare data de un tribunal competent; cel din München. Sunt cetatean german si nu pot admite ca profesionalismul si competenta magistratilor germani sa fie batjocorita de un individ precum Domnul Corneliu Barsan. - Condamnati la CEDO uneori un stat! O teorie de care si copiii de gradinita s-ar amuza! Dumneavoastra ati auzit, asa intamplator de notiunea cauza-efect??? Romania are mult peste 10 000 de cereri la CEDO! Care-i cauza? Coruptia din Justitia romana, pe care toti romanii o arata cu degetul si despre care se scrie si se discuta mult in mass-media din Romania. Aceasta este cauza domnule presedinte! Ori dumneavoastra doriti sa solutionati efectul, ceea inseamna de fapt nimic! Ar trebui sa cunoasteti acest amanunt. Ca sa ma intelegeti, daca cineva merge la medic cu febra mare, acesta ii poate administra o injectie, nu mai are febra vreo 3-4 ore dar cand dispare efectul injectiei febra revine. Deci un medic competent este obligat sa caute cauza care genereaza febra si abia atunci o inlatura! Personalul de la grefa romana, condusa de Domnul Barsan, a falsificat si formularele pentru CEDO. Astfel in unele se mentiona clar faptul ca sunt admise numai 10% din cereri, celelalte fiind respinse! In interviul acordat jurnalistului Cristian Botez de la cotidianul Realitatea Romaneasca ati afirmat sfidator: CEDO nu asigura dreptul la fericire! Cine cauta fericirea la CEDO?? Poate Dumneavoastra care sunteti seful si profitati de pozitia pe care o aveti la aceasta Inalta Instanta! Bazat pe afirmatiile Dvs. intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul din data de 04. iulie 2010 realizat de jurnalistul Ionel Dancu, reprezentantul statului roman la CEDO a afirmat ca “romanii viseaza sa faca averi la Strasbourg” si ca pierderea proceselor la aceasta instanta afecteaza grav imaginea Romaniei! Va adresez o intrebare simpla: cine-i determina pe romani sa se adreseze Instantei Europene, cand in tara lor au trecut prin toate instantele iar actiunea le-a fost respinsa? Ce averi pot face romanii la CEDO cand li se acorda sume modice ca despagubiri morale??? Si o alta intrebare: De ce va interteseaza pe Dvs. faptul ca statul roman ar trebui sa platesaca respingerile cererilor de catre instantele din Romania? In limba romana exista un dicton: cine greseste plateste! Deci buni de plata ar fi judecatorii din Romania care au pronuntat hotarari de toata jena. De ce va intereseaza imaginea Romaniei si nu propria imagine! O faceti din pura moralitate si umanitate? Va informez ca Domnul Ilie Serbanescu, fost ministru al Economiei, analist economic a afirmat ca in Romania s-au furat anual, de 20 de ani incoace, intre 4 si 5 miliarde de euro. Practic in Romania s-au furat in 20 de ani cca. 100 miliarde de euro. Cred ca sub acest aspect am tratat si punctul nr. 3, cu recomandare sa nu mai plangeti la un mormant necunoscut, pentru ca nu stiti cine este inmormantat acolo! Va invit in Romania, pe cheltuiala Dvs. de masa si cazare si va prezint eu realitatea romanesaca. Va asigur ca va voi fi un ghid bun. Pentru punctul 4 am o noua intrebare: de unde stie Domnul Razvan-Horatiu Radu, ca Romania nu va fi exclusa din Consiliul Europei???? Cine i-a furnizat acestui domn informatia de mai sus, pentru ca in acest fel Romania nu mai are de ce sa se teama! In privinta retrocedarii imobilelor confiscate de comunisti, abia acum CEDO a luat masuri, dar anemice. De ce? Si Dvs dar si Corneliu Barsan vor sa lase urmasilor ceva! Cine este Corneliu Barsan? Este un individ nascut in Moldova in anul 1943, deci facem parte din aceeasi generatie, eu fiind ceva mai tanar. Dupa implinirea varstei de 7 ani, in anul 1950 a urmat scoala generala de 7 ani pe care a absolvit-o la varsta de 14 ani. Era anul de gratie 1957. Pana in anul 1960 il gasim la liceu. Este admis la Facultatea de Drept, in primul rand pentru ca avea origine sanatoasa, adica nu a avut parinti sau rude potrivnice sistemului comunist sau care au avut avere. Deasemenea nu a avut bunici, strabunici sau alte rude care dupa toate probabilitatile nu mai erau in viata care au facut parte din partidele istorice ale Romaniei sau nu au fost chiaburi, mosieri etc. adica cei care au exploatat taranimea sau clasa muncitoare. Toate aceste criterii au fost stabilite conform reformei invatamantului din anul 1948. Eu de exemplu, nu puteam urma Facultatea de Drept din cauza tatalui meu. Practic juca in aceeasi echipa cu securistii si militienii. Oricum nu m-a deranjat acest aspect pentru ca eu imi doream sa urmez o facultate tehnica,fara sa fiu admis pe baza de criterii politice, pe baza de concurenta cinstita la admitere si nu pe concutenta neloiala, asa cum a fost cazul Domnului Corneliu Barsan. Domnule Costa nu v-as fi dorit sa fiti fost judecat de Corneliu Barsan in acea perioada comunista! Ati fi fost condamnat la ani grei de puscarie sau chiar la moarte, pentru fapte minore Ei erau legea in Romania si de ei trebuia sa te temi. Sau aveti impresia ca politia politica din Romania dormea? Dimpotriva urmarea activitatea fiecarui magistrat iar sub acest aspect acestia trebuiau sa fie calai si nu oameni ai legii. Legea in Romania era ca o plasa in care erau prinsi numai elementele dusmanoase ale regimului comunist, Doresc sa va prezint modul in care Domnul Barsan a reusit sa devina vicepresedintele Camerei a 3-a. La Strasbourg acest domn isi face aparitia in anul 1995 unde a devenit membru al Comisiei Europene pentru Drepturile Omului, iar din 1998 devine judecator la CEDO, functie pe care o detine si in prezent. Cu mentiunea ca in anul 2007, cand a fost reales la aceasta Inalta Instanta Europeana, Doamna Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, actualmente europarlamentar s-a opus categoric ca acest domn sa mai fie judecator la CEDO. Probabil ca Doamna Macovei stia cine este si de ce nu mai poate fi la CEDO. Este Doctor Honoris Causa al Universitatii Paris I Panteon – Sorbona (fara data). Din anul 1999 este Cavaler al Legiunii de Onoare oferit de Grande Chancellerie de la Legion d`Honeur. Pentru mine amanunte nesemnificative. In anul 1998, fiul sau, Mihnea Barsan (mai figureaza si cu numele de Mihai) ajunge la Strasbourg, pentru ca tatal sau lucra aici si l-a luat cu el. In acel an urmeaza cursurile unui liceu intenational, in clasa VII, dupa toate probabilitatile un liceu de initiere in limba franceza, iar dupa doi ani deci in clasa IX-a isi sustine bacalaureatul. Urmeaza cursurile Facultatii de Drept si Stiinte Politice din cadrul Universitatii Robert Schumann din Strasbourg, fara a sustine examen de admitere. A absolvit aceasta facultate in anul 2007. Iar acum urmeaza surpriza: Barsan tatal a fost profesor asociat la Institutul de Inalte Studii Europene al Universitatii Robert Schumann! Deci tata Barsan, in stilul pur romanesc s-a infiltrat in Univesrsitate ca sa-si ajute fiul. Nu este precizata perioada de functionare ca profesor asociat, dar se pare ca totul a durat pana la terminarea studiilor de catre junior. Titlurile si premiile internationale obtinute de Domnul Corneliu Barsan au i-au folosit la ascensiunea lui la CEDO. Statul roman a avut grija de acest om, asa cum a avut grija si de Elena Ceausescu, semianalfabeta, cu doar patru clase, devenita profesor doctor inginer si savanta de renume mondial. Inainte de a fi executata i s-au aruncat cuvinte grele pe aceasta tema. Acest impostor si aici ma refer la Domnul Corneliu Barsan s-a mai autoproclamat si agent impobiliar de lux! Exagereaza, pentru ca eu am aparat mai mult decat el proprietate personala, odata cu punerea in aplicare a Legii nr. 4 din 1974. Conform acestei legi, proprietarii care detineau doua s-au mai multe locuinte (case familiale, apartamente etc) trebuiau sa predea tot ce aveam in plus. Acestia isi puteau pastra o numai un singur apartament, sau numai o singura casa familiala in proprietate personala. Prin pozitia avuta la acea vreme, am avut posibilitatea sa ajut multi proprietari sa nu-si piarda bunurile imobile. Daca faptele mele ar fi fost dovedite, din partea unui judecator precum Corneliu Barsan as fi primit ani buni de detentie. Constiinta mea a fost insa curata. Domnule presedinte, am parasit Romania in anul 1988 fiindu-mi sila de cei care se aflau la putere. Nici cu cei de azi, pe care Dvs. ii slujiti cu credinta si devotament nu mi-e rusine. Practica acele metode ca si inainte de 1989 pentru ca, asa cum a afirmat laureata Premiului Nobil pentru literatura, Doamna Herta Müller, 40% din cei care conduc Romania, sunt fosti securisti. Daca luam in calcul si colaboratorii lor, care deasemenea au un cuvant mare de spus in tara, procentul celor care folosesc metodele securiste este mult mai mare. In februarie 2008, presedintele Romaniei Traian Basescu a afirmat ca 25% din magistrati au fost securisti! Ori afirmatia presedintelui se bazeaza pe ceva real. Personal nu recunosc diploma de absolvire a Facultatii de Drept a Domnului Corneliu Barsan, obtinuta prin concurenta neloiala la admiterea in universitate. Daca ati cunoaste cat de cat adevarata istorie a Romaniei, pe care eu am trait-o m-ati intelege si mi-ati da dreptate. Asa, ati sevit un mar otravit care v-a fost daruit ca ceva de soi nobil. Locul Domnului Corneliu Barsan era numai in Romania, unde putea ocupa orice functie. Asa a sabotat o instanta de talie europeana iar Dvs. ati cazut in capcana unui domn, care mie nu-mi spune nimic. Daca la CEDO nu veti mai putea face nimic si nu va mai puteti impune, din cauza jocului in care ati intrat, eu zic din naivitate, ca sa nu numesc altfel situatia Dvs. va recomad: demisia. Din motive de sanatate, pentru ca ar fi motivata. Cu cele mai sincere salutari prietenesti, Constantin Bernath

    0
    1

  • ducu pe 6 Ian 2011, 10:40
    Prostitutia in media

    Danuta draga, cand faci o emisiune fii impartiala si nu latra la comanda bravului MOTAN securist ca i-ti curg balele !!!!!!!!!!!!!!!! Mai rar nu la foc automat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    3
    4

  • KARINA pe 3 Ian 2011, 20:37
    RESPECTELE MELE

    ESTI TARE!JOS PALARIA IN FATA DANEI SI LUI RADU TUDOR!VA ASCULT CU MULTA ADMIRATIE!SUNTETI NISTE CURAJOSI!MERGETI INNAINTE SI POATE LUMEA ASTA VA DESCHIDE OCHII!MULT SUCCES!!!!!!!!!!

    4
    1

  • ro-lari pe 3 Ian 2011, 19:30
    Dana Grecu pleaca din televiziune!

    Cand iesiti din televiziune?! Nu azi, ci ... definitiv! Daca BBC asta v-a invatat, ma indoiesc ca ati trecut pe acolo. Nu pot crede ca BBC propovaduieste isteria, cretinismul ca sa fiu direct si deci inteles. Si eu sunt contra Basescu dar nu sunt cretinizat. Cand paharul este plin, in zadar mai pui in el. Este ca la Bumerang, efectul de intoarcere! Nu asa se castiga o batalie contra "negativilor" - nu repetand la infinit aceeasi fraza, nu acuzand gratuit, nu facind confuzii. Simpla acuzatie nu aduce beneficii, din contra! Faceti un deserviciu celor care vor sa scape de Basescu dar si de cretini, in general. Tot pe "antene" cineva a "turnat" ura intr-un pahar plin, a patat fata de masa si gazda (publicul) a devenit ... pro, asa a cistigat Basescu, cu Firea, cu Diaconescu etc. Ca emisiunile de scandal au audienta, este trist. Stiu ... telecomanda! Dar in conditiile in care si ceilalti sunt din acelasi aluat nu avem incontro, ne uitam, asta nu inseamna ca va acceptam in totalitate. NU SUNTETI PENTRU O TELEVIZIUNE tip BBC - mai degraba tip DDD ! L-ati stricat si pe dl. Tudor! Asa ca, ... plecati?!

    3
    5

  • vera pe 25 Dec 2010, 20:34
    la ordinea zilei

    NU MAI POT SA O URMARESC PE ACEASTA MODERATOARE PE POLITIC DANA GRECU CU IESIRILE ISTERICE ,TIPETE,NU LASA INVITATI SA-SI TERMINE IDEEA -CE FEL DE OAMENI DE TV.PROMOVEAZA A3! ROLUL CRUELEI DIN 101DALMATIENI I SE POTRIVESTE! CASTIGA BANI GREI PTR.PORCARIA DE EMISIUNE,ARE NEVOIE ARE ODRASLE NEREUSITE FIZIC.....

    4
    6

  • vera pe 25 Dec 2010, 20:34
    la ordinea zilei

    NU MAI POT SA O URMARESC PE ACEASTA MODERATOARE PE POLITIC DANA GRECU CU IESIRILE ISTERICE ,TIPETE,NU LASA INVITATI SA-SI TERMINE IDEEA -CE FEL DE OAMENI DE TV.PROMOVEAZA A3! ROLUL CRUELEI DIN 101DALMATIENI I SE POTRIVESTE! CASTIGA BANI GREI PTR.PORCARIA DE EMISIUNE,ARE NEVOIE ARE ODRASLE NEREUSITE FIZIC.....

    4
    6

  • valeria pe 15 Dec 2010, 13:54
    salarii profesori

    Cum se mai pot plînge profesorii de salarii , daca cele scrise în articolul de mai jos sînt adevarate ? Topul salariilor regeşti de la Universitatea Piteşti Jurnal de Arges Joi, 25 Noiembrie 2010 16:10 # Rectorul Barbu ia 166 milioane lei lunar. Deşi a reuşit să se strecoare prin cele mai ascunse cotloane ale mediului economic, criza financiară nu s-a putut infiltra şi în buzunarele cadrelor cu funcţii de conducere în Universitatea Piteşti. Care sunt apărate de blindajul gros al unor salarii de-a dreptul regeşti pentru o perioadă în care mai toată lumea chiţăie de sărăcie. Sunt destui şefi din Universitatea condusă de rectorul Gheorghe Barbu care le scuipă seminţe-n cap la capitolul salarizare, preşedintelui ţării sau primului ministru, ca să nu mai vorbim de prefect sau preşedintele Consiliului Judeţean, ale căror lefuri sunt de-a dreptul rahitice prin comparaţie cu cele ale multor cadre care se alimentează la casieria din Târgu din Vale. Excentricităţile salariale de la Universitate vin în contradicţie cu situaţia de ansamblu din învăţământ, unde salariile cadrelor didactice au intrat serios la apă în ultima vreme, ca să nu mai vorbim că nici performanţele universitare ale instituţiei conduse de Gheorghe Barbu, plasate constant pe o linie modestă în evaluările făcute, nu „rimează” cu lefurile uriaşe încasate în ultimul an fiscal. Dar să vedem cam despre ce salarii ar fi vorba la Universitate, cu menţiunea că vom folosi cifre exprimate în lei vechi. Sau, mai bine spus, în zeci sau sute de milioane lei vechi. În familia rectorului Barbu intră lunar 242 milioane lei Să-i dăm rectorului ce-i al rectorului şi să vă informăm că Gheorghe Barbu se plasează în fruntea topului salariilor de la Universitate, cu un venit anual de 2 miliarde lei. Ceea ce înseamnă că rectorul a ridicat în ultimul an o leafă de 166 milioane lei pe lună. Pe cât de grasă e suma, pe atât de încărcată este lista cu activităţi retribuite ale şefului Universităţii: salariu de profesor universitar, activităţi didactice suplimentare, indemnizaţia de rector, examene, proiecte cu finanţare europeană, îndrumare cadre didactice şi o colaborare cu o agenţie naţională. Dacă ne mai gândim că şi soţia rectorului, Anca Barbu, are un salariu de aproape 36 milioane pe lună, precum şi faptul că soţii Barbu au închiriat jumătate din locuinţa lor din Mărăşeşti la doi cetăţeni străini, Udo Louks şi Lothar Forner, care plătesc o chirie anuală de 11.400 euro, rezultă că familia Barbu a avut un venit lunar de circa 242 milioane lei. Paradoxal, al doilea salariu din Universitate nu aparţine prorectorilor ori vreunui decan, ci Lilianei Ezechil, care deţine funcţia de director de departament. Peste 150 de milioane a ridicat pe lună doamna Ezechil, cu „doar” 16 milioane mai puţin decât rectorul. Dar n-are rost să-i plângem prea mult pe prorectorii Gheorghe Şerban, Gheorghe Crivac şi Ion Tabacu, atâta vreme cât dânşii au o leafă de 105, 100, respectiv 96 milioane pe lună. Cel mai „odârlit” prorector este Dumitru Chirleşan, cu doar 66 milioane pe lună. Dar suplineşte asta prin faptul că şi soţia sa, Georgeta Chirleşan, lucrează tot la Universitate, ca directoare de departament şi chiar îl depăşeşte un pic la salariu, având 71 milioane pe lună. În total deci, soţii Chirleşan încasează lunar peste 137 milioane. Sumă „mică” pentru două persoane, câtă vreme cancelarul Universităţii, Gheorghe Bănică, îi depăşeşte de unul singur la bani, cu o leafă de 145 milioane. Decani full de bani Şi decanii de facultăţi vin cu plasa când este zi de salariu. Să-i luăm în ordine alfabetică: Eugen Chelaru-120 milioane, Geanina Cucu Ciuhan-70 milioane, Constantin Drăghici-78 milioane, Silviu Ioniţă-86 milioane, Alexandrina Mustăţea-100 milioane, Mugur Niculescu-94 milioane, Aurel Popescu-63 milioane, Ion Popescu-62 milioane, Paul Mărculescu Radovici-86 milioane şi Constantin Ţibrian-120 milioane. Nici prodecanii din Universitate n-o duc rău la capitolul salarizare. Să-i menţionăm, tot în ordine alfabetică: Sorin Anghel-45 milioane, Viorel Bucur-89 milioane, Luminiţa Georgescu-74 milioane, Doina Iacomi-77 milioane, Ioan Liţă-79 milioane, Gheorghe Nicolescu-86 milioane şi Victor Zaharescu-76 milioane. Sunt însă şi prodecani cu salarii de „mizerie” în comparaţie cu ceilalţi: Doruleţ Grădinaru-26 milioane şi Ion Isăroiu-29 milioane. 123 milioane pe lună, cel mai bine plătit şef de catedră Să pătrundem şi mai jos în ierarhie, până la şefii de catedră. Să nu credeţi însă că aici sunt salarii mai mici. Multe nu sunt cu nimic mai prejos decât cele menţionate mai sus. Păstrăm aceeaşi ordine alfabetică: Alexandru Boroiu-66 milioane, Mihai Brăslaşu-83 milioane, Maria Constantinescu-92 milioane, Mihaela Diaconu-53 milioane, Ionel Didea-48 milioane, Octavian Gruioniu-61 milioane, Daniela Iancu-39 milioane, Emilian Lefter (sic!)-78 milioane, Eduard Niţu-66 milioane, Emil Sofron-102 milioane, Alexandru Teodorescu-118 milioane, Ştefan Trâmbaciu-86 milioane, Corneliu Udrea-94 milioane şi Emilia Ungureanu-83 milioane. La capitolul salariu pentru şefii de catedră, recordul îi aparţine lui Dinel Popa, şeful catedrei de mecanică aplicată, cu nu mai puţin de 123 milioane lei lunar. La Universitate mai sunt şi alte categorii de personal cu funcţii de conducere, consistent retribuite, fie că vorbim de secretari ştiinţifici, fie personal administrativ. Iată, de pildă, cum se prezintă situaţia celor mai mari salarii pentru secretarii ştiinţifici: Neculae Dinuţă-82 milioane, Sebastian Parlac-77 milioane, Ion Mihăilă-68 milioane, Carmen Topală-62 milioane, Laurenţiu Deaconu-59 milioane şi Ionel Bostan-54 milioane. Dintre şefii administrativi, recordul salarial îl deţine directorul de departament Ion Simon Iorga, cu 100 de milioane. Dar mai sunt şi alte salarii grase: Adrian Clenci, director de departament-61 milioane, Smaranda Găvan, secretar şef-58 milioane şi Ion Broştescu, director general administrativ-55 milioane. Record de 172 milioane, la categoria familii universitare În fine, ultima categorie la care ne vom referi, sunt şefii care lucrează în familie la Universitate, având soţ şi soţie salarii cât se poate de frumuşele. Îi menţionăm tot în ordine alfabetică: Claudia Burtescu, secretar ştiinţific-30 milioane, la care se adaugă şi salariul soţului, conferenţiar universitar, de 29 milioane, soţii Constantin şi Manuela Ciucurel, ambii şefi de catedră, cu salarii de 68 milioane, respectiv 56 milioane, Maria Constantinescu, şefă de catedră-92 milioane, plus 25 milioane ale soţului, Ştefan Găitănaru, şef de catedră-99 milioane, plus 47 milioane ale soţiei, Niculina Mihăilescu, şefă de catedră-76 milioane, plus 59 milioane soţul, Mugur Niculescu, decan-94 milioane, la care se adaugă şi cele 51 milioane ale soţiei, Ionela Niculescu, şefă de catedră, Florin Smaranda, şef serviciu-29 milioane, plus 29 milioane soţia, Emanuel Soare, secretar ştiinţific-63 milioane, plus 19 milioane soţia. Dar recordul banilor câştigaţi în familie îl deţin soţii Pană, Ioan Pană, şef de catedră-83 milioane şi Viorica Pană, şefă de departament-89 milioane, deci un total lunar de 172 milioane. Mai este ceva de spus? Chiar nimic… (Mihai BĂDESCU)

    0
    2

  • moses pe 9 Dec 2010, 10:38
    betivul de cheu si PPR-ul

    betivul de cheu si PPR-ul (paduchele pitic de rachitea)

    1
    2

  • dumitru pe 30 Nov 2010, 07:41
    ordinea zilei

    nu am intrat niciodata in discutii contradictorii,dar vad ca am compatrioti,albastri la mate.dupa felul cum gandesc,sa spui ca d-na Grecu si Radu sunttrompetele lui Voiculescu.atunci este si a mea.si mie imiprovoaca oarece disconfort abdominal.apariliile lui berca ,visan,toader.numai jigodii unu si unu.am auzit ca madama care se pricepea la tot si toate,zambata blonda tatoiu,v-a pleca din tara undeva pe la sud de pago -pago,am mai scapat de o ciocanitoare .mai sunt vreo cateva dar de astea vom scapa la trecerea in nefiinta a lui zeus de dambovita.DOAMNE AJUTA

    5
    1

  • anca pe 23 Nov 2010, 21:09
    referitor la prima de vacanta si al XIII-lea salariu primit de functionarii publici

    Sunt functionar public din Dolj si nu am primit nici prima de vacanta, nici al XIII -lea salariu. Pentru noi cei mici nu sunt bani, dar cand trebuie sa primeasca drepturile salariale "conform legii" inaltii functionari publici pentru ei sunt bani.

    2
    1
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod