Cezariană sau naștere naturală? Nicoleta Luciu explică de ce a mers pe mâna chirurgilor


Nicoleta Luciu tripleti
Nicoeleta Luciu, alături de soț și de cei patru copii ai săi

Cezariană sau natural: nu există soluția perfectă


Nimeni nu-i poate contesta Nicoletei Luciu calitatea de mamă, dar va trebui mereu să împace această poziție cu cea de divă cu sâni proeminenți, modelați cu bisturiul.
Una dintre dezbaterile promovate de ”jurnalista” Luciu e cea a controversei dintre nașterea naturală și cezariană.
”Acum, uitându-mă în urmă, cezariana a fost cea mai bună alegere pe care am putut s-o fac pentru mine. Știu că multe femei își doresc să nască natural încă din prima zi de sarcină.
Unele merg până la capăt cu planul acesta și le felicit, iar altele, pe ultima sută de metri aleg cezariana. Și le felicit și pe ele. De ce? Pentru că aici nu există o rețetă perfectă, care să funcționeze pentru toate mămicile din lume. Nu există soluția perfectă. Există doar soluția perfectă pentru fiecare dintre noi. Iar pentru mine, cezariana a fost, cu siguranță, soluția perfectă. Lăsând la o parte chestiunile medicale, am să vă enumăr motivele care m-au condus spre această decizie, motive în care cred și acum și care mă fac să cred că, în ceea ce mă privește, cezariana a fost o alegere bună atât pentru mine, cât și pentru copiii mei”, a scris Nicoleta Luciu pe blogul ei. Principalele două motive care au determinat-o să aleagă această procedură medicală au fost: eliminarea stresului și recuperarea mai rapidă după naștere.
19 Mai 2016
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 19 Mai 2016, 15:47
    bine ma

    Pai toate lumea stie ce se intimpla cind nasti natural, e si normal sa se aleaga cezariana. Crapi in durerile iadului, te chinui ca hotii de cai, de multe ori ramii cu sechele toata viata, se intimpla sa mai si mori, coase doctorul la tine ca la mileuri, da' na, ti-ai implinit "menirea" de femeie, ca la asta sintem reduse sau cel putin asa se vrea. Si vitele incaltate tot refuza sa priceapa, dupa aia dau din colt in colt si nu mai stiu ce sa faca. Pai ce-si face omul cu mina lui lucru manual se cheama, asa ca....

    0
    1

  • Gina pe 19 Mai 2016, 10:10
    Subiect discutabil

    Fiecare femeie are dreptul să aducă pe lume copiii aşa cum vrea ea. Doctorul însă este OBLIGAT să-i spună care sunt avantajele şi dezavantajele. În vremea RĂPOSATULUI era interzisă cezariana, pt. că atunci femeia respectivă nu TREBUIA timp de doi ani să mai rămână gravidă, deci, nu era pe placul dictatorului. Copilul meu nu s-a născut până la 10 luni, am fost internată în spital la termen, dar... Şi placenta s-a putrezit, a fost nevoie să mi se facă cezariană...şi să-mi scoată TOT... Am stat o lună întreagă sub supravegherea doctorilor, în spital şi totuşi nu au avut curaj să-mi facă cezariană, călcau legea dictatorului... deşi mi-era viaţa în pericol. Dacă se făcea la termen, aş fi avut acum un băiat..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod