Sute de elevi beneficiază în 2013 de materiale didactice și echipamente educaționale donate de Always

Always a donat echipamente didactice și materiale educaționale în valoare totală de 40.000 USD către patru şcoli din țară, în care studiază, în prezent, peste 800 de elevi. Cele patru școli, selectate cu ajutorul Ministerului Educației Naționale, au fost dotate cu rechizite și materiale ajutătoare pentru predare, laborator de științe exacte, bibliotecă sau laborator de informatică.
Donația a făcut parte dintr-o inițiativă derulată de Always în perioada ianuarie – martie 2013, demarată din convingerea că tinerii au nevoie de susținere pentru a avea acces la o educație completă. Always și-a propus să facă un prim pas în această direcție, contribuind la creșterea calității procesului de învățare. Cu ajutorul donațiilor către cele patru școli, aflate în localităţile Ocolna (jud. Dolj), Moroieni (jud. Dâmboviţa), Valea Măcrişului (jud. Ialomiţa) şi Turda (jud.
Tulcea), elevii au acces la sesiuni interactive, informații practice și tehnologie avansată care schimbă modul în care cei mici privesc școala și procesul de învățare.

Efortul de a sprijini accesul tinerilor la o educație de calitate este motivat de contextul în care, în România, chiar și deprinderea noțiunilor de bază se dovedește dificilă pentru aproximativ 40% dintre adolescenţii de 15 ani. Potrivit Raportului 2011 OECD/PISA, Ciclul de testare 2008-2009, publicat pe site-ul Centrului National PISA, aceștia întâmpină dificultăţi la citire (capacitatea de înţelegere a unui text) și nu pot îndeplini condiţiile minime de înţelegere a unui paragraf scurt şi simplu din punct de vedere sintactic.

Tinerele din România și-au arătat susținerea pentru inițiativa Always, participând la o competiție pe pagina de Facebook NoiFetele.
Împreună cu Soré Mihalache, Alina Eremia şi Criss Ciobănaşu de la LaLa Band, susţinătoare ale campaniei Always, câștigătoarele concursului au participat la echiparea școlii din Valea Măcrișului cu un laborator de informatică și alte materiale didactice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod