Singurul nai de carbon din lume, creat pentru artistul Nicolae Voiculeţ

29 Septembrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Singurul nai de carbon din lume, creat pentru artistul Nicolae Voiculeţ
În cadrul aniversării celor 60 de ani de activitate, grupul de organizaţii ICPE, va înmâna artistului Nicolae Voiculeţ, primul nai din fibră de carbon din lume. Institutul de Cercetări Electrotehnice  s-a alăturat dorinţei muzicianului de a da acestui instrument sacru - NAIUL, noi atribute, devenind astfel un instrument al mileniului III.
 
Aniversarea va avea loc  joi, 30 Septembrie la Palatul Snagov, începând cu ora 14:00.
Nicolae Voiculeţ, artistul care a reprezentat România pe cele mai mari scene ale lumii, revoluţionează  arţa naiului şi propune acum o altă viziune asupra acestui instrument străvechi, integrându-l în marele concept cultural mondial, devenind acum un instrument al viitorului.
 
Naiul de carbon face parte dintr-o colecţie completă de naiuri care va aparţine muzicianului Nicolae Voiculeţ fiind astfel o provocare pentru institutul de cercetare să dezvolte o temă atât de complexă.
Carbonul, baza vieţii pe pământ şi naiul. arta sunetului  mistic.
 
"Doresc să continui ceea ce maestrul meu, Gheorge Zamfir a început acum 40 de ani şi vreau să readuc naiul pe scenele lumii şi în sufletele românilor mei," a declarat Nicolae Voiculeţ.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod