Rock City Open Air a fost amanat

de Ileana Voicu Ghinea, 14 August 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Rock City Open Air a fost amanat

Rock City Open Air, festivalul care trebuia sa aiba loc intre 20 si 23 august, in comuna Borcea, langa Fetesti, a fost amanat, din cauza ca headlinerii principali, Immortal, au decis sa anuleze concertul din cadrul evenimentului, informeaza organizatorii, Metal Masters, citati de Mediafax.

"Am decis cu greu amanarea festivalului; amanarea s-a dovedit a fi inevitabila datorita faptului ca headlinerii principali, Immortal, ne-au comunicat anularea concertului (...) Au decis anularea concertului Immortal, headliner-ul festivalului, cu numai o saptamana inainte, in conditiile in care sunt platiti peste 50% in avans", transmite organizatorul evenimentului, Metal Masters.

Potrivit organizatoriilor, cei de la Inmortal sustin ca exista trei motive care au dus la anularea evenimentului: respectiv ca le este frica de faptul ca nu vor avea rezervare la hotel, ca nu au primit confirmarea pentru riderul de pirotehnica, "in conditiile in care, contractual, este responsabilitatea Immortal 100% sa isi plateasca si organizeze pirotehnica" si ca au auzit ca sunt p utine vanzari in avans si nu doresc sa cante in cadrul unui "festival posibil esec".

Un al doilea motiv pentru amanarea Rock City Open Air este acela ca pentru festival au fost vandute in avans doar 810 bilete.

"In aceste conditii, doar 810 bilete vandute in avans, cat si anularea concertului Immortal, am decis sa nu riscam un urias scandal la fata locului.
Aceasta anulare a amplificat neincrederea publicului, neincredere care dureaza de 9 luni si care se pare ca a devenit certitudine"
, precizeaza organizatorii.

Potrivit Metal Masters, "au inteles situatia" artistii de la Amon Amarth, Edguy, Overkill, Paul Di Anno, Mayhem, Einherjer, Candlemass, Solitude Aeturnus, cat si alte trupe care au pe langa bilete de avion achitate si onorarii in avans cuprinse intre 50% si 75%.

"Prin urmare, aceste trupe - headlineri in alte zile - isi vor onora promisiunea catre publicul din Romania. Aceste trupe vor concerta in Romania", mai spun organizatorii, care precizeaza ca, dupa ce va fi stabilita o data pentru desfasurarea concertelor, o vor anunta.

Cei care au cumparat bilete la Rock City Open Air le pot pastra pentru editia amanata sau pot recupera contravaloarea acestora.

Potrivit organizatorilor, au fost vandute bilete in Finlanda, Spania, Israel, Italia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Ungaria, Serbia, Grecia, Germania, Anglia.

"Ni s-a comunicat ca, la ora actuala, avem 810 bilete vandute, dintre care aproape 300 de bilete vandute de catre cele 28 de trupe romanesti participante (10 bilete de trupa).
in realitate sunt 400 de bilete vandute in avans in Romania. Noi am crezut atat de mult in miscarea metalica incat am platit in avans aproape tot ce era necesar pentru ca festivalul sa aiba loc"
, mentioneaza Metal Masters, citati de Mediafax.

"Am sperat cu incapatanare ca la fata locului vom avea inca 1.000 de oameni pentru a realiza necesarul de break-event pentru ca festivalul sa iasa macar pe zero. Gandim pe termen lung, vrem sa iasa, din pasiune, o pasiune de-o viata", au mai adaugat organizatorii.

Un numar de peste 60 de trupe ar fi trebuit sa concerteze la Rock City Open Air. Pretul biletelor puse in vanzare a pornit de la 270 de lei, daca erau cumparate in perioada 12 februarie - 30 aprilie, 300 de lei, in perioada 1 mai - 31 iulie, 350 de lei, intre 1 si 19 august, si 400 de lei la intrare.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod