"Restore the beauty", o campanie de restaurare a MNAR-ului

Facebook Twitter Comenteaza


Eforturile membrilor proiectului "Restore the beauty" si generozitatea sponsorilor contribuie la repunerea in circuitul muzeal a doua colectii ale MNAR: colectia de arta orientala si colectia de arta decorativa europeana. Ele vor fi expuse in doua galerii permanente, ce urmeaza a fi amenajate la etajul III al corpului central al Palatului Regal.

Amenajarea acestor galerii necesita lucrari fundamentale de consolidare si restaurare a cladirii, care vor dura aproximativ 3 ani. Spatiile de expunere de la etajul III au fost inchise in urma cutremurului din 1986, care a afectat intregul corp central al cladirii.

Comitetul proiectului "Restore the beauty" a initiat o ampla campanie de strangere de fonduri pentru amenajarea muzeala si ambientarea spatiilor care vor gazdui aceste colectii, cu scopul de a readuce in atentia publicului un patrimoniu important si putin cunoscut.
Comitetul s-a adresat mai multor corporatii, institutii financiare si persoane fizice, iar reactiile au fost pozitive.

Pana in momentul de fata, campania a reusit sa adune aproximativ 1.600.000 de euro, suma record intr-o perioada relativ scurta: mai - septembrie 2008. Gratie succesului campaniei, o selectie din cele aproximativ 10.500 de piese de arta decorativa europeana si 4.500 de piese de arta orientala din patrimoniul MNAR va putea fi admirata din nou de public.

Galeria de Arta Orientala va cuprinde noua sali in care vor fi expuse piese reprezentative pentru arta Orientului islamic, Chinei si Japoniei, organizate in functie de tipurile de obiecte si de aria geografica din care provin.
Galeria va include o sala pentru ceremonia ceaiului si una documentara si educativa.

Cele sase sali ale Galeriei de Arta Decorativa Europeana vor ilustra fiecare cate un stil sau curent artistic: stilul neogotic german si francez, Renasterea italiana, germana si franceza, baroc si rococo din tarile de Jos, Franta si Germania, stilul Napoleon al III-lea, stilul Empire si stilul Art Nouveau.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod