Prima televiziune româno - italiană s-a lansat oficial la Roma

Viceprimarul Romei, Sveva Belviso si senatorul român Mircea Geoană s-au numărat printre invitații la conferinta de presa care a marcat lansarea oficială a primei televiziuni româno-italiene, ROMIT TV. Într-un cadru oficial, în Sala di Pietro da Cartona (Musei Capitolini) din incinta Primariei orașului Roma, echipa Romit TV și-a întâmpinat oaspeții, personalități marcante din România și din Italia.

Viceprimarul Romei, Sveva Belviso si senatorul român Mircea Geoană s-au numărat printre invitații la conferinta de presa care a marcat lansarea oficială a primei televiziuni româno-italiene, ROMIT TV. Într-un cadru oficial, în Sala di Pietro da Cartona (Musei Capitolini) din incinta Primariei orașului Roma, echipa Romit TV și-a întâmpinat oaspeții, personalități marcante din România și din Italia.

Printre invitații la gala de lansare a postului ROMIT TV s-au numărat: Sveva Belviso (viceprimarul Romei), Federico Rocca (delegat al primăriei din Roma pe lângă instituțiile europene), senatorul roman Mircea Geoană, Cristian Rizea (președinte al PSD Diaspora), Bogdan Cazaban  (ambasadorul României la Vatican), Adina Lovin (însarcinatul cu afaceri în cadrul Ambasadei României la Roma), jurnalistul Radu Soviani, Giuseppe Albeggiani (co-fondator al ETNOCOM). Au mai fost prezenți la gala de lansare Emanuele Latagliata, președinte al ROMIT TV Eugen Terteleac (președintele Asociației Românilor din Italia și director de comunicare al ROMIT TV) și Ionuț Pavel (corespondent în România al ROMIT TV), dar și reprezentanți ai presei italiene, jurnaliști de limba română din Italia și mulți alți importanți reprezentanți ai comunității românești din Italia.

Doamna viceprimar Sveva Belviso a deschis conferința de presă salutând initiațiva dlui Emanuele Latagliata de a crea această televiziune, un post gândit în serviciul comunității românești din Italia.

Potrivit datelor oficiale, comunitatea română din Italia numără 1.800.000 de oameni, din care 100.000 sunt numai în Roma. Prin densitatea ei, comunitatea românească reprezintă 5% din populația Italiei și este în prezent cea mai mare comunitate etnică din această țară.

Au mai luat cuvântul, aducând mesajul lor de încurajare și viață lungă pentru ROMIT TV, dl. senator Mircea Geoană, însărcinatul cu afaceri în cadrul Ambasadei României la Roma, dna Adina Lovin, delegatul primăriei Roma pe lângă instituțiile europene, dl Frederico Rocca, și directorul rețelei de televiziune Rete Oro, dl Umberto Tersigni. Din partea ROMIT TV, au luat cuvântul domnii Emanuele Latagliata, președinte, Eugen Terteleac, director de comunicare, și Ionut Pavel, corespondent în România al acestui post de televiziune. Moderatorul evenimentului a fost domnul Giuseppe Albeggiani, proprietarul ETNOCOM, una dintre cele mai puternice agenții de marketing interetnic din lume.

În studiourile ROMIT TV, lansarea a fost marcată printr-o emisiune specială, la care au participat o mare parte din personalitățile prezente la conferința de presă.

La 1 octombrie 2011 și-a început transmisia pe teritoriul italian prima platformă de televiziune în limba română, ROMIT TV, un nume care are, la rându-i, o prestigioasă istorie.

Marca a fost creată și înregistrată în urmă cu 75 de ani, în urma acordului semnat în anul 1937, prin care statul italian și cel român au pus bazele unei colaborări în domeniul cinematografic - ce avea să ducă, în 1940, la apariția celebrei case de film și distribuție Cineromit. Păstrând sensul acestui parteneriat, postul de televiziune ROMIT TV a fost gândit ca o sursă credibilă de informare a cetățenilor de origine română din Italia, dar și ca o platformă de comunicare cu publicul italian. În anul 2011, grație televiziunii digitale terestre, s-a putut creea o platformă dedicată comunității românești din Italia. Deși varianta în probă a televiziunii a fost lansată în septembrie, în foarte scurt timp aceasta a captat interesul telespectatorilor, reușind ca în ziua de azi, la lansarea oficială a postului, să se bucure de atenția a peste 580.000 de persoane, cifra care, potrivit estimărilor, se va dubla o dată cu începerea emisiei prin satelit. Performanța este deosebit de importantă, ținând cont de concurența acerbă în domeniul televizual italian și de faptul că posturile naționale de televiziune din Italia au lansat, în ultima perioadă, campanii puternice de fidelizare, ce presupun creșterea semnificativă a ofertelor și îmbogățirea pachetelor propuse.

Succesul canalului ROMIT TV a este bazat pe experiența în domeniu acumulată în Italia, la Roma și Milano și România.

La București, compania deține o stație de transmisie prin satelit, care permite legătura în direct, pe toată perioada anului, între Roma, Milano și București, prin trasmisia de știri care să reflecte realitatea românească și pe cea italiană. Profesionalismul este garantat de de o echipă de jurnaliști și redactori cu experiență, care asigură  24 de ore de emisie cu programe variate, fără a fi obligați la o repetare a emisiunilor.

ROMIT TV se consideră o alternativă viabilă, dar și un serviciu util, deoarece este, în același timp, un canal de divertisment și unul de informare și, nu în cele din urmă, propune un proiect de integrare socio-culturală, pentru păstrarea identității naționale a comunității române în Italia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod