Mirela Stelea a “vândut” tabouri de Theodor Aman și Camil Ressu alături de copii

Mirela Stelea a condus o sesiune specială de licitație Artmark, alături de un grup de copii, în cadrul evenimentului “Cei mai iubiți dintre pământeni”, unde tablouri semate de mari pictori români au putut fi licitate și achiziționate de iubitorii de artă.
Designerul vestimentar a fost invitatul special al Artmark pentru a conduce licitația unor opere de artă ale celebrilor Theodor Aman și Camil Ressu. 
 
“Am fost pentru prima dată în această ipostază. Am mai participat la evenimentele Artmark, în calitate de simplu invitat, însă niciodată nu am urcat la pupitru pentru a conduce licitația. Am avut mari emoții pentru că în sală se aflau multe personalități, oameni respectabili, obișnuiți cu astfel de evenimente pretențioase.
Toate tablourile licitate au avut tema copilărilei. A fost o experiență cu totul altfel!”
, declară Mirela Stelea.
 
 
 
 

În cadrul evenimentului s-a înregistrat recordul absolut în privința operelor lui Theodor Aman: spre exemplu, tabloul “Venețiană” a fost achiziționat cu 42.500 de euro. În total, prețul tablourilor a fost de 112.000 de euro, aproape dublu față de estimările maxime ale experților evaluatori. 
 
 
 

În urma licitației, cota artistului Theodor Aman a crescut considerabil în indexul pieței de artă.
În cadrul evenimentului, au mai fost adjudecate tablouri precum “Margareta desenând”, de Ștefan Dimitrescu (12.000 de euro) și “La îmbăiat”, de Camil Ressu (11.000 de euro).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod