"Menage a trois" merge la Buzau si Iasi

Comedia de succes "Menage a trois" isi continua drumul prin tara. Iubitorii de teatru ii vor putea urmari pe Ioan Isaiu (Secretul Mariei, Aniela, Iubire şi onoare) , Liviu Virciu (Moştenirea, Secretul Mariei, State de România) si Ionela Nedelea (Europolis, The Dot Man) pe 27 aprilie la Buzau la Casa de Cultura a Sindicatelor si pe 28 aprilie la Iasi la Casa de Cultura a Studentilor.

Piesa este scrisa de Neil Simon si este un produs independent, sub directia de scena a lui Sorin Misirianţu.

Intriga piesei de teatru se dezvaluie treptat. Redactia ziarului “Colaps” are doi angajati – pe Andy (Ioan Isaiu) şi pe Norman (Liviu Varciu). Sediul ziarului este intr-un apartament inchiriat. Ziarul se vinde greu. Cei doi au restante la intretinere, iar pentru a salva banii de chirie, Andy se sacrifica si devine amantul proprietaresei, doamna Brown, o batrana cu aere de primadona.

In peisaj apare Sophie (Ionela Nedelea), o tanara superba care tocmai s-a mutat langa apartamentul celor doi. Din momentul aparitiei fetei, totul se schimba dramatic. Daca pana acum ziarul mergea greu, de acum situatia e catastrofala. Unul dintre ziaristi nu mai poate sa scrie. E indragostit. Celalalt incearca sa gestioneze situatia, dar se trezeste fara voia sa intr-un triunghi amoros, care risca sa degenereze intr-un patrat…

"De mult timp n-am mai văzut o sală să râdă în valuri, ca la ultima premieră oferită de Teatrul Arca. O piesă („Menage a trois”), scrisă de comediograful de răsunet pe toate fusele orare ale lumii, Neil Simon, americanul născut, în 1927, în Bronx-ul newyorkez, omul cu nume de teatru pe Broadway, cunoscut şi în România, unde i s-au jucat, printre altele, cu mare succes, „Desculţ în parc”, „Biloxi Blues”, „Un cuplu ciudat”. Acum, o altă lovitură, datorată textului, dar şi încântătorului cvartet de realizatori", a spus criticul Mircea M. Ionescu.

Spectacolul a mai avut reprezentatii in Bucuresti, Cluj, Targu Mures, Faragas, Alba Iulia, Dej si Constanta, tinute in sali arhipline si bucurandu-se de un mare succes.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod