La Traviata este transmisă sâmbâtă, 7 decembrie, la Grand Cinema Digiplex în direct de la Scala din Milano

Agenda culturală a lunii decembrie de la Grand Cinema Digiplex cuprinde încă trei spectacole de operă memorabile și două piese de teatru în care se întâlnesc cunoscuți actori ai scenei de comedie românești.

Grand Cinema Digiplex va transmite opera La Traviata în direct de la Teatro alla Scala din Milano, sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19.00. Acest spectacol inaugurează noul sezon operal  al renumitei instituții culturale milaneze.  Data inaugurării este deja una  tradițională, deoarece pe 7 decembrie este sărbatorit Sfântul Ambrosie, ocrotitorul orașului Milano. Și, pentru că 2013 este anul Giuseppe Verdi, Scala din Milano a hotărât să-l celebreze pe marele compozitor italian prin punerea în scenă a operei sale favorite.  Din distribuția acesteia fac parte soprana germană Diana Damrau, ce o interpretează pe Violetta și tenorul polonez Piotr Beczala, iar orchestra va fi condusă de dirijorul italian Daniele Gatti.

Programul cultural de la Grand Cinema Digiplex continuă în luna decembrie cu spectacole de mare anvergură,  producții ale celor mai mari case de operă și balet din lume, difuzate în direct sau în versiune înregistrată.

Cu arii lirice și scene plasate pe străzile însorite ale Italiei, Don Pasquale, opera lui Donizetti este centrată în jurul șarmantului Don Pasquale.  Se dezvoltă o intrigă plină de romantism, mașinațiuni amuzante și ghinioane neprevăzute.

Înregistrarea spectacolului, producție a Sydney Opera House, va putea fi văzută pe 12 decembrie, de la ora 20.00.
Pusă în scenă la Royal Opera House, Parsifal, ultima capodoperă a lui Wagner, urmărește povestea unui tânăr ignorant care ajunge în Regatul Sfântului Graal. Acesta devine un om mult mai înțelept pe parcursul operei, ajungând să fie un real salvator al regatului, conform unei profeții vechi. Spectacolul va putea fi vizionat în direct, cu o săptămână înainte de Crăciun, pe 18 decembrie.



Povestea Frumoasei din Pădurea Adormită prinde viață pe scena Teatrului Bolshoi într-o interpretare care oglindește grandoarea Curții Imperiale din Rusia secolului XIX.  In acompaniamentul muzicii lui Tchaikovsky prind viață rând pe rând personaje de poveste precum Zâna de Diamant, Zâna de Safir sau Scufița Roșie de care se vor bucura cei mari și cei mici deopotrivă.

Înregistrarea spectacolului va putea fi urmărită pe 22 decembrie, începând cu ora 18.00,

Două piese de teatru vor face deliciul publicului: Black and White, una din cele mai iubite 20 de puneri în scenă de pe Broadway se joacă la Grand Cinema Digiplex, pe 27 ale lunii, într-o distribuție ce îi include pe Daniela Nane și Adrian Păduraru. Și Boeing Boeing revine pe scena cinematografului pe 7 decembrie, cu o distribuție de lux: Aurelian Temișan, Bogdan Stanoevici, Maria Buza, Anca Sigărtău, Monica Davidescu și Tania Popa.
Spectacolele fac parte din programul evenimentelor culturale pe care Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City le găzduiește periodic.
Grand Cinema Digiplex aduce în sălile de cinema transmisiuni în direct sau înregistrări ale unora dintre cele mai frumoase documentare, spectacole de operă, teatru şi balet din întreaga lume.

Mai multe detalii despre programul difuzărilor pot fi gasite pe www.grandcinemadigiplex.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod