"Katalin Varga", "New Talent Grand Prix" la Copenhaga

27 Aprilie 2009
Facebook Twitter Comenteaza


Coproductia romano-britanica-maghiara a castigat, sambata seara, premiul "New Talent Grand Prix" la Copenhagen International Film Festival, eveniment desfasurat intre 16 - 25 aprilie, in Danemarca, informeaza Mediafax. Statueta si cecul in valoare de 50.000 de euro au fost ridicate de regizorul peliculei, Peter Strickland. Producatorii acestui lung metraj sunt Oana si Tudor Giurgiu, din partea casei de productie Libra Film.

Proiectul le-a starnit interesul producatorilor romani cand a fost prezentat, in 2007, in cadrul Agora, piata de proiecte de film "work in progress" organizata de Festivalul de Film de la Salonic.
In urma vizionarii materialului filmat pana la acea data, reprezentantii Libra Film au decis sa salveze proiectul din impas si sa se implice in productia filmului si finalizarea acestuia.

"Katalin Varga" a fost deja vandut in Franta, Benelux, Grecia, statele din fosta Iugoslavie si a primit deja oferte din partea distribuitorilor britanici, americani si maghiari.

Filmarile au avut loc in apropiere de Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc si au fost realizate cu o echipa restransa si un buget de productie minimal.
Tot procesul de pregatire si productie a filmului a durat mai bine de patru ani.

"Katalin Varga" este distribuit pe plan international de compania franceza Memento Films, aceeasi care distribuie castigatorul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2008, "in clasa/ Entre Les Murs", de Laurent Cantet, precum si castigatorul Leului de Aur la Venetia 2006, "Still Life", de Jia Zhang Ke.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod