Cristina Gheorghiu alături de Dulce Pontes

Interpreta de muzică populară, Cristina Gheorghiu este pasionată de muzica fado. Artista ansambului „Ciocârlia” a dezvăluit cum a decurs şi cum a avut prilejul de a o întâlni pe celebra artistă de muzică fado
„A fost o surpriză delicioasă. După participarea la concertul ei de la sfârşitul anului trecut de la Sala Palatului, împreună cu prietena mea am decis să prelungim reverberaţiile şi să mai discutăm. Am mers la un restaurant si din întâmplare a intrat un grup de persoane împreună cu Dulce Pontes. Totul a fost pur și simplu întâmplător... Am rugat ospătarul să-i explice cine sunt, am vrut să facem cunoştinţă. A fost amabilă, caldă, firească, fără ifose şi o artistă desăvârşită”, ne-a declarat Cristina Gheorghiu.

Aproape de muzica fado...

Artista ne-a mărturisit şi care a fost momentul în care a decis să abordeze şi acest gen muzical.
„În 2007 când Sibiu a fost Capitala Culturală Europeană doamna Elise Stan (n.r.-producător TVR și specialist în folclor) a avut o idee genială de a oferi fiecărui interpret câte o zonă europeană. Eu am reprezentat Portugalia și am ales o melodie fado. Deşi mi-a atras atenţia Amalia Rodriguez, am ales să cânt de la artista Missia. Am studiat mult şi consider că am avut cea mai bună evoluţie. De atunci acest gen muzical mi s-a lipit de suflet şi am fost aproape de muzica fado deşi nu am renunţat niciodată la folclor”, ne-a mai spus Cristina Gheorghiu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod