Concert Adrian Naidin si Zoltan Butuc sau Folk-Jazz în limba poezească

Society Pub din București are onoarea de a găzdui joi 4 octombrie, de la ora 20.00, o întâlnire artistică excepțională: violoncelistul Adrian Naidin explorează în premieră zona folk, ghidat de unul dintre cei mai experimentali actori ai noului val, Zoltan Butuc. Folk-jazz cu rădăcini tradiționale, folk-rock cu tuse de clasic, cei doi artiști se caută, dialoghează și interferează, trecând prin propriile experiențe și întâlniri muzicale, pentru a se regăsi în cea mai sensibilă zonă de confluență a muzicii contemporane.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin, continuă să testeze sunete și maniere de expresie în colaborări excepționale. Experimental și sensibil, tradițional și de avangardă, Zoltan Butuc reinventează folk-ul pe o fundație profundă și delicată, strunită nobil de limba poezească.

Vă așteptăm joi, 4 octombrie, la Society Pub din București (Strada Dianei nr. 11, din intersecția Piața Rosetti) pentru prima audiție a unui proiect folk-jazz în limba poezească.

Pentru rezervări: 0785-262.626

ADRIAN NAIDIN: Confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky, care i-a fost profesor, și de regizorul grec Mihalis Kakogiannis – care i-a fost admirator, Adrian Naidin a fost aplaudat, alături de trupa Phoenix sau alături de actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, pe Scena Mare a Teatrului Național din București.

A primit ovații și alături de pianistul Raul Kusak, pentru proiectului world “Cântice’n cerc”, lansat în luna mai și prezentat la Freedom Jazz Festival sau la Festivalul Folk You. Muzica i-a sedus și pe producătorii de la Voltage Production şi Bona Fide Productions, care au inclus “cânticele” pe coloana sonoră a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman”, peliculă care s-a turnat în această primăvară în România.

ZOLTAN BUTUC: Inspirat de șarmul lui Fanny Ardant, căreia i-a dat replica în “Cenușă și Sânge”, ghidat, de-a lungul carierei, de regizori importanți, printre care francezul Claude Lelouch pentru filmul “Iubiri din trecut”, sau de Francis Ford Coppola pentru “Tinerețe fără tinerețe”, Zoltan Butuc este unul dintre rebelii noului val, un actor plin de forță, experimental, inovator.
A întâlnit pe platouri nume sonore ale cinematografiei mondiale, de la Armand Assante și Penelope Ann Miller, până la britanicul Ray Winston sau actorul american laureat cu Oscar Abraham F Murray. Sensibil scriitor și rostitor de versuri, le simte într-o manieră foarte personală și muzica, pe care o inventează apoi în cele mai ingenioase și impredictibile acorduri.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod