Campania "Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!" ajunge in Sectorul 4

6 Iunie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Campania
Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Primăria Sectorului 4 a semnat un protocol de colaborare cu Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec. Protocolul prevedere conlucrarea celor două entităţi, în vederea lansării unui proiect unic prin structura de organizare şi coordonare, ce le va permite bucureştenilor din Sectorul 4 al Capitalei să se debaraseze de echipamentele electrice şi electrocasnice vechi sau defecte din locuinţă.

Prin parteneriatul dintre Primăria Sectorului 4 şi Asociaţia RoRec, echipamentele colectate vor ajunge la instalaţiile de reciclare, unde vor fi procesate în conformitate cu standardele europene.
Prin colectarea selectivă, sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente să ajungă în aer, sol sau apă şi să polueze mediul. Totodată, prin reciclarea corectă, se pot obţine materii prime secundare, protejând astfel resursele naturale.
 
Acest parteneriat este cu atât mai important cu cât ţinta de colectare recomandată de Uniunea Europeană statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor în fiecare an, iar România are o rată de colectare de doar 1,0-1,5 kilograme/cap de locuitor în ultimii ani.


Proiectul pilot din Sectorul 4 se desfăşoară pe durata a 12 săptămâni şi va fi lansat în al treilea weekend al lunii iunie, la 18 iunie.
Sectorul va fi împărţit în 12 zone, ce vor fi deservite de echipele de colectare, conform unui program anunţat săptămânal în zona în care are loc acţiunea. În fiecare zi de sâmbătă, în zona în care se va face colectare, vor exista două puncte fixe de colectare, precum şi echipaje mobile ce vor parcurge rute stabilite, astfel încât, până la finalul proiectului, comenzile cetăţenilor din sectorul 4 să fie onorate. Aceştia pot duce la maşinile de colectare echipamentele de care doresc să se debaraseze, sau echipele RoRec pot fi solicitate să preia de la domiciliu aparatura mare sau voluminoasă.

Din data de 7 iunie a.c., va funcţiona un call-center permanent pe întreaga durată a proiectului.
La numerele de telefon alocate, cetăţenii vor putea suna pentru a afla detalii despre acţiune sau pentru a face programări pentru transportul gratuit de la domiciliu al deşeurilor mari sau voluminoase. Apelurile deponenţilor vor fi preluate de luni până vineri, între orele 10-16 pe telefonul fix 021.232.7182 şi de luni până sâmbătă, între orele 10-16, la numărul de mobil 0744.339936.

Cetăţenii din Sectorul 4, ce vor decide să se debaraseze responsabil de aceste deşeuri, vor contribui la un mediu mai curat, de aceea, efortul lor este recompensat cu premii care constau în 30 de seturi de produse electrocasnice, compuse din maşină de spalat rufe şi fier de călcat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod