Băiat sau fată? Experiment cu propriul copil


Motivul pentru care părinții au ținut secret sexul copilului lor timp de 5 ani.

Părinţii unui copil din Marea Britanie au ţinut secret sexul copilului lor, timp de cinci ani, crescându-l ca şi cum ar avea "genul neutru".

Sasha, în vârstă de cinci ani, a fost crescut de părinţii săi în ideea că are "genul neutru", pentru ca acesta să nu fie afectat de stereotipurile provocate de sex, informează cotidianul britanic "Daily Mail", citat de Mediafax.Părinţii, Beck Laxton şi Kieran Cooper, îl numeau "copilul" şi i-au ţinut secret sexul tuturor, cu excepţia câtorva rude şi prieteni apropiaţi.

Pe măsură ce creştea, copilul era încurajat să se joace la fel de mult cu păpuşile sau cu piesele Lego, dormea într-o cameră zugrăvită în galben şi avea voie să poarte atât haine de băiat, cât şi de fată.


Părinţii au decis însă să dezvăluie sexul copilului lor, deoarece devine din ce în ce mai greu să păstreze secretul. Beck Laxton şi Kieran Cooper au făcut public faptul că copilul lor este băiat. "Am vrut să evit stereotipurile, pentru că sunt prosteşti. Sexul influenţează hainele pe care le poartă copiii, jucăriile lor, şi modelează tipul de persoană care vor deveni", a declarat mama copilului.


Secretul celor doi părinţi a pornit încă dinainte de naşterea copilului, când au ales să nu ştie dacă vor avea băiat sau fată, cei doi explicând că nu au vrut să îşi creeze aşteptări legate de copil în funcţie de sexul acestuia.
Beck Laxton şi Kieran Cooper, în vârstă de 46 și 44 de ani, i-au dat copilului un nume care să se potrivească ambelor sexe şi au început să se refere la acesta ca fiind "copilul".


Sasha, care a început să meargă la şcoală, poartă câteodată elemente din uniforma fetelor, însă părinţii lui spun că până în prezent nu a fost batjocorit de colegi.

"Nimeni nu i-a spus nimic şi sper ca dacă cineva o va face, Sasha să aibă suficient de multă încredere în el încât să răspundă aşa cum trebuie", a declarat mama băiatului.


Daragh McDermott, doctor în psihologie la Universitatea Ruskin, spune că este dificil de prezis ce efecte pe termen lung ar putea avea copilăria neconvenţională a lui Sasha.
"Mediul familial este doar una dintre sursele care furnizează informaţii specifice unui sex pe măsură ce copilul creşte şi se identifică drept femeie sau bărbat.

Copilul va fi influenţat de şcoală, de socializarea cu alţi copii şi adulţi, dar şi de mass media. Pe măsură ce creşte, copilul îşi dezvoltă propriul simţ al independenţei şi propria identificare sexuală", a declarat psihologul.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod