Aura Urziceanu, dupa 20 de ani, la Londra

2 Iunie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Aura Urziceanu, dupa 20 de ani, la Londra

Potrivit cotidianului Times, cantareata de jazz, Aura Urziceanu, va sustine un concert la Jazz Cafe din Londra, pe 12 iunie. Au trecut 20 de ani de cand artista nu a mai urcat pe o scena londoneza.

"E miezul noptii la Bucuresti si cantareata romanca de jazz Aura Urziceanu, care saptamana aceasta va canta la Londra dupa 20 de ani de absenta, se gandeste la debutul sau de la Carnegie Hall din 1972, cand a cantat alaturi de Duke Ellington", astfel incepe articolul din cotidianul britanic The Times, citat de Mediafax.

"Cand concertam alaturi de Duke, obisnuiam sa incep sa cant in afara scenei, iar cand ma apropiam de sfarsitul melodiei veneam pe scena pentru a primi aplauzele.
In acea seara, la New York, era marea mea sansa. Am asteptat deoparte, ascultand orchestra inainte de a-mi face intrarea, si, deodata, cand trebuia sa incep sa cant, trombonistul Tyree Glenn a inceput sa cante in locul meu. Am ramas acolo tacuta, cu un microfon in mana si cu publicul care nici macar nu stia ca eram acolo. Dar cand Tyree si-a terminat solo-ul, Duke m-a strecurat pe scena si in final am ajuns sa cant"
, marturiseste Aura Urziceanu.

Talentul Aurei, descoperit de Ellington in 1971, este neindoielnic, acelasi talent care mai tarziu l-a facut pe Quincy Jones sa o ia in turneu alaturi de el, care a adus-o pe aceeasi scena cu Sarah Vaugh si Ella Fitzgerald si care a transformat-o intr-o comoara nationala in Romania.

Si totusi, in afara Romaniei doar cunoscatorii de jazz au auzit de ea.
Politica si viata personala au impiedicat-o pe Urziceanu sa atinga celebritatea pe care o merita. Faptul ca a cantat in timpul regimului comunist nu a ajutat-o, mai scrie The Times.

Foto: Mediafax

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod