Alimentele ce conţin vitamina C sunt aliaţii unui sistem imunitar puternic

În anotimpul rece, factorii externi determină o scădere a imunităţii organismului atât în cazul adulţilor, cât şi a celor mici. Copiii sunt mult mai sensibili la frig, de aceea este esenţial ca în această perioadă să aibă o alimentaţie echilibrată, bogată în vitamine.
Conform studiilor citate de NESTLÉ Nesquik, un rol important în funcţionarea normală a imunităţii organismului îl are vitamina C. De asemenea, vitamina C, prin contribuţia sa la formarea colagenului, ajută la funcţionarea normală a sistemului osos, a vaselor de sange, precum şi la îmbunătăţirea absorbţiei fierului din alimente.

Conform Ministerului Sănătăţii, necesarul zilnic de calciu pentru copiii între 1 şi 3 ani este de aproximativ 900 milligrame, în timp ce pentru copiii între 4 şi 8 ani este de aproximativ 1.000 miligrame.
Pentru a le asigura copiilor necesarul de vitamina C, meniul celor mici poate include citrice proaspete sau preparate ca suc natural de fructe, dar şi legume precum broccoli sau roşii. În plus, vitamina C se găseşte din abundenţă în struguri, varză, sfeclă roşie, morcov, pătrunjel verde şi ardei gras roşu, care pot fi proaspete sau congelate.

În timpul iernii, din alimentaţia celor mici nu ar trebui să lipsească nici vitamina A, zincul, seleniul, vitamina E, fierul, dar nici acizii graşi Omega 6 şi Omega 3.
Alimentaţia echilibrată, activităţile zilnice şi un somn odihnitor vor fi elementele esenţiale pentru a menţine un sistem imunitar puternic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod