Bradul lui Alexandru Ciucu, licitat si cumparat de Printul Albert de Monaco la Festivalul Brazilor de la Monte Carlo!

Designerul Alexandru Ciucu a avut marea surpriza ca bradul cu care a participat, in premiera pentru Romania, la renumitul festival caritabil al brazilor de la Monte Carlo, sa fie licitat si achizitionat de insusi Printul Albert de Monaco.

Produsul nonconformist, pentru care a lucrat timp de 40 de zile, este deja asezat, pe toata durata sarbatorilor, in Palatul Princiar de la Monte Carlo.

Alexandru Ciucu a participat, in premiera pentru Romania, alaturi de mari case de moda internationale, la renumitul festival caritabil al brazilor de la Monte Carlo.

Este vorba de licitatia organizata de fundatia de caritate Action Innocence Monaco, care organizeaza la sfarsitul fiecarui an, la Hotel de Paris din Monte Carlo, o actiune de strangere de fonduri pentru protectia internationala a minorilor impotriva efectelor negative ale internetului.

In acest sens, designeri internationali de prim rang sunt alesi la spranceana si invitati sa realizeze cate un brad, dupa propriile idei, care sa fie licitat de invitatii evenimentului.

Astfel se face ca anul acesta au participat mari case de moda precum Chanel, Dior, Prada, Cartier, Gucci, Valentino, Bulgari, precum si cunoscutul designer roman de costume masculine premium Alexandru Ciucu.

“Am fost invitat sa creez un brad special pentru aceasta licitatie ca urmare a prezentei mele in Principat atat cu prezentarea pe care am avut-o in februarie 2012, cat si ca invitat la numeroase alte evenimente din Monaco in calitate de designer roman, dar si de furnizor al Casei Regale din Romania, titulatura care a avut darul de a-mi deschide multe usi catre inalta societate monegasca”, declara Alexandru Ciucu.

Pentru renumita licitatie, Alexandru Ciucu a realizat un brad de Craciun, intitulat “Cheia catre Stele” sub o forma inedita, avand in vedere ca cea mai apreciata componenta de catre invitati este creativitatea si noutatea stilistica.

“Bradul meu a fost unul stilizat, realizat din globuri aurii asezate in forma de brad pe o panza de catifea rosie, culoarea regala, iar sub el se afla o cheie aurita, culoarea excelentei, a luxului si opulentei,  usor supradimensionata, simbolizand accesul catre divinitate.

Tot ansamblul este incadrat de o rama groasa, aurie, pusa pe un cadru de lemn si imbracata in organza. Pe interiorul ramei, de jur imprejur, am pus o instalatie electrica cu 500 de beculete pentru a mentine spiritul Craciunului”, declara designerul.

La evenimentul caritabil organizat la renumitul Hotel de Paris din Monte Carlo au luat parte reprezentanti ai familiilor regale ale Europei, din inalta societate monegasca, precum si oameni de afaceri de diferite nationalitati.

“Creatia mea a avut numarul 5 din 30 pe lista de licitatie. Emotiile au fost imense. Nu stiam daca i-a placut cuiva bradul meu, pentru ca era cu totul diferit fata de ceilalti. Ma gandeam ca poate am exagerat, ca era prea stilizat sau poate ca oamenilor de acolo nu le va pasa pur si simplu. Totul se invartea cu mine, mi se facuse foarte cald, nu mai stiam ce se intampla, auzeam ca prin vis ca erau oameni care ofereau mai mult si mai mult pentru bradul meu.
Visam si imi placea ca visez. Pretul final a fost de 2000 de euro, un pret bun pentru bradul unui designer roman aflat pentru prima data la licitatia de brazi de la Monte Carlo”
, marturiseste Alexandru Ciucu.

Principele Albert de Monaco a fost, fara niciun dubiu, personajul central al evenimentului, cel care a si licitat si achizitionat bradul designerului roman.

“Am aflat tarziu cine cumparase tocmai bradul meu pentru ca, in acea aglomeratie, din locul in care stateam, nu vedeam si nici nu auzeam exact cine liciteaza. Am iesit la un moment dat din multime ca sa iau putin aer, iar o doamna din organizare mi-a zambit si m-a felicitat. Abia atunci am aflat ca Printul Albert a achizitionat bradul meu. Credeam ca este o greseala, nu imi venea sa cred. Abia la finalul licitatiei m-am convins ca totul era adevarat”, adauga designerul.

Bradul realizat de Alexandru Ciucu este deja asezat in Palatul Princiar din Monaco, in zona privata, acolo unde Familia Princiara se poate bucura de el in liniste.

Alexandru Ciucu este cel mai cunoscut designer de costume masculine premium din Romania si furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei.
Creatiile sale vestimentare sunt apreciate, mai nou, si peste hotare, in special pe Coasta de Azur, singurul loc din Europa care reuneste elitele mondiale din toate domeniile: reprezentanti ai monarhiilor, oameni de afaceri, actori, artisti, oameni politici, designeri si sportivi.

In luna februarie a acestui an, Alexandru Ciucu a avut propria prezentare de moda, la Hotel de Paris din Monte Carlo.

1 din 9

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod