Alexandru Ciucu a lansat “Lady vs Gentleman 2013”, prima colectie de costume masculine şi feminine

- Prinţul Nicolae al României, Prinţesa Eleonore Af Schaumburg-Lippe a Danemarcei şi Angela Gheorghiu, invitaţi de onoare -

Designerul de costume masculine Alexandru Ciucu a lansat aseară, la Hotel Athenee Palace Hilton, în cadrul unui concept inedit de show, colecţia “Lady vs Gentleman 2013”. Fuziune discretă între prestanţa costumului masculin şi eleganţa croielii feminine clasice, noua linie vestimentară include costume masculine de Business, Relax şi Ceremonie, şi pentru prima dată în cariera designerului, ţinute feminine de Business şi Ceremonie.

Pe ritmurile frantuzeşti ale celor mai cunoscute melodii Edith Piaf, reinterpretate într-o maniera contemporană de Alina Sorescu si reorchestrate pentru podium de Andrei Tudor au fost prezentate peste 60 de piese vestimentare. Omagiu adus legendarei Coco Chanel, la aniversarea a 130 de ani de la naşterea ei, colecţia este inspirată şi de experienţele stilistice pe care Alexandru Ciucu le-a trăit şi asimilat în lunile în care a locuit în Monte Carlo, oraşul unde a avut anul trecut o prezentare de modă şi unde şi-a extins activitatea în ultimii doi ani.

“Ideea lansării unei colectii de damă a pornit ca o provocare, dar şi ca o modalitate personală de a complimenta şi aprecia femeia modernă, de succes. Muza acestei colecţii a fost Coco Chanel, cea care a schimbat definitiv moda feminină şi a impus reguli de stil revoluţionare. Costumele propuse de mine îmbracă femeia pe care bărbatul doreşte să o vadă: interesantă, sigură pe ea, fără însă a uita de eleganţă şi feminitate”
, a declarat Alexandru Ciucu.

La evenimentul de lansare a noii colecţii au participat peste 250 de invitaţi, printre care nume cunoscute din sfera showbiz-ului, a diplomaţiei, a afacerilor, precum şi reprezentanţi a peste 25 de publicaţii şi posturi de televiziune.
Oaspetele de onoare al evenimentului a fost Principele Nicolae al României, acesta marcând una din rarele sale apariţii la evenimente de acest tip.

O prezenţă deosebită a fost Prinţesa Danemarcei, Eleonore Af Schaumburg-Lippe, prezentă în România pentru a derula mai multe proiecte caritabile.

Soprana Angela Gheorghiu şi-a făcut apariţia la evenimentul lui Alexandru Ciucu alături de Cătălin Botezatu, designerul fiind un bun prieten al artistei şi cel care îi realizează o mare parte din ţinutele vestimentare.
Show-ul produs şi regizat de Alexandru Ciucu a fost urmărit din primele rânduri de VIP-uri din sfera televiziunii, a muzicii, a modei şi a business-ului.



Ileana Badiu, Ovidiu Buta, Joaquin Bonilla, Mihai Albu, Kristina Dragomir, Andrei Tudor, Alina Sorescu, Margareta Pâslaru, Carmen Brumă, Nicoleta Luciu, Nico, Anca Rusu, Razvan Popescu, Albertina Ionescu, Mircea Solcanu, Escu, Dan Cruceru,  Ovi, Vlad Miriţă, DJ Wanda, Raluca Lăzăruţ, Dragoş Stoica, Bogdan Pavlică, Andrei Nourescu, Laurent Tourette, Simona Bălănescu, Rareş Dragomir, Luana Ibacka, Corina Bârlădeanu, Andreea Fried, Galyna, Maria Radu, Veronica Paşcu, Alex Burcea (Mandinga), Adrian Dura, Doina Melinte, Ozana Barabancea, Irina Cordoneanu, Giulia Nahmany, trupa Amadeus, Maria Simion, Anca Serea, Carmen Negoiţă, Nora Seroussi au admirat noile ţinute vestimentare semnate Alexandru Ciucu şi s-au declarat încântaţi de conceptul inedit de prezentare.
După un intro artistic, marcat de imaginea lui Coco Chanel proiectată pe ecranul central, Alexandru Ciucu a iniţiat un dialog comportamental imaginar cu celebra creatoare de modă, o prezenţă invizibilă însă discret simţită, oferindu-i locul pe un fotoliu şi aprinzându-i sugestiv o ţigaretă.

Designerul a dezvăluit ulterior, prin coborârea a două draperii negre, decorul inedit al prezentării.  Alexandru Ciucu a recreat atmosfera vechiului Paris, decorând podiumul cu imagini reprezentând elemente stilizate, arhicunoscute din oraşul de pe Sena, de la umbrele multicolore şi tablouri, până la monumente iconice precum turnul Eiffel şi  Arcul de Triumf.

În acest decor, modelele au apărut în faţa audienţei socializând în jurul unor mese de terasă, îmbrăcati cu noile creaţii ale designerului. Într-o ordine aparent aleatorie, însă bazată pe scenariul gândit de Ciucu, modelele au înaintat pe podium, defilând în faţa invitaţilor.

Defilarea a avut câteva momente cheie, printre care şi cele în care doi manechini le-au oferit din partea lui Alexandru Ciucu, câte un trandafir roşu invitatelor din primul rând, Angela Gheorghiu şi Alina Sorescu.
La final, Alexandru Ciucu, cel care, de altfel, a fost permanent prezent pe scenă printre modele, a aşezat in semn de omagiu, un buchet imens de trandafiri pe masa la care se afla, în mod imaginar, Coco Chanel, inspiratia sa pentru colectia dedicata femeilor.

Alexandru Ciucu i-a invitat pe scenă, în incheierea show-ului, pe cei care au contribuit la realizarea acestei noi colecţii: Mihai Albu, cel care a realizat pantofii pentru linia feminină, Kristina Dragomir, cea care a realizat pălăriile exclusiv pentru aceasta colectie, Andrei Tudor, cel care a reochestrat piesele franţuzeşti şi Alina Sorescu, cea care le-a interpretat într-o manieră impecabilă.
“Mi-a plăcut foarte mult! Ştiam la ce vin.
Ador Coco Chanel. Ador şi tot ce face Alexandru. Ne cunoaştem de foarte multă vreme, avem multe pasiuni şi prieteni în comun. Sunt foarte fericită să mă aflu aici. La această colecţie am apreciat dualitatea între bărbaţi şi femei!’
, a declarat Angela Gheorghiu după încheierea show-ului.

“Este o colecţie frumoasă, prezentată într-o locaţie superbă care se potriveşte mănuşă conceptului şi omagiului adus lui Coco Chanel. Mă bucur că Alexandru a îmbrăţişat şi această ramură feminină a fashion-ului. A făcut-o cu foarte multă eleganţă şi rafinament. Mi-au plăcut foarte mult pălăriile, deux-piece-urile şi pantofii Mihai Albu”, a declarat Cătălin Botezatu.

“A fost excelent. O prezentare superbă. Cred că fiicei mele i-ar sta foarte bine în aceste creaţii, fiind asistent manager. Creaţiile au fost realizate impecabil. Pantofii au fost minunaţi!”, a mărturisit Nico.

“O colecţie foarte interesantă, foarte multe griuri colorate, accente colorate, potrivită pentru primăvară. Ţinutele feminine au fost foarte interesante pentru că îmbină extraordinar stilul masculin, sobru cu elemente feminine delicate  şi foarte bine punctate”, a declarat Kristina Dragomir.

“Eu sunt fan Alexandru Ciucu încă de la începuturi. Este foarte creativ. Eu merg deseori la el pentru a mă umple de optimism pentru că este un adevărat izvor de creativitate. Dacă se va decide să creeze în continuare pentru publicul feminin, va aduce un plus de valoare pentru că este un perfecţionist’, a mărturisit Vlad Miriţă.

“Lady vs Gentleman 2013” include, atât pentru colecţia masculină cât şi pentru cea feminină, linii de business şi ceremonie, în timp ce linia Relax este dedicată exclusiv bărbaţilor.

Linia feminină cuprinde cele mai importante elemente ale stilului office: pantalonul, sacoul, rochia, cămaşa, vesta, fusta şi sarafanul.

Noutatea vine din alegerea materialelor, a croielii şi a detaliilor, toate fiind de sorginte masculină. Fustele, sarafanul şi rochiile sunt conice, deasupra genunchiului, cu şliţ central sau asimetric, iar sacourile sunt cambrate la unul sau două rânduri, în timp ce pantalonii se opresc deasupra gleznei.

Ca şi gamă cromatică, culorile sunt asemănătoare atât pentru colecţia feminină cât şi pentru cea masculină de business: tonuri de gri perlat, albastru, bleumarin, de la cel mai deschis la cel mai închis. Costumele de ceremonie, parte importantă a colecţiei “Lady vs Gentleman 2013” au avut ca şi culori dominante: negru, bleumarin, bordeaux şi maro închis. În privinţa materialelor, Alexandru Ciucu a utilizat materiale fine, de la lâna australiană S'140 în amestec cu mohair, până la caşmir şi ţesături vopsite în praf de jad.  
Propunerile de culori pentru linia Relax, dedicată sezonului estival, sunt îndrăzneţe şi vibrante: roşu, lila, verde brotac, dar şi combinaţii de sacou cu pantalon alb cu bleu sau carouri din in sau bumbac. Mătasea, mohairul şi lâna cu mătase au fost rezervate de designer categoriei de ceremonie pentru ambele colecţii.


Alexandru Ciucu a înfiinţat, în 1999, alături de tatăl său, brandul “Tata şi fiul” iar în 2001 a urmat în Italia cursurile institutului de modă Carlo Secoli. În anul 2007 s-a perfecţionat la institutul Marangoni din Milano şi din 2006 deţine Atelierul de Înaltă Croitorie Alexandru Ciucu.
În 2009, Alexandru Ciucu a devenit furnizorul oficial al Casei Regale a României, creînd ţinutele Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României şi ale Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.
Vanity Him 2009, Ego Escape 2010, Bărbaţii se îmbracă de la Ciucu 2011, L`Homme Roi 2012 sunt colecţiile pe care, în fiecare an, designerul de costume le-a prezentat publicului său.
Anul trecut, colecţia L’Homme. Roi 2012 a fost prezentată şi la Monte Carlo. Prezentarea de modă a fost un produs 100% românesc, întreaga echipă, de la modele până la asistenţi de producţie fiind colaboratori ai designerului, din România.

Mai multe informaţii despre activitatea designerului pot fi găsite pe www.alexandruciucu.ro si pagina de Facebook.

1 din 8

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod