28 IUNIE - ZI ANIVERSARĂ SERGIU CELIBIDACHE

La 28 iunie 1912, în orașul Roman din județul Neamț, se năștea unul dintre cei mai renumiti dirijori și compozitori ai lumii: Sergiu Celibidache.

La 28 iunie 1912, în orașul Roman din județul Neamț, se năștea unul dintre cei mai renumiti dirijori și compozitori ai lumii: Sergiu Celibidache. 100 de ani mai târziu, pe 28 iunie 2012, îl sărbătorim pe Maestru şi la Bucureşti. Întreaga zi, operele dirijate de Sergiu Celibidache, vor încânta fiecare client din reţeaua METRO, dar şi a hyperrmarketurilor CORA, CARREFOUR şi AUCHAN.


Simfonia a 9 a, de Ludwig van Beethoven,  Boléro de Maurice Ravel, interpretate de Orchestra Filarmonicii din Munchen şi Daphnis et Cholé, de Maurice Ravel, Nocturnes, de Claude Debussy, dirijate de Sergiu Celibidache alături de Orchestra Simfonică de Radio din Sttutgart sunt doar câteva din operele care vor răsuna în reţeaua de hypermaketuri de mai sus şi în reţeaua METRO.

În acelaşi timp, în oraşul natal al lui Sergiu Celibidache, la Roman, are loc dezvelirea de bust a celui care a declarat "M-am născut român şi voi muri român", în faţa casei memoriale, în piaţeta Sergiu Celibidache.

Evenimentul va avea loc în prezenţa fiului dirijorului, Serge Ioan Celibidache şi a membrilor familiei sale, alături de Laurenţiu Dan Leoreanu, Primarul Municipiului Roman şi a oficialităţilor locale. Momentul va fi însoţit de recitatul cvintetului Achord Brass, din Bucureşti, format din Suciu Marius - trompetă; Bogdan Octavian - trompetă; Borcan Cristian - corn; Cătălin Bucerzan - trombon; Tălășman Ionuț - tuba.

Festivalul Sergiu Celibidache 100 este organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

BILETE LA CONCERTELE DIN PERIOADA 30 IUNIE – 7 IULIE POT FI ACHIZIŢIONATE PRIN REŢEAUA EVENTIM (Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas, Cărtureşti) ŞI ONLINE PE WWW.EVENTIM.RO

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod