Patriarhia îi interzice Biancăi Drăguşanu să facă slujba religioasă la restaurant

Fiţe de vedetă sau o necesitate? Bianca Drăguşanu a cerut voie Patriarhiei ca slujba religioasă să aibă loc la restaurant, dar purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a spus clar

Fiţe de vedetă sau o necesitate? Bianca Drăguşanu a cerut voie Patriarhiei ca slujba religioasă să aibă loc la restaurant, dar purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a spus clar că acest lucru este interzis.

Chiar dacă ar fi fost mult mai comod pentru miri şi invitaţi ca ceremonia să aibă loc în aer liber la restaurantul unde va fi şi petrecerea, acest lucru pare imposibil în momentul de faţă.

"Botezurile şi cununiile se oficiază numai în bisericiile de mir, parohiale.

Aceasta este hotărârea Sfântului Sinod 311 din februarie 2013. Nu se oficiază în mănăstiri sau în alte locuri, ci numai în lăcaşurile de cult. Nu există o altă alternativă", a declarat  Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Chiar dacă motivele Biancăi par a fi întemeiate, vedeta va trebui să găsească soluţii pentru a nu-şi agrava problemele de sănătate amintite, dar şi de a ţine departe alte camere de luat vederi în afară de cele ale postului Pro TV.

"Pentru unii, toată această poveste poate părea un moft, însă nu ar avea dreptate.

Ştiu exact regulile bisericeşti, ştiu exact orânduirea şi nu am nici cea mai mică intenţie de a sfida pe cineva. De asemena, mirosul de tămaie, lipsa de oxigen, căldura de la lumânari mi-au cauzat neplăceri în repetate rânduri, neplăceri care nu aş vrea să se repete chiar în ziua nunţii mele. În plus, problemele cu circulaţia picioarelor nu-mi permit să petrec atâta timp în picioare în condiţiile mai sus menţionate. Nu m-aş vedea mireasă, în faţa preotului, stând pe un scaun.

Mai este şi o chestie de intimitate...În ziua cununiei civile am fost lovită cu microfonul în ochi şi, efectiv călcată în picioare.

Au fost momente foarte neplăcute şi, în plus, nu-mi doresc ca şi în ziua nunţii în jurul meu să fie mai mulţi jurnalişti decât invitaţi", a declarat Bianca pentru Cancan.ro.

Conform regulilor bisericeşti, dacă această slujbă se va realiza fără acordul Patriarhiei în alte locuri, cel care va oficia ceremonia va fi exlus din Biserică.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod