Ellie White, revoltata ca scolile din Romania nu sunt protejate impotriva incendiilor

Ellie White se declara revoltata de situatia din Romania expusa de premierul interimar, Sorin Cimpeanu, ministru al edicatiei, aceea ca doar doar o mica parte din cele peste 19.000 de scoli din tara au autorizatie in privinta protectiei impotriva incendiilor.
Artista marturiseste pe blogul ei, www.elliewhite.ro, ca, la fel ca orice parinte din tara aceasta, ii este teama sa isi inscrie cei doi copii in institutii unde nu ar fi in siguranta.

„Doar 1.295 de scoli sunt sigure pentru copilasii nostri. Care sunt cei norocosi si care nu? As vrea sa vad si eu lista cu scolile care sunt sigure! Daca se intampla un incendiu la o scoala care nu este protejata? Cine salveaza acei copii nevinovati, acei copii care isi pun soarta in mainile noastre ca si parinti, stiind ca ii ducem intr-un mediu protejat si ca avem grija de ei? "Explicatia" lui Sorin Cimpeanu, cand fost intrebat care este motivul pentru care scolile nu au autorizatie PSI, a fost:  ‚procedura de autorizare pentru paza si securitate contra incendiilor nu este nici simpla, nici rapida si nici ieftina...
Proiectul de autorizare trebuie facut de catre factori atestati. Are costuri ce se situeaza intre 10, 12 - 15.000 de euro si durata de realizare de 6, 7, 8, 12 luni in functie de complexitatea fiecarei cladiri, fiecarui amplasament’.

Te intreb, domnule Cimpeanu: De ce doar acum faceti aceste investigatii? Cine va plati in cazul unei tragedii la una dintre cele 19.000 de scoli fara autorizatie? V-ati trimite dumnevoastra sau vreunul din colegii politicieni copiii in aceste scoli? Eu cred ca niciunul dintre cei care trebuie sa plateasca nu va plati si ca, in acelasi timp, nu va trimiteti copiii la acele scoli pentru ca va permiteti scoli private, scumpe, la care noi, muritorii de rand, doar visam!”
, a scris Ellie White pe blogul sau.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod