Doctorul Nicolau şi Turul Franţei

Relieful variat al insulei şi infrastructura excelenţă permit o desfăşurare a stagiilor ireproşabilă, scopul e să faci în mod corect mişcare. Eugen Nicolau a avut parte de cel mai avizat instructor, marele Stephen Roche fiind cel care “stătea în roată lui” şi-i dădea sfaturi şi i-a avut coechipieri pe cei doi fii mai mici ai irlandezului, ei au făcut parte din aceaşi grupă cu românul.

Nick Roche, fiul cel mare al lui Stephen aleargă de ani buni în marile curse şi a cochetat cu echipe faimoase, a fost la Saxo, iar din acest an fuge pentru Sky.

“În astfel de companii şi o ambianţă ca aceea din Mallorca, chiar te simţi ciclist”, remarcă Doctorul, el aşteptând cu nerăbdare următorul stagiu care pentru el va începe pe 4 octombrie, rezervarea fiind făcută încă din decembrie anul trecut, dar până la toamnă Nicolau va încerca să ajungă şi la câteva sosiri ale marii competiţii care este Tour de France, iar tot ce s-a spus aici nu e decât o pledoarie pentru sport, ciclism, mişcare, în fond pentru sănătate şi toate recomandările sunt făcute de un doctor!

Mai e ceva… Eugen Nicolau îşi doreşte ca Stephen Roche să vină într-o zi în România, să facă şi aici un stagiu de pregătire şi e sigur că va avea succes, ciclismul, cel amator, e pe un drum bun şi la noi!

Text: Clement Peter
Foto: Eugen Nicolau

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod