Doctorul Nicolau şi Turul Franţei



Un alt mare campion cu care doctorul Nicolau a avut ocazia să se întâlnească şi cu care a legat o strânsă prietenie, de fapt a lucrat la propriu cu acesta, este ciclistul irlandez Stephen Roche campion mondial, câştigător de Il Giro şi de Tour de France, toate trei în 1987! Doar legendarul Eddy Merckx le-a mai câştigat pe toate într-un an!

Roşcovanul irlandez, acum albit de ani, este patronul celei mai importante şcoli pentru amatorii de ciclism, aceasta se află în paradisul ciclismului mondial, în insula Mallorca unde pe toată durata anului, dar mai ales toamna şi primăvara vin sute de mii de doritori să înveţe să pedaleze corect, să alerge, să concureze! Sunt de toate vârstele, bărbaţi şi femei, amatori şi foşti sau actuali profesionişti, mulţi englezi şi germani, dar în octombrie 2014 s-a înscris şi un român, Eugen Nicolau.

Stagiul durează minim o săptămână, în care înveţi să pedalezi correct, însuşi Stephen Roche se ocupă de cursanţi, plus alţi câţiva zeci de monitori, toţi provenind din cicliştii profesionişti.
Nu-i foarte ieftin, dar nici foarte scump, ceva mai mult de 1.200 de euro pe săptămână, bani în care intră plata orelor de instructaj, cazarea în camere cu bucătărie, două bufete suedeze. Poţi veni cu echipamentul tău, inclusiv bicicleta, sau poţi lua de acolo tot ce ai nevoie. Mai plăteşti în plus, opţional, un maseur. Nu se ţine cont de vârstă, grupele se fac în funcţie de gradul de pregătire al cursanţilor. Se fac antrenamente fizice şi cel puţin 4 ore de rulaj zilnic, cei care participă la căţărări mai dificile au la dispoziţie şi autobuze.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod