Călin Goia, interviu exclusiv. Voltaj a lansat clipul melodiei „Pic, Pic“

Trupa Voltaj a lansat, joi noapte, în clubul Tribute, videoclipul piesei „Pic, Pic“, extrasă de pe albumul „Dă vina pe Voltaj“, lansat în toamna anului trecut alături de Cat Music.

Trupa Voltaj a lansat, joi noapte, în clubul Tribute, videoclipul piesei „Pic, Pic“, extrasă de pe albumul „Dă vina pe Voltaj“, lansat în toamna anului trecut alături de Cat Music.

Clipul este regizat de Spike, iar piesa „Pic, Pic“ a pornit de la o idee mai veche a celor de la Voltaj, după cum spune Călin Goia. Imediat după concertul din Tribute, i-am pus câteva întrebări lui Călin, care a vorbit despre videoclipul proaspăt lansat, dar şi despre planurile de viitor ale celor de la Voltaj.

eva.ro: Care este povestea melodiei „Pic, Pic“?

Călin Goia: Povesteam, la un moment dat, cât de şmecheri am fost noi în liceu, dacă eram populari şi aveam orice fată vroiam sau dacă eram timizi şi nu eram băgaţi în seamă. Din păcate, făceam parte din cea de-a doua categorie. Aşa că am zis să facem o piesă pentru cei ca noi, care nu sunt în prim-planul fetelor din liceu şi tânjesc după fetele populare şi frumoase. După ce trec anii, îţi dai seama că poţi cuceri inima oricărei fete.

Dar povestea videoclipului?

Aici meritul este al lui Spike. Este prima noastră colaborare cu el ca regizor. Am urmărit ce a realizat în ultimul timp şi ne-am dorit să lucrăm cu el. Ne-a prezentat trei idei, ne-au plăcut primele două, dar a treia a fost cea mai bună. Ne-a spus că e mai idioată, dar i-am spus că ne place să fim nonconformişti. Noi suntem încântaţi de ceea ce a ieşit şi aşteptăm să vedem şi ce spun fanii despre videoclip.

Pregătiţi şi un turneu.

Ce surprize aveţi pentru fani?

Avem momente muzicale speciale, pe care nu le-au mai auzit până acum. Vom cânta piese noi, piese vechi reorchestrate. Pregătim şi un moment unplugged, cu care lumea nu este obişnuită să ne vadă. Fiecare show va dura cam o oră şi jumătate.

Dacă tot ai adus în discuţie piesele vechi şi piesele noi, cum aţi reuşit să vă menţineţi în top într-o industrie muzicală mereu în schimbare?

Eu zic că mesajul este foarte important. Am avut un mesaj în care nu s-a regăsit doar o generaţie, ci mai multe. Pe lângă mesaj a fost şi foarte multă muncă în spate. Facem totul din plăcerea de a cânta.

Sunteţi în top şi din punct de vedere al încasărilor, alături de Holograf...

Probabil că şi noi şi Holograf suntem pretabili pentru concertele live. De aceea suntem chemaţi în multe concerte. Am simţit şi noi când am fost mai puţin difuzaţi pe radio, dar la concerte nu am avut probleme, au venit la fel de mulţi oameni.

Aţi lansat în toamna anului trecut şi un nou album. Care vă este cea mai dragă melodie de pe acesta?

Albumul acesta era ca un copilaş sau ca o familie cu mai mulţi copii. Nu poţi spune că pe unul îl iubeşti mai mult. Depinde de stare.

Spre exemplu, dacă mă gândesc la soţia mea şi la copiii mei, prefer o melodie precum „Ultima secundă“, care este dedicată soţiei mele. Este vorba despre jumătatea mea şi despre faptul că o viaţă întreagă simt că pot să o petrec cu ea.

Dacă ies în oraş, în club asu la o terasă, cred că foarte potrivită este piesa „Dă vina pe Voltaj“, deoarece suntem în stare să ne distrăm până dimineaţă.

Ai vorbit despre copii şi despre iubire...

Cine este cel mai copilăros din formaţie şi cine este cel mai romantic?

Acum avem un puiuţ în formaţie, dacă-l putem numi aşa. Este vorba despre noul coleg de la clape, el are sub 30 de ani, ceea ce pentru noi înseamnă că este copilul nostru. La el se potriveşte melodia „20 de ani“.

Romantici suntem toţi, dar nu lăsăm să se vadă asta. Nu vrem să recunoaştem. Dacă tot ai spus tu mai devreme de Holograf, ştii cum e, „Şi băieţii plâng câteodată“. Ăsta este adevărul, dar nouă ne place să ne arătăm doar partea dură şi masculină, dar fiecare are şi o latură romantică.

Să fie şi acesta un motiv al succesului, că şi voi şi Holograf aveţi melodii romantice?

Cred că da. Dar întotdeauna muzica a avut un mesaj, iar dragostea a fost prezentă încă de când s-a inventat muzica. Cred că aşa a apărut muzica, din dragoste. Noi nu avem doar tema iubirii, am avut şi alte teme, am cântat despre distracţie, despre prietenie, am încercat să abordăm mai multe teme inspirate din ce ni se întâmplă.

Cât de îndrăgostit eşti acum?

Sunt foarte îndrăgostit, atât de soţia mea, cât şi de copiii mei şi de muzică. Mă consider un om foarte norocos, deoarece îmi permit să trăiesc în România din exercitarea unei pasiuni.

Până când crezi că vei face muzică? Când vă veţi pensiona, ca să spunem aşa?

Nu vrem să ne pensionăm niciodată. Ne simţim foarte tineri, chiar dacă noi cântăm de 15 ani şi am avut peste 1.000 de concerte.

Niciodată nu ne veţi vedea pe o scenă în faţa unui public care stă cu spatele la noi sau nu interacţionează cu noi. Dacă vom vedea că mesajul nostru nu mai e recepţionat de public, nu vom mai cânta.

Chiar şi în această seară, când aţi coborât de pe scenă, jumătate dintre cei prezenţi în club au plecat acasă...

Asta înseamnă că lumea a venit pentru noi şi ne bucură acest lucru. Îi simţim aproape pe fani şi nu cred că treaba asta se va putea rupe aşa, dintr-o dată, dar depinde şi de noi, de ce melodii vom mai scoate.

Dar cum crezi că reuşiţi să atrageţi fani de toate vârstele?

Suntem o formaţie care ne bucurăm să avem foarte mulţi ascultători, de la copii, până la oameni trecuţi cu mult de 20 de ani, dar pe care eu îi iubesc, deoarece ei simt în suflet că au 20 de ani, chiar dacă ei au 40, 50 sau 60 de ani. Le place să-şi descătuşeze energia pe versurile melodiilor noastre.

Nu mai are rost să vorbesc despre elevii de liceu sau de studenţi, deoarece ei sunt publicul nostru preferat, pentru că au vârsta ideală pentru a nu da importanţă problemelor, carierei şi banilor.

Dacă tot ai spus că aveţi şi public de 40 şi de 60 de ani, ce planuri de viitor aveţi, pregătiţi melodia „Ca la 40 de ani“?

Noi ne apropiem de vârsta asta, deci e posibil să facem o adaptare. Planuri avem multe, anul 2012 a fost un an bun pentru noi şi unul extrem de plin. Anul acesta l-am început cu o vacanţă, dar îl continuăm în forţă.

La începutul lui aprilie plecăm într-un turneu naţional, în vară un turneu pe litoral, în toamnă un nou single... aşadar şi în acest an vom fi activi.

Care crezi că este melodia voastră emblematică? Atunci când lumea spune Voltaj, la ce crezi că se gândeşte?

Toată lumea ştie, se gândeşte la „20 de ani“. Asta rămâne piesa noastră emblematică, deşi a fost lansată în urmă cu 12 ani. Lumea o vrea la concerte şi o cântă inclusiv tinerii care au acum 15 ani. Voltaj înseamnă tinereţe.

Vorbind puţin şi despre viaţa ta, ce carieră ţi-ai dori să urmeze copiii tăi? Vrei să ajungă şi ei artişti?

Eu îmi doresc să aibă acelaşi noroc ca cel pe care l-am avut eu, să poată să-şi câştige o pâine făcând ce le place, fie că este vorba despre avocatură, artă sau orice alt domeniu pe care-l vor alege.

Meseria pe care o facem noi, toţi artişii, este o meserie frumoasă, care îţi aduce satisfacţii. Citeam undeva că artiştii sunt nişte oameni la care vârsta nu se vede, pentru că trăiesc partea frumoasă a vieţii şi sunt mai relaxaţi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod