DE 9 ANI PENTRU ROMANIA! JOHANN STRAUSS ENSEMBLE & RUSSELL McGREGOR

Românii au intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă alături de Russell McGregor și Johann Strauss Ensemble.

Russell McGregor și Johann Strauss Ensemble se află în plin turneu în România, aducând până în prezent, magia „Crăciunului vienez” în Timișoara (12 decembrie), Arad (13.12), Oradea (14.12), Cluj-Napoca (15.12), și Târgu-Mureș (16.12).

Este al 9-lea an consecutiv în care Russell McGregor și Johann Strauss Ensemble susțin concerte în țara noastră și ca de fiecare dată au fost primiți cu căldură de spectatori și nu au fost lăsați să plece decât după 4 bisuri!
 
Jermendy Zoltan ( Oradea ): „Un spectacol deosebit, cu muzicieni valoroși. Felicitări pentru concert! A fost minunat!”
Doina Mihaela Cojocaru ( Oradea ): „Se vede pe chipul lui Russell McGregor cu câtă bucurie cântă. El trăiește muzica! Este un suflet de aur! A devenit o tradiție să merg la concertele lor în fiecare an!”
Natalia Messer ( Arad ): „Un concert extraordinar! Merg mereu cu plăcere!”
Olivia Cârtoacă (Cluj): „Am fost doi ani la rând la acest concert! Este minunat!”
Dana Petrovici (Timișoara): „A fost superb! M-am simțit foarte bine și mi-au plăcut piesele din recital! Felicitări!”


La Arad l-am zărit în public pe Benone Sinulescu, alături de un grup de prieteni, și pe Elena Unc, o prezență agreabilă și discretă, care s-au declarat impresionați de spectacolul oferit de Russell McGregor și Johann Strauss Ensemble.
 
Pentru concertul de la Sibiu (20 decembrie) nu se mai găsesc bilete, aceste fiind declarat SOLD-OUT în urmă cu două săptămâni.
La Brașov (18 decembrie), Russell McGregor și Johann Strauss Ensemble vor susține două concerte în aceiași zi: la Sala Patria, de la ora 17.00 (se mai găsesc aici) și de la ora 19.00 (concertul este SOLD-OUT).


 
Pentru concertul de la Bucuresti (Sala Palatului, 21.12.2013, ora 19.30) s-au pus in vanzare bilete la urmatoarele categorii de pret: VIP: 260 Ron; Categ 1: 210 Ron; Categ 2: 160 Ron; Categ 3: 110 Ron; Categ 4: 70 Ron.

Acestea se gasesc la Teatrul National Bucuresti, Sala Palatului, Unirea Shopping Center (etaj 2) si online pe  bilet.ro, bilete.ro, vreaubilet.ro sau in oficiile Postei Romane si in magazinele INMEDIO si Germanos semnalizate Bilete.ro.


 
Pe 21 decembrie, Theresa Krugl (soprană) și Thomas Weinhappel (bariton) vor urca pe scena Sălii Palatului alături de Russell McGregor și Johann Strauss Ensemble.
 
Theresa Krugl are 22 de ani și s-a născut în Germania . A început să cânte de la 15 ani. Face parte din Corul Audi Jugendchorakademie din 2008 (anul în care a fost înființat acest cor). Studiază canto classic la Viena cu Prof. Gabriele Lechner. „Faptul că fac parte dintr-un cor a contat mult pentru educația mea muzicală. Am învățat că muzica nu înseamnă doar multă muncă, ci și multă distracție”. În ceea ce privește preferințele musicale, Theresa a declarat: „Sunt fascinată de vocea magică a Editei Gruberova, de exemplu. Atunci când o ascult, am impresia că a cânta este cel mai simplu lucru din lume.

Îmi place energia și vocea întunecată a Annei Netrebko. Diana Damrau are o tehnică excepțională, cred că ea ar putea interpreta orice rol de soprană din operă”.
 
Le nozze di Figaro - 2012 - Max von Lütgendorff als Don Basilio in Akt 1


Thomas Weinhappel s-a născut în 1980 la Stockerau , Austria . Talentul său muzical a fost descoperit la 8 ani, atunci când a fost admis în Corul „Vienna Boys’ Choir”. La 21 de ani a absolvit „magna cum laude” Opera School of the Konservatorium din Viena.
În 2003, a debutat pe scena Stadttheater Bern din Elveția, jucând rolul Leonetto din Boccaccio.

În 2001, a debutat și pe marele ecran, interpretând 3 lieduri din „Winterreise” de Schubert, în filmul „Die Klavierspielerin”, regizat de Michael Haneke. Filmul a primit 3 premii la Festivalul de la Cannes în 2001.
 
Thomas Weinhappel "Da geh ich zu Maxim" 2010 "Graf Danilo" Lustige Witwe Lehar


 
Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor a lansat un nou CD: „ostwärts” (n.r.

- spre Est)

Această călătorie muzicală ne conduce către est. Noul CD lansat de Russell McGregor și Johann Strauss Ensemble ne propune o drumeție pe urmele muzicale ale monarhiei Dunării. Alături de vechi "hituri" vieneze, precum „Valsul Împăratului” („Kaiser Walzer”) sau „Marșul lui Radetzky”, putem asculta piese care aduc mereu bucurie în suflet: acordurile furioase ale compoziției lui Werner Steinmetz, „ Der Trompeter von Krakau” sau „Remasuri-Polka” compusă de Manfred Kammerhofer. O orchestratie proprie a dansurilor populare românești din colectia lui Béla Bartók, dar și „Türkischer Marsch” compus de Guido Mancusi, reprezintă alte puncte forte ale acestui album.

De asemenea, albumul include și o colaborare inedită cu talentatul musician român Adrian Naidin.

Albumul poate fi cumpărat și de la standurile de CD-uri din cadrul turneului, sau poate fi comandat pe iTunes aici.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod