Dr. Oz: 5 reguli de alimentaţie care circulă pe internet. Sunt adevărate sau nu?

Este real zvonul că iaurturile şi sucurile frumos colorate în roz şi roşu au în compoziţia lor un extract obţinut din insecte?
Pe internet circulă o sumedenie de sfaturi dintre cele mai bune despre cum să mâncăm sănătos, însă trebuie să discerni între adevăr şi ficţiune. Dr. Oz ne învaţă care este adevărul despre toate zvonurile care circulă pe internet vizavi de alimentaţia sănătoasă.


Zvon: Iaurturile roz sunt colorate cu extract obţinut din insecte


Adevăr: Unele iaurturi cu fructe de pădure au culoarea apetisantă datorită unei substanţe extrase din gogoşile unei insecte (coşenila) originare din Mexic. Aceast colorant (carminul) este extras din insectele uscate şi procesat apoi pentru a-l folosi în industria alimentară, explică Dr. Oz. Însă, chiar dacă pare scârbos la o primă vedere trebuie să ştii că acest colorant nu este unul dăunător dacă este folosit în dozele acceptate.

Dacă vrei să-l eviţi, Dr.

Oz susţine că trebuie să ocoleşti iaurturile care au pe lista de ingrediente trecute cuvintele "carmin", E120, "acidul carminic" sau "colorant coşenilă".

Zvon: Fructele se mănâncă numai pe stomacul gol pentru a fi corect absorbite de către organism


Fals: Potrivit specialistului fructele au aceeaşi valoare nutritivă indiferent de momentul în care sunt consumate. Simpla afirmaţie că fructele trebuie consumate pe stomacul gol pentru a preveni fermentarea şi descompunerea lor este falsă, susţine Dr. Oz. Arfumentul specialistului: aceste două procese (de fermantare şi descompunere) au nevoie de bacterii, iar acestea sunt rar întâlnite în stomac, deoarece aici este acidul clorhidric.



De asemenea, un alt argument adus de specialist pentru a susţine că această teorie este una falsă este legat de faptul că stomacul nu este niciodată gol, deoarece alimentele au nevoie de mai mult de 10 ore pentru a fi complet digerate şi eliminate. Astfel, că bucură-te de fructe în orice moment al zilei!

Zvon: Somonul de crescătorie are adesea mai multe toxine decât cel crescut în sălbăticie


Adevărat: Studiile arată că somonul de crescătorie are o concentraţie mai mare de toxine decât cel sălbatic. De asemenea, cel de crescătorie este ţinut într-un spaţiu mic alături de alţi peşti, în vreme ce somonul sălbatic înoată liber şi se hrăneşte exclusiv cu alţi peşti mici.

Dr. Oz îţi recomandă să nu cumperi somon de crescătorie.

Însă, dacă nu îţi permiţi să-l cumperi pe cel sălbatic în stare proaspătă, Dr. Oz spune că poţi să-l alegi congelat sau în conserve, măcar două porţii pe săptămână.

Zvon: Condimentele la borcan pot săfie infestate cu Salmonella


Adevărat: Salmonella este o bacterie toxică. Ea poate să genereze diaree, febră şi crampe abdominale. Dr. Oz susţine că unele condimente pot să fie contaminate cu această bacterie în timp ce sunt recoltate, depozitate sau când sunt prelucrate pentru a fi exportate.

Deşi nu au fost foarte multe cazuri raportate de asemenea incidente, Dr. Oz propune să fii atentă. De asemenea, poţi să eviţi acest risc prin adăugarea condimentelor în mâncarea gătită, deoarece căldura distruge aceste bacterii toxice.

Zvon: Este în regulă să mănânci ceva de pe jos dacă nu a stat mai mult de 5 secunde


Fals: Bacteriile şi viruşii se transmit prin simplul contact, astfel că oricât de rapid ai ridica produsul de pe jos el este posibil să fie deja contaminat, explică Dr. Oz. Nu te baza pe faptul că gresia din holul sau bucătăria ta este mai curată, deoarece dacă vii încălţată de pe stradă, bacteriile sunt peste tot. Este de preferat să nu consumi niciodată mâncarea care a căzut pe jos.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • radu pe 27 Nov 2013, 14:18
    detoxifiere/deparazitare

    poti sa incerci si un suc de sfecla, telina si morcov, cartofi care face minuni in detoxifiere ;) te vei simti mai in vlaga cu sucuri naturale, mai ales daca prinzi de la agricultorii nostri, dragi si scumpi.

    1
    0

  • Delia pe 27 Nov 2013, 13:50
    detoxifiere/deparazitare

    Fetelor, am nevoie de un sfat!!! sunt pe cale de a incepe o cura de detoxifiere si deparazitaare asa ca la carte. mi-am cumparat pentru deparazitare: nuca neagra pelin si cuisoare. Pentru detoxifiere: Zeolit! ce alte produse imi recomandati?

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod