6 probleme rezolvate cu chimen

Chimenul este recunoscut pentru efectele spectaculoase pe care le are asupra digestiei, însă pe lângă acestea mai are şi alte proprietăţi. Descoperă problemele medicale care pot fi ameliorate cu ajutorul chimenului!

Chimenul este recunoscut pentru efectele spectaculoase pe care le are asupra digestiei, însă pe lângă acestea mai are şi alte proprietăţi. Descoperă problemele medicale care pot fi ameliorate cu ajutorul chimenului!

 

1. Te scapă de balonare şi gaze intestinale

Chimenul este micul miracol aşteptat de cei care suferă de balonări excesive şi digestie laborioasă. "Este plăcut la gust şi, recent, s-a dovedit că, în afară efectului antispastic, care combate „gazele” are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajută la asimilarea alimentelor indigeste", aflăm de la dr.

Ramona Andronache, medic specialist medicină de familie la Clinica Romgermed. În plus, efectul antimicrobian datorat uleiurilor eterice este dezirabil când avem de-a face cu dezechilibre în flora digestivă, diaree, toxiinfecţii.

 

2. Tratează gastrita

Protejează stomacul de acţiunea sucurilor gastrice acide şi are efect calmant.

 

3. Este indicat în cazul colesterolului mărit

Există mai multe studii care susţin că 1 litru de ceai de chimen consumat în fiecare zi pe o perioadă de 4 săptămâni poate să determine o scădere a nivelului de colesterol rău.

 

4. Este recomandat femeilor care alăptează

Studiile au arătat că un consum de 1-2 căni de infuzie din chimen creşte secreţia lactată şi îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern, reducând incidenţa colicilor la sugari.

 

5. Combate anemia

Consumă în fiecare zi câte o cană de ceai de chimen (1-2 linguriţe în apă clocotită lăsate la infuzat 10-15 minute) dimineaţa şi seara pe stomacul gol, deoarece ajută la absorbţia fierului în organism.

 

6. Te scapă de viermii intestinali

Poţi să administrezi 2-5 picături de ulei volatil de chimen de trei ori pe zi. Cura trebuie să fie urmată 21 de zile, cu o pauză la fel de lungă.

 

 

Ştiai că ...

  • Seminţele de chimen pisate erau folosite pentru calmarea colicilor la sugari, fiind amestecate în apa de baie;
  • Aburul degajat de infuzia cu chimen îţi poate uşura respiraţia atunci când ai nasul înfundat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod