Rodii

10 motive ca să mănânci mai des rodii

Rodiile au un conţinut foarte mare de antioxidanţi şi aduc o mulţime de beneficii pentru sănătate. Vezi de ce să mănânci mai des rodii şi cum să le cureţi mai uşor?

Poate nu le-ai consumat până acum pentru că nu ştii cum să le cureţi sau nu ai fost deloc curioasă să încerci acest fruct. Însă, trebuie să ştii că acest fruct are un conţinut mare de antioxidanţi şi nutrienţi esenţiali care ne apără de multe boli grave. Iată 10 motive ca să mănânci mai des rodii:

1. Beneficii rodii: Furnizează vitamine şi minerale importante pentru corp

O singură ceaşcă cu sâmburi de rodie va asigura 30% din necesarul zilnic de vitamina C, 36% din necesarul de vitamina K, 16% din necesarul de vitamina B9 şi 12% din doza zilnică de potasiu de care are nevoie corpul tău.

2. Reduc tensiunea arterială

Persoanele care au probleme cu hipertensiunea arterială trebuie să consume zilnic suc sau sâmburi de rodie, deoarece specialiştii au demonstrat că tensiunea arterială se reglează în mai puţin de două săptămâni. Astfel, se menţine sub control nivelul tensiunii arteriale, împiedicând fluctuaţiile.

3. Beneficii rodii: Protejează articulaţiile

Rodiile conţin o enzimă care are un efect protector asupra articulaţiilor, fiind un ingredient util în prevenirea atritei şi a durerilor articulare.

4. Reduc riscul de apariţie a bolilor de inimă

Anumite substanţe din rodie au un rol protector asupra inimii, deoarece reduc nivelul colesterolului rău şi favorizează o bună circulaţia a sângelui. Datorită unei substanţe numită punicalagină, rodia are un efect benefic asupra inimii.

Ea este utilă persoanelor care au o tensiune arterială ridicată, cât şi celor cu un nivel crescut al colesterolului. Consumă rodie dacă vrei să scazi nivelul tensiunii arteriale şi să scapi de colesterolul rău.

5. Îmbunătăţesc memoria

Potrivit specialiştilor, rodiile sunt benefice pentru sănătatea creierului şi sunt recomandate în special persoanelor care suferă de maladia Alzheimer.

6. Beneficii rodii: Previn anemia

Dacă ai probleme cu anemia se recomandă consumul sucului proaspăt de rodie, deoarece creşte nivelul hemoglobinei.

7. Sunt cele mai bune fructe pentru diabetici

Rodiile sunt considerate deosebit de utile pentru persoanele care suferă de diabet, deoarece nu determină o creştere bruscă a glicemiei.

8. Beneficii rodii: Scad riscul de cancer la prostată şi sân

Potrivit unor cercetări realizate recent, sucul de rodie are un efect semnificativ în prevenirea cancerului de prostată şi sân.

9. Te ajută să arzi grăsimile

Acest fruct are un conţinut foarte mare în antioxidanţi care te ajută să arzi grăsimile şi să accelerezi metabolismul.

10. Beneficii rodii: Cresc rezistenţa în timpul antrenamentelor sportive

Persoanele care consumă cu regularitate rodie obţin rezultate mai bune la antrenamentele sportive.


Cum să cureţi o rodie


Celebrul bucătar Jamie Oliver are o tehnică rapidă pentru a desface o rodie. Ai nevoie de o lingură de lemn şi un bol adânc.

Se taie rodia pe orizontală, se ţine în palmă fiecare jumătate cu sâmburii în jos şi se loveşte cu o lingură de lemn deasupra unui bol. Este cea mai rapidă metodă pentru a curăţa o rodie şi nu vei stropi cu suc peste tot dacă optezi pentru un bol mai adânc.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod