Un abdomen frumos: mare atentie la ce mananci

Chiar si cu o mie de repetari in programul de exercitii, daca mananci nesanatos si nu faci exercitii de cardio, nu vei putea sa iti atingi intregul potential in dezvoltarea abdominala.
Daca incerci sa schimbi modul in care arata corpul tau, va trebui sa elimini grasimea in exces si, in acelasi timp, sa pastrezi (sau chiar sa maresti) masa musculara.


Urmeaza aceste sfaturi simple pentru a lua startul corect:

1. Nu iti pune niciodata trupul in defensiva sarind peste mese, micsorand drastic nivelurile calorice sau urmand diverse diete ciudate. Aceste greseli nu vor face decat sa ii dea corpului semnale ca trebuie sa pastreze depozitele de grasime acumulate.

2.
Nu da vina pe gene; mai degraba, gandeste-te bine la modul tau de viata si la cata activitate depui. Mici schimbari in dieta si in activitatile tale zilnice pot face mari diferente pentru corp.

3. Scapa de grasime incet, dar pentru totdeauna.

4. Stapaneste-ti nivelul glicemic luand mese mici in mod frecvent, pe tot parcursul zilei.

5. Mananca doar grasimile bune. Grasimile esentiale se regasesc in fasole, cereale, seminte si nuci. De asemenea, uleiul de masline (extra-virgin) este de preferat uleiurilor vegetale.
Mentine la 10-15% nivelul grasimilor in totalul caloriilor pe care le asimilezi.

6. Ramai la carbohidratii cu nivel glicemic scazut - fulgii de ovaz si cartofii dulci sunt doua astfel de exemple.

7. Iubeste fibrele - ele te ajuta sa transformi alimentele in energie, iti pastreaza buna functionare a organismului si te fac sa te simti satula - deci nu vei mai vrea sa mananci inca o portie.

8. Mananca pentru ceea ce urmeaza sa faci - si nu pentru ceea ce tocmai ai facut. De exemplu, daca pauza ta de masa este la ora 12, iar antrenamentul sportiv la ora 17, o gustare luata dupa-amiaza iti va da energia necesara pentru exercitii.

9.
Adauga un antrenament de forta in programul tau de fitness. Greutatile te ajuta sa iti intretii tesutul muscular. Iar muschii au nevoie de mai multe calorii decat grasimea - deci cu cat ai mai multi, cu atat este mai bine.

10. Nu bea mai putin de 2 litri si jumatate de apa intr-o zi.

11. Renunta la mancarurile sarate. Slabitul si forma fizica nu se obtin peste noapte, dar ofera sanatate pe termen lung. De aceea este bine sa astepti rabdatoare schimbarile si sa iti amintesti zilnic faptul ca le vei obtine in timp.


 

Comentariile 51-100 din 145

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • silvia pe 7 Iul 2006, 13:36
    cati ani ai

    buna cati ani ai de si cam cat te=-au costat? numia denumirile ma infioara

    0
    0

  • oana pe 7 Iul 2006, 01:04
    am reusit sa scap de burta

    Am dat jos burta cu ajutorul aparatelor de vaccum (topeste grasimile) , combinat cu electrostimulare cu efect de sauna, combinat bineanteles si cu un regim alimentar ponderat.Acestea sunt foarte eficiente dar cam costisitoare.Am scapat si de celulita 80%.

    0
    0

  • andra pe 6 Iul 2006, 22:50
    you can do it

    sigur ca e greu sa te abtii sa mananci toate acele bunatati care parca intentionat apar in fatza ta. sigur ca e greu sa transpiri ore in sir la sala cand e mai bine sa stai acasa in fatza televizorului cu o punga de chipsuri in fatza. dar nimic nu se compara cu satisfactia unui corp perfect, sanatos, cu sentimentul de multumire ca nu mai trebuie sa`ti faci griji pentru "sunculitzele" de pe solduri, abdomen sau picioare. ;)

    0
    0

  • mare adriana pe 3 Iul 2006, 21:05
    multa multa ambitie

    ca sa reusesti sa slabesti iti trebuie in primul rand ambitie rabdare sport stiu ca vi se pare cam greu dar merita multa multa baftasi mancati cu limita!!

    0
    0

  • nicoleta luciu pe 3 Iul 2006, 13:37
    nu manca mult

    sa ai grija sa mananci sanatos

    0
    0

  • mihaela barlutiu pe 3 Iul 2006, 13:36
    iti recomand sport

    e bine sa fi in forma mereu

    0
    0

  • alina pe 2 Iul 2006, 21:27
    sport neaprat

    eu iti recomand neaparat sport,sa te abti de la mancare si multa ambitie.Multa bafta!

    0
    0

  • nicoleta pe 2 Iul 2006, 18:26
    incerc

    m-am apucat de tinut o dieta dar nu stiu daca fac bine.mananc numai fructe dimineata iar pe la 6 mancare fara paine.eu cred ca e bine!

    0
    0

  • claudia pe 2 Iul 2006, 08:30
    am nevoie de mai mult

    am citit unele articole.credeti-ma stiu tot ce se poate despre curele de slabit.vreau mai mult pt.ca eu cred ca de fapt totul porneste din increderea in sine si din creier.as avea o rugaminte sa cautati voi ceva legat de asta.multumesc

    0
    0

  • mylena_the_new_diva pe 1 Iul 2006, 22:52
    nici yo nush ce sa fac

    yo am 14 shi believe it or not..incerc sa slabesc...shi nu pot..shi dak nu sunt q cineva kre sa fie in aceeasi postura nu am chef ..shi ma plictisesc rpd...deci dak aveti vreun sfat sau ceva...scrieti-mi un mail pe adresa angel_baby_mylena@yahoo.com pls...m-ati ajuta mult..

    0
    0

  • paula pe 1 Iul 2006, 21:20
    vreau sa dau jos de pe coapse

    nu stiu cum as putea da jos grasimea de pe coapse?

    0
    0

  • monica pe 1 Iul 2006, 17:33
    cum am reusit eu

    Eu am reusit sa slabesc cu medicamente din plante: ELITE de la firma Heritage, ti le recomand.. fara contraindicatii

    0
    0

  • nana pe 29 Iun 2006, 14:38
    nu mai pot!

    pana anul trecut nua veam aripioare celulita burta sau vergeturi aqm sunt plina de de toate .din abdomenul meu plat am ajuns la o burta de toata frumusetea nu stiu ce sa mai fac?nu prea pot tine diete de sport nu ma pot tine pt nu pot face singura trebuie sa ma insoteasaca cineva.daca tin tin putin ca ma plictisesc.am inceput sa mananc de pofta si pana nu mai pot!am nevoi urgenta de ajutor si repede

    0
    0

  • ella pe 27 Iun 2006, 23:42
    nu am probleme

    am 36 de ani am un regim echilibrat si sanatos si arat ca la 26 de ani

    0
    0

  • irina pe 27 Iun 2006, 22:26
    abdomenul

    in afara de sport si diete recomand tuturor masajul anticelulitic,fara de care nu se poate obtine un abdomen plat.la mine a dat rezultate intotdeauna.in general eram intrebata daca am facut lipoabsortie.deci se poate.

    0
    0

  • MIHAELA pe 26 Iun 2006, 17:32
    abdomenul-o problema

    si eu arat bine de tot dak nu iau in considerare burta care creste una intr-una.si nu mananc decat de 2 ori/zi.ce sa fac?dati`mi un sfat,va rog.

    0
    0

  • loredana pe 23 Iun 2006, 01:46
    :-??

    io ma ingrash doar in burta:(...cand mananc...ma unflu in burta,,...si mam hotarat ...cand mai trebuie sa merg p l o petrecere cv...sa nu mai mananc aproape toata ziua:D:D

    0
    0

  • io pe 22 Iun 2006, 13:47
    slabit

    sincera sa fiu..k sa slabesti..nu tre sa mananci dulciuri in exces,sa nu bei sucuri ptr k au E-uri si alte kkturi de la magazine !! k alea te ingrasa si te fac NEsanatos ! serios !

    0
    0

  • mihaela pe 20 Iun 2006, 17:11

    si inca un sfat celor care incearca sa slabeasca: beti ceai verde(pe langa f multa apa plata) si inlocuiti painea obisnuita cu cea de secara. sper sa aveti rezultate:)

    0
    0

  • mihaela pe 20 Iun 2006, 16:48
    burtica cea de toate zilele:)

    cred ca majoritatea femeilor se confrunta cu aceasta problema.(din pacate). trebuie sa va spun ca eu am reusit contraperformanta de a ma ingrasa cam 8 kg intr-un timp relativ scurt, si bineintels ca problema principala a devenit burtica:( insa am descoperit ceva care se pare ca ma ajuta: folia alimentara! da, ati citit bine si functioneaza. imi invelesc in fiecare zi burta in folie si dupa cateva zile mi s-a parut ca am obtinut ceva rezultate. a, sa nu uitam de miscare, care e esentiala!!!

    0
    0

  • ana pe 20 Iun 2006, 14:57
    cum pot sa ma ingras?

    un subiect mai mult neglijat..sunt si fete ca mine care oricat ar manca nu se ingrasa deoarece au arderile mari.

    0
    0

  • andra pe 20 Iun 2006, 13:50
    nu mai pot!!!

    am aproape 16 ani..si am o burta imensa..si celulita la greu..am 1,70 si 56 de kg..tre sa slabesc 6 kilograme..si nu stiu kum sa le dau jos.. nu am nici makar o idee in legatura cu ce ash mai putea sa fac..am terminat scoala..ma apuk de un regim..drastik..si desi stiu k nu e sanatos si rekomandat..o sa o fac..cred.. :(.. o sa tin o saptamana dieta aia ku varza..si apoi..sa vad..ma duc la sala aproape in fiecare zi..la masaj o data pe saptamana..fac tot posibilu sa arat bine.. dar..nu reusesc sa slabesc..si sa arat kum vreau :((( dati`mi niste idei..

    0
    0

  • anda pe 19 Iun 2006, 17:54
    cum pot slabi?

    am incercat tot felul de exercitii si nu am slabit. cum pot slabi ? dietele sunt destul de costisitoare si nu reusesc sa le tin . as dori mult sa slabesc macar 5 kg dar nu stiu cum .

    0
    0

  • ank pe 19 Iun 2006, 13:54

    km greu d crezut k vom obtine ceva din dieta mentionata...dar trebuie sa incerkm ,nu?

    0
    0

  • Eva Gacsi pe 17 Iun 2006, 08:30
    reusim toti?

    sa tii un regim in ziua de azi e greu financiar,dar este adevarat.ar trebui multe legume,peste carne alba.eu toate le-am incercat aproape fara rost pana acum,sufar de hipotiroidie si mai mult de 3-4kg.nu am dat jos si ar trebui 25kg.

    0
    0

  • iutczi pe 16 Iun 2006, 21:33
    ce spun cititori

    intradevar este foarte greu sa ti un regim,eu am incercat si nu reusesc nici cum,atnci cind sunt mai nervoasa mie tare foame si imi trebuie si ceva dulce,e normal ca nu voi slabi nici odata,si sunt grasa

    0
    0

  • ramona pe 16 Iun 2006, 17:38

    oh ca bine zici dar cine poate sa tina oh oh

    0
    0

  • olgutza pe 15 Iun 2006, 23:09

    eu zic mai bine sa mergeti la fitness

    0
    0

  • andrealoff pe 15 Iun 2006, 10:07
    abdomen plat

    pe langa exercitii si dieta,va recomand masaj pentru celulita cu creme speciale si impachetari...

    0
    0

  • simona pe 13 Iun 2006, 11:30
    abdomenul

    vrea sa am un abdomen plat ce exercitii pot sa fac si ce dieta pot sa tin dar una mai usoara astept raspuns pe adresa ruxysim@yahoo.com

    0
    0

  • pisicutza_dulce pe 13 Iun 2006, 11:05
    vreau muschi

    vreau sa slabesc la abdomen, iar la gambe, vreau muschi, caci sunt foarte subtiri. ce exercitii pot face?

    0
    0

  • andreea pe 13 Iun 2006, 11:02
    catre dorin_2004_m

    ai mancat timp de 5 luni acelasi lucru in fiekre zi??????:O:O:O....si mancatu dupa 6 seara nu se poate knd vii de la scoala la ora 8 dupa 6 7 ore....:(

    0
    0

  • iuliana pe 12 Iun 2006, 19:57
    cum sa scap de celulita si cum sa slabesc ?

    am cautat pe net si am gasit multe sfaturi si le am incercat pe propia piele si a mers am gasit si o pagina in care toti din intreaga lume iti spun ce sa faci si parerile lor . ii dai "cum sa mananc sanatos" al 2-lea si iti spui problema cu siguranta te va ajuta

    0
    0

  • boghiu ana -maria pe 12 Iun 2006, 09:37
    vreau sa slabesc

    vreau sa slabesc mai ales la abdomen dar nu pot nu pot sa ma abtin de la mancare ce sa fac??????

    0
    0

  • Dorina pe 10 Iun 2006, 20:57
    Intrebare

    Din luna februarie si pana in prezent am slabit 15 kg. Am 1:55m si in prezent 55 kg. Am tinut urmatorul regim:de la ora 7 si pana la 15 un iaurt degresat si un castronel de cereale,o cafea cu zaharina 3-4 mere si jumatate de litru de apa plata cu lamaie.La pranz ciorba cu 2 felii paine secara si legume fierte, apoi 5-6 mere,1,5 -2 litri apa plata cu lamaie si eventual un castronel de salata. As vrea sa stiu daca este sanatos regimul meu.Am 39 de ani si inainte de sarcina (acum 15 ani) am avut 48 kg,dar aratam cam rau la acea greutate.Ar fi indicat sa mai dau jos 2-3 kg? Daca se poate trimiteti-mi raspunsul pe adresa de e-mail dorin_2004_m@yahoo.com

    0
    0

  • alice pe 9 Iun 2006, 19:43
    nu pot sa ma abtin de la dulciuri

    am tinut nenumarate regimuri, cel mai lung a durat 2 saptamani in acest timp m'am abtinut in totalitate de la grasimi si dulciuri;dupa am incerkt sa ma amentin dar n'am reusit, am pus la loc toate kg , si asta pt k mananc foarte multe dulciuri.As vrea sa'mi spuneti cu c as putea inlocui aceasta pofta nebuna de dulce?

    0
    0

  • maria violeta pe 8 Iun 2006, 23:55
    tin regim,dar nu prea slabesc

    am citit ceea ce fiecare avea de spus,de aceea,ma alatur celor care si-au spus parerea.am o problema care salasluieste mai multor persoane sub acoperis:tin regim,dar nu prea slabesc.nu prea adik cateva sute de grame slabesc in 2-3 saptamani,nu tin un regim strict,adica infometare,ci am redus grasimile,fainoasele,consum mai mult fructe,legume si lactate,acestea din urma imi dau forta necesara efortului intelectual.ce-mi puteti spune?

    0
    0

  • LEo pe 8 Iun 2006, 22:42
    DAp

    Pt inaltimea ta 60 kg ar fi ideal dar nu strica 5 kg in puls sau in minus

    0
    0

  • liliana pe 8 Iun 2006, 17:57
    ???

    Este un lucru bun ca vorbiti despre sanatata.Va rog frumos ajutati-ma si pe mine.Am 1.64cm si 56 de kg, dar proportionatenu prea bine,nu cred ca este o greutate prea mare pentru inaltimea mea dar am burta cam mare in comparatie cu restul. Invatati-ma cum sa scap de ea,ce este de facut.Va multumesc!

    0
    0

  • oliver pe 8 Iun 2006, 16:13

    rodica are dreptate

    0
    0

  • doicopii pe 8 Iun 2006, 12:33

    Incer sa-mi inchipui cum arati? daca formele sunt placute, e OK. Daca vrei sa te ingrasi vezi pe unde pui kilogramele in plus. Si in final depinde de noi, daca ne placem slabe sau "plinute".

    0
    0

  • adelina pe 8 Iun 2006, 10:51

    eu zic sa ramai asa,eu am 1.63 si 47kg.si mi se pare ca as mai putea slabi vreun kg.eu sunt pistruiata302006 pe messenger.Tu cine esti?

    0
    0

  • larisa pe 7 Iun 2006, 19:21
    ???

    am 160cm imaltine si 47 de kilograme.ar fi bine sa ma mai ingras vreo 4 kg sau sunt bine asa?majoritatea spun ca sunt prea slabutza ...

    0
    0

  • MARINA pe 7 Iun 2006, 12:48

    VREAU SA STIU CUM SA FAC SA AM SINII MAI MARI?

    0
    0

  • dana pe 7 Iun 2006, 10:24
    vreau sa stiu

    am 1.70 si 65 kg in talie am 75cm,fund,98 sani 98 ,sunt bine ? ce trebuie sa fac? sa mai slabesc sau e bine asa cum sunt?mentionez ca am 26 ani.si un baietel de 6

    0
    0

  • diana pe 7 Iun 2006, 10:15
    cer ajutor

    vreau sa stiu cum pot scapa de celulita de pe coapsea(am incercat cu geluri anticelulitice si nu tine)

    0
    0

  • ninanina1956 pe 7 Iun 2006, 01:35
    vreu sa slabesc

    dar cu salariul minim cu doi copii 6 ani si 7 ani cu casa de intretinut eu cum as putea sa slabesc? Am 36 ani si 1,60?

    0
    0

  • aurora pe 6 Iun 2006, 20:30
    nu mai pot sa slabesc

    Nu stiu ce sa mai fac.M-am casatorit de un an si in acst timp m-am ingrasat 10 kg.nici o dieta nu m=a ajutat

    0
    0

  • Daniela pe 6 Iun 2006, 14:27

    Sunteti bravo.Ador sa citesc artocolele de acest gen,ma starui cit pot sa-mi pastrrez si eu silueta si deaceea ma intereseaza orice referitor la aceasta tema,desi trebuie sa recunosc ca tare greu dau chilograme jos,chiar cu mari eforturi.Continuati tot asa sunteti super.Va apreciez orice parere

    0
    0

  • luiza pe 6 Iun 2006, 12:56
    trebuie sa ai grija de sanatate

    sa te mentii in forma inseamna sa mananci sanatos in fuctie de organismul tau;e preferabil sa tii o dieta personalizata,dar bineinteles insotita de efort fizic.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod