Slabeste prin Tae-Bo

Multe modalitati de slabit s-au tot vehiculat printre femeile care vorsa aiba o silueta frumoasa. Doina Canta, antrenoare de aerobic si Tae-Bo,recomanda ca metoda eficienta si probata de slabit, exercitiile complexecare se executa la Tae-Bo.

Tae-Bo este o ultima moda in materii de exercitii fizice, o combinatieintre aerobic, balet, karate, box, dans hip-hop si antrenament cugreutati. Intr-o ora de antrenament "se ard" cam 500 - 800 de calorii,comparativ cu 300 - 400 calorii pierdute in timpul unui antrenamentclasic de aerobic. Acest "sport" imbunatateste echilibrul, coordonarea,mobilitatea, intareste musculatura si chiar sistemul osos. Doina Canta,antrenoare la Noll Beauty Salon, precizeaza ca nu este un sport pentrupersoanele sedentare si nici chiar cei activi nu pot incepe direct cuexercitiile de Tae-Bo, pana nu trec prin cele de aerobic.

Tae-Bo mai seamana si cu exercitiile de arte martiale, insa nu este uncurs de autoaparare. Exercitiile cu un grad mai mare de dificultate,care implica lovituri inalte de picior si sarituri, sunt caracterizatede o mare solicitare a intregului corp si sunt cele care te vor ajutasa arzi calorii. Tae-Bo poate fi un antrenament cardiovascular, candeste practicat corect.

Sfaturi pentru practicarea in siguranta a Tae-Bo-ului:
- executa incet, jos si usor loviturile de picioare si pumni. Oriceai face, nu azvarli pumnii si picioarele inca de la primulantrenament. Progreseaza incet si loveste cu picioarele la o inaltimede aproximativ o jumatate de metru deasupra solului, in special laloviturile laterale si la cele prin intoarcere. Trebuie sa stii ca inartele martiale picioarele sunt arme cu care se loveste asupra partiiinferioare a corpului, iar cu pumnul se loveste asupra partii superioarea corpului.
- nu se recomanda mai mult de trei antrenamente pe saptamana. Se incepecu un antrenament pe saptamana si se ajunge la trei. Poti mari numarulde atrenamente doar daca ai o buna conditie fizica.
- alterneaza perioadele de antrenament intens cu cele de antrenamentusor.
- alege-ti un antrenor specializat.
- nu trece de perioada de incalzire, inainte de antrenament.
- fa un control medical.

In SUA acest sport este practicat de aproximativ 2 milioane depersoane. De asemenea, multe celebritati, printre care Paula Abdul,Pamela Anderson sau Shaquille O'Neal se antreneaza in Tae-Bo pentru ase mentine in forma.

Exercitiile executate de Doina Canta sunt exercitii complexe de Tae-Bo,facute in forta, iar fotografiile sunt realizate pe etape. Fiecareexercitiu se executa de cate 20 de ori. Incalzirea trebuie sa antrenezecorpul. Se incepe de sus, cu umeri, cap, coate.

Da click pe fiecare poza pentru a vedea poza marita.

Exercitiu de incalzire. Cu bratele ridicate si picoareledepartate se fac aplecari (sus-jos).

Picioarele in forma de fandare, pumnii stransi la maxim. Serotesc bratele in aceasta pozitie. Exercitiu de incalzire.

Aplecari pornind cu bratele despura capului si oprirela jumatatea corpului, cu picioarele departate si spatele drept. Estetot un exercitiu de incalzire.

Fandare de incalzire. Se fac cate 20 pe-un picior.

Se incordeaza abdomenul la maxim si pumnii se tinstrans. Piciorul se ridica in viteza la nivelul capului.

Exercitiu pentru brate si picioare. Bratele se duc in fata siin spate. Piciorul stang/drept se duce in fata alternativ cu mana opusa.

Exercitiu pentru partea posterioara. Se intinde piciorul laspate de cate 20 de ori, apoi se schimba piciorul.

Incordezi abdomenul, piciorul de sprijin putin indoit,se indoaie celalalt picior in fata, apoi se arunca in pozitie intinsa. Seface de cate 20 de ori pe fiecare picior.

Piciorul de sprijin sta intins iar celalalt se strange si seintinde la spate. Exercitiu pentru picioare si coapse.

Exercitiu pentru copase. Se ridica si se coboare piciorul intr-oparte.

Exercitiu pentru talie. Piciorul drept, ridicat pana la cot sibratul drept se ating. Se executa de 20 de ori apoi se schimba partea.


Pentru mai multe detalii privind programul de Tae-Bo, vizitati site-ulwww.noll.ro.
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rux pe 6 Iun 2012, 18:52
    Tot ce trebuie

    Fetelor eu am 158 de cm si 50 de kg , nici eu nu sunt multumita complet de corpul meu dar nu demult am slabit 6 kg intr-o luna si stiti ce am facut , am facut exercitii e destul si 30 de minut pe zi (duminica e zi libera) apoi multa multa apa , dulciuri si fainoase de mincat 1 , 2 ori pe saptamina , si aveti multa incredere in sine caci sunteti frumoase !!! cu primele rezultate va aparea si vointa si kg mai repede vor pleca , daca aveti nevoie de ajutor intrati pe slabute.ro , aice e tot ce aveti nevoie .. a si am facut azi prima zi tae bo cardio si e (vau) mai uda ca azi nu am fost niciodata mia placut la nebunie incercati si voi .. Succes ! sper sa va reuseasca !

    1
    0

  • Anca pe 26 Feb 2012, 18:05
    sala tae bo

    Buna! S-a deschis acum o sala noua cu o gramada de programe interesante. Eu m-am gandit sa fac tae- bo, am citit mult despre el si sunt hotarata sa urmez acest program. La Next Door Fitness au o grupa luni si miercuri de la 20.30, insa este gru[a in formare, ii dau drumul cand se strang suficiente persoane. Pe mine ma avantajeaza locatia, e pe calea Calarasilor, langa Hyperion. www.nextdoorfitness.ro intrati si voi poate reusim sa formam grupa.

    0
    0

  • Cristian pe 14 Dec 2011, 22:40
    www.taebospecial.ro sala ta de taebo

    Buna fetelor!Felicitari pentru preocuparea voastra pentru aspect si sanatate.Eu sunt Cristian si am inventat tae bospecial pt.voi.Programe distractive,dinamice,usoare si eficiente cu rezultate in 3saptamani.Fa-ti cadou corpului tau, fese de negresa, coapse de diva, talie de viespe si multe lucruri care par imposibil de atins desi, va promit ca nu este asa.Veniti si convingeti va, prima sedinta este GRATIS.Nu pierzi nimic...

    1
    0

  • Alexa pe 23 Nov 2011, 20:54
    Taebo

    Buna seara fetelor, eu va recomand 100% exercitiile de taebo, veti fi uimite de rezultate!!! Va pot scrie aici intreaga mea poveste, fascinanta de altfel, deoarece nimeni nu ma recunoaste dupa 3 luni de taebo. Am facut si aerobic +multe altele, intradevar slabesti, dar exercitiile de taebo sunt de fapt REMODELARE CORPORALA!! nu va pot spune ce fund am :D eu fac taebo la Iancului, liceu Iulia Hasdeu! M-am indragostit de acest sport!!! puteti sa intrati pe facebook ''taebospecial cristian'' ceva de genu. Incercati si ma veti pomeni :D

    1
    1

  • EMILIA pe 9 Sep 2011, 08:35
    sala de tae bo

    DANA,Sala de tae bo gasesti in incinta liceului Iulia Hasdeu intre iancului si obor,Eu am fost o perioada si se cunosteau rezultatele

    2
    0

  • Ana-Mari pe 18 Mar 2011, 13:12
    sala zona obor

    MERGI LA KANGOO, EU ZIC CA ESTE UN SPORT FOARTE EFICIENT CU REZULTATE VIZIBILE IN SCURT TIMP. SALA ESTE PE SOS. PANTELIMON ( RITMULUI ). CAUTA PE WWW.KANGOOJUMPS.RO. EU MERG DE 2 1/2 SI ESTE SUPER, TOT CORPUL SE MODELEAZA

    0
    0

  • anonim pe 25 Ian 2011, 22:47
    faceti tae-bo(cu billy blanks) de pe youtube.(REZULTATE GARANTATE RAPIDE)

    http://www.youtube.com/watch?v=GP-ADSVstD0

    4
    0

  • mihaela murgu pe 25 Mai 2010, 12:03
    slabit,modelare si tonifiere(exercitii pentru scaparea celulitei)

    Daca vreti sa slabiti si sa scapati de celulita lucrati programele de gimnastica aerobica pe site-ul www.hisport.ro.In fiecare saptamana sunt programe diferite de slabit,modelare si tonifiere si se insista la fiecare program pe alta grupa musculara.daca combini un program de cardio cu unul de modelare si tonifiere poti arde pana la 800 de calorii pe ora!!!

    1
    0

  • adela pe 4 Feb 2010, 11:56
    taebo

    Fetelor eu nu ma duc la o sala anume de facut taebo pentru ca stau intr`un oras in care nu este asa ceva decat sali de fitnes , dar nu se face taebo acolo asa ca am intrat pe youtube si mi-am downloadat taebo cardio sunt 5 filmulete de la 1-5 si taebo pt abdomen sunt 6 filmuete 1-6 si fac de 3 saptamani doar ca 2 saptamani am facut o zi cardio o zi abdomen pentru ca nu aveam timp fiind la scoala de o saptamana fac si cardio si abdomen si sunt foart multumita am abdomen foarte bine definit si picioarele fara celulita si fara solduri(aripioare) sunt ff multumita chiar merita e un sport excelent:x va urez bafta:Xpoopik

    1
    0

  • amalia pe 6 Oct 2009, 12:27
    slabire

    Vreau si eu sa slabesc neaparat am 1,56 si 48 kg vreau sa slabesc 5 kg ,puteti sa imi recomandati o dieta si exercitii. PS : azi m-am apucat sa sar coarda,si am inceput cu TAE BO dar vreau rezultate cat mai rapide adica in 2 saptamani cam asa dek se poate astept raspuns ms

    1
    0

  • anca pe 2 Aug 2009, 16:01
    sla de antrenament

    dana o sala la obor e Larkoti, eu sunt acolo si fac tae bo si sunt foarte multumita

    0
    0

  • Ira pe 2 Apr 2009, 11:45
    tae-bo

    DAna, este o sala super buna pe langa Hasdeu, vizavi, traversezi intersectia si te indrepti spre Pantelimon, mergi vreo 100m. o sa fie pe stanga, putin in spate, langa un magazin de haine.

    0
    0

  • cristina pe 23 Mar 2009, 16:17
    slabire

    si eu vreau sa slabesc si cu dieta si cu exercitii , vreo 20 de kg?????????? cum as putea oare??? am 1,74 inaltime. multumesc

    0
    0

  • elena pe 13 Mar 2009, 22:41
    cum pot sa slabesc

    va rog ,cum pot slabi 5kg?am avut 53,m-am ingrasat 5kg si vreau sa le dau jos. am 1.65 inaltime,multumesc

    0
    0

  • nina neagoe pe 10 Aug 2008, 22:11
    cum sa slabesc...sanatos!

    am 51 ani,sunt pens.de boala din 2005, virus hepatita c,tensiune artriala, sindrom nevortic depresiv etc. am urmat tratament cu interferon 1 an.in timpul tratamentului am slabit ( simptome f greu de suportat) apoi am inceput sa ma ingras. am fost in atentia medicilor de la sp canatacuzino, am foat atentionata ca ma voi infrasa.am contacta si alte boli... poliartrita reumatoida.sunt multe se spus, dar un lucru este clar.simt ca nu mai scap de acest " balast".acum o luna am avut pneumonie si din raul acela am scapat de fumat....acum parca a fost un vis urat! nu vointa si a spus cuvantul ci organismul...a fost mai destept si nu cred ca am fumat candva. va multumesc ca existati. nina pucioasa jud dambovita

    1
    0

  • DAna pe 25 Apr 2008, 17:23
    sala de TAE BO

    VA ROG SA-MI SPUNETI UNDE GASESC O SALA IN CARE SE POATE FACE TAE BO ZONA OBOR , IANCULUI,PANTELIMON,COLRNTINA?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod