„Miraculoasa formulă pentru slăbit!“

De-a lungul timpului, dorindu-mi să slăbesc, m-am aflat de multe ori în căutarea acelui „secret“, în căutarea acelei dietei „magice“, „miraculoase“ care să mă ajute să-mi ating

De-a lungul timpului, dorindu-mi să slăbesc, m-am aflat de multe ori în căutarea acelui „secret“, în căutarea acelei dietei „magice“, „miraculoase“ care să mă ajute să-mi ating obiectivul.

De câte ori cunoşteam o persoană care a reuşit să slăbească un anumit număr de kilograme, sau de câte ori apărea pe la televizor vreun nutriţionist sau instructor de fitness, deveneam foarte curios să aflu ce au aceştia de spus. Eram tot timpul în căutarea a ceva, dar nu ştiam exact a ce. În timp, am realizat că ceea ce căutam eu atunci, era de fapt o soluţie care să mă slăbească fără ca eu să fac nimic notabil în acest sens, lucru care, dacă stai să judeci corect şi obiectiv, este şi ridicol şi lipsit de orice logică elementară.

Felul în care gândeam atunci, l-am întâlnit şi îl întâlnesc şi acum la foarte multe persoane din anturajul meu şi mai cu seamă, de când am slăbit cele 35 de kilograme şi practic mi-am schimbat stilul de viaţă în ceea ce priveşte alimentaţia şi sportul, îl întâlnesc la foarte multe dintre persoanele care sunt interesate de procesul meu de slăbire şi care intra în dialog cu mine pe această temă.

Miraculoasa formulă pentru slabit“ ne bântuie minţile, ne incită la o căutare febrilă prin noianul de soluţii cu care suntem asaltaţi şi care ajung la noi prin toate mediile.

Este clar că societatea a stabilit un standard de estetică, este clar că a avea un corp bine lucrat, proporţionat şi lipsit de grăsime este un statut social, este clar că foarte multă lume doreşte să dobândească acest statut social şi în consecinţă oferta din partea nutriţioniştilor şi instructorilor de fitness a explodat.

Este plin peste tot, pe Internet, la televizor, în ziare şi reviste, de soluţii „extraordinare“ care promit rezultate miraculoase într-un timp foarte scurt.

Unele dintre aceste soluţii sunt prezentate ca nişte „secrete“ dar ele de fapt sunt de un ridicol evident, de genul:

„ — Mănânci în fiecare dimineaţă trei foi de ştevie stând în cap şi cu un deget în nas?“
„ — Nu!“
„ — Păi vezi?! D’aia nu slăbeşti!“

Vreau să vă relatez două situaţii pe care le-am aflat de la doi prieteni care vroiau să slăbească şi care au şi acţionat în acest sens, dar au acţionat cam ciudat după părerea mea. Motivul pentru care vreau să vă aduc la cunoştinţă soluţiile la care au ajuns cei doi să apeleze, este că aceste două soluţii mi s-au părut ridicole şi de neacceptat de către mine după ce le-am aflat, dar înainte de a le afla eram foarte curios să ştiu ce anume au facut cei doi, sperând cu disperare ca fiecare dintre aceste soluţii să fie acea soluţie miraculoasă pe care o tot căutam.

Primul dintre prieteni a slăbit un oarecare număr de kilograme, dar nu era foarte sigur din ce cauză şi o să vedeţi de ce! El a cumpărat un dispozitiv de stimulare electrică a muşchilor, care se putea aplica pe orice zonă, dar în reclamele de prezentare era preponderent folosit în zona abdominală.

După ce a cumpărat dispozitivul şi a citit instrucţiunile a observat că înşişi producătorii acelui dispozitiv precizau că pentru a avea efectul scontat, folosirea acelui dispozitiv trebuie să fie însoţită şi de nişte schimbări destul de importante pe care trebuia să le adopte utilizatorul în viaţa lui.

Vorbim bineînţeles de schimbări în ceea ce priveşte alimentaţia şi sportul. Cu alte cuvinte pentru ca acel dispozitiv să te ajute să slăbeşti trebuie să elimini prăjelile, făina albă şi zahărul din alimentaţie şi să faci sport, lucruri pe care dacă le-ai face, vei incepe să slăbeşti şi fără dispozitivul respectiv.

Deci persoana de care vă vorbesc a cheltuit nişte bani pe un dispozitiv ca să afle din instrucţiunile acestuia ceea ce ştia deja! :-)

Cu toate acestea a respectat condiţiile, a folosit aparatul o vreme şi a reuşit astfel să slăbească un anumit număr de kilograme, dar apoi a renunţat şi s-a îngrăşat la loc.

A doua persoană a cheltuit ceva mai mulţi bani decât prima persoană, mergând la un nutriţionist. Acesta l-a consultat, a stat de vorba cu el şi i-a prescris un regim alimentar care a debutat cu două săptămâni numai de carne!

Cheltuind o grămadă de bani şi fiind convins de către nutriţionist că aceasta este calea, de voie, de nevoie, persoana a urmat regimul cu stricteţe şi a slăbit, dar mi-a mărturisit că în cele doua săptămâni în care a mâncat numai carne, a ajuns să urască acest aliment, iar după un timp de la terminarea regimului, nu a reuşit să se menţină şi a revenit la vechile obiceiuri alimentare, îngrăşându-se la loc.

Am prezentat aceste două cazuri ca să vedeţi până unde ne poate duce căutarea aceasta disperata după o soluţie miraculoasă, care până la urmă tot la VOINŢA TA face apel pentru a da rezultate.

Vă spun aceste lucruri pentru că propria mea experienţă mi-a demostrat că singura şi Adevărata Soluţie Miraculoasă de a slăbi Se Află În fiecare dintre Noi.

Da! Avem în noi capacitatea de a rezolva această problemă.

Această capacitate trebuie doar să aveţi încredere că există, să o descoperiţi, să o treziţi, să o cultivaţi şi să o folosiţi pentru a vă atinge obiectivul.

O bună modalitate de a începe pe această cale este să vă Pregătiţi din punct de vedere Psihologic, lucru pentru care vă stau la dispoziţie cele 7 Capitole publicate de mine anterior, pe care vă invit să le citiţi, sau după caz să le recitiţi: Capitolul 1 - Cum am fost şi cum sunt acum!

În cazul în care vă confruntaţi cu lipsa de acţiune, sau cu lipsa de rezultate în ceea ce priveşte slăbitul, trebuie ca mai întâi să vă regăsiţi Echilibrul Psihologic, care este baza fundamentală pentru a reuşi să treceţi la acţiune şi să acţionaţi în mod corect şi consecvent.

Facebook:
http://www.facebook.com/andreicatalin.stefanescu.5

andrei-catalin
andrei-catalin
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod