Echinaceea remediul miracol

Echinaceea este unul din remediile naturale cele mai vechi si este celebra nu numai pentru proprietatile sale terapeutice deosebite, ci si pentru ca a fost un subiect disputat de studiu si cercetare de multa vreme.

Descoperita in America de Nord de mai bine de 100 de ani, echinaceea a fost si este considerata un adevarat antidot impotriva infectiilor, datorita actiunii imunostimulatoare pe care o manifesta.

Spre deosebire de antibioticele alopate, care distrug direct bacteria, echinaceea actioneaza indirect, anihiland microbul prin cresterea raspunsului imun al corpului, adica a capacitatii sale de lupta si aparare.
Studiile asupra mecanismului de actiune al echinaceei continua, insa este demonstrat faptul ca ea stimuleaza organismul sa produca mai multe globule albe, in special limfocite si de asemenea o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substante anti-infectioase naturale).

Pe langa efectul de a multiplica celulele de aparare ale organismului, echinaceea se pare ca poate depista si distruge o serie de virusi, cei mai comuni fiind cei ai racelii si gripei. Studiile efectuate pe pacienti carora li s-a administrat constant echinaceea, au demonstrat ca la acesti indivizi incidenta aparitiei virusului gripal a scazut cu 50% in comparatie cu indivizii care nu au avut nici un aport de echinaceea.

In ceea ce priveste doza recomandata, studiile arata ca nu exista o doza la care sa se manifeste o anumita toxicitate.
Momentul si cantitatea administrata sunt dependente de natura sistemului imunitar al fiecarui individ precum si de starea generala de sanatate a acestuia. Cel mai indicat este sa se ceara sfatul medicului de familie sau al medicului homeopat pentru a stabili cu exactitate doza. Si asta pentru ca exista pacienti cu afectiuni autoimune care nu au nevoie de o stimulare suplimentara a sistemului imunitar.

O doza eficienta si de siguranta pentru un adult este considerata cea de 300 mg de echinaceea, de trei ori pe zi, adica 900 mg pa zi.
La copiii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani, doza recomandata este de 400 mg de echinaceea pe zi iar la copiii cu varste mai mici de 6 ani, se impune sfatul pediatrului. Perioadele de administrare ale acestui remediu natural (doua saptamani) trebuie sa fie urmate de pauze (doua saptamani), pentru a nu se stimula sistemul imunitar in mod exagerat si pentru a nu creste rezistenta virusilor.

Asadar echinaceea este un remediu natural care ajuta realmente organismul sa treaca mai usor prin perioadele grele, fie de stres suplimentar, fie prin anotimpurile reci, tinandu-ne departe de batista.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gina pe 16 Sep 2012, 19:59
    intrebare

    echinaceea este folosita ca remediu natural si in bolile imunitare?

    2
    0

  • elena pe 20 Iul 2010, 13:45
    infectie cu pseudomonas aeruginosa

    Buna ziua, doresc sa stiu ce fel de tratament cu echinaceea pot utiliza (capsule, tinctura, etc.) in cazul infectarii unei operatii cu microbul de pioceanic

    2
    1

  • flori pe 22 Iun 2010, 15:14
    infectie urinara

    Buna ziua ,as vrea sa stiu daca echinaceea este buna si ptr o infectie urnara care o am de un an. si cat ar tr sa o iau si cum.va multumesc.

    5
    1

  • Maria pe 22 Iun 2010, 12:52
    Echinaceea

    Buna ziua, Fiul meu are 17 ani si se imbolnaveste repede, cate capsule de echinaccea ii recomandati pe zi ? .. acum nu e bolnav

    5
    4

  • Munteanu Minuta pe 5 Aug 2009, 20:53
    Echinaceea

    Folosesc echinaceea de 5 ani. o cultiv singura in gradina-este o planta bianuala. Este facatoare de minuni.Am folosit pana acum numai floarea dar se poate folosi si restul plantei Imi pregatesc singura tinctura si ceaiurileFolositi-o cu incredere, are efecte imediate.Cititi si alte carti despre plantele medicinale pentru a va initia in prepararea si conservarea plantelor medicinale ,in general si aplicati cunostintele si la aceasta planta. Multa sanatate tuturor!

    3
    0

  • Teodora pe 20 Mar 2009, 10:53
    cistita

    Buna ziua. Ma confrunt cu intepaturi in fosa iliaca dreapta ce radiaza la rinichiul drept. Diacnostic: cistita. Aceasta cistita o am de cand a dat frigu ( mai exact de prin octombrie ) cand mi-am facut primele analize. Ultimele analize au aratat ca sunt vindecata, dar jena nu a disparut. La recomandarea medicului de fam. am inceput tratament cu nolicin. Credeti ca m-ar ajuta aceasta planta miraculoara, si pe mine? Va multumesc si astept cu mare interes raspunsul d-voastra.

    6
    1

  • Dolhan Suzana pe 1 Apr 2008, 11:13
    intrebare ref.la acest produs.

    sufar de zona-zoster,recomandati acest produs? multumesc mult.

    4
    1

  • MarianM pe 12 Mar 2008, 11:51
    intrebare ref la acest produs

    sufar de insomnie si am tot timpul o stare de oboseala accentoata,de si am facut investigati nu am reusit sa descopar ce ma face sa ma simt asa de rau...fac sport de foarte multi ani dar acum nu mai pot face pt ca obosesc si ma simt epuizat....multumesc

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod