Dr. Oz: 4 soluţii simple de detoxifiere pentru femeile ocupate

Organismul nostru este capabil să elimine toxinele, însă nivelul ridicat de stres, constipaţia, sedentarismul şi alegerile alimentare proaste îi pun piedici şi trebuie să-l ajutăm în acest proces. Iată ce sugestii rapide are Dr. Oz!

Organismul nostru este capabil să elimine toxinele, însă nivelul ridicat de stres, constipaţia, sedentarismul şi alegerile alimentare proaste îi pun piedici şi trebuie să-l ajutăm în acest proces. Iată ce sugestii rapide are Dr. Oz!

 

Organismul nostru este bombardat de toxine


Sănătatea începe din colon, susţin specialiştii în nutriţie şi naturopatie. Un colon care funcţionează prost ne atenţionează prin diverse semnale că este depăşit de toxinele acumulate în fiecare zi şi că trebuie să-l ajutăm urmând o cură de detoxifiere.

 

"Organismul uman dispune de mecanisme naturale de detoxifiere: colonul, plămânii, ficatul, rinichii şi pielea, însă acestea sunt depăşite de cantitatea de toxine. În mod normal, omul în perioada sa de vânător-culegător nu avea nevoie de stimularea detoxifierii, aceasta făcându-se în mod natural, deoarece alimentele şi mediul înconjurător nu erau poluate şi dieta era naturală.

De aceea, astăzi omul trebuie să susţină sistemul de detoxifiere. Dacă acest sistem se înfundă cu resturi alimentare, toxinele neeliminate sunt repuse în circulaţie în organism", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Mai mult, dacă nu reuşim sa eliminăm aceste toxine la timp, resturile alimentare se depun "în cutele pereţilor intestinali şi formează placa mucoidă. Fibrele alimentare înlătură placa mucoidă şi restabilesc circulatţa substanţelor în organism", adaugă specialistul. 

 

Iată care sunt soluţiile simple propuse de Dr. Oz pentru a elimina toxinele!

 

 

1. Taie zahărul din meniul tău!

În cantităţi moderate, zahărul este o sursă de energie, însă noi depăşim cu mult consumul decent de zahăr. Specialiştii ne avertizează că zahărul hrăneşte cele mai periculoase boli din zilele noastre: bolile cardiovasculare, cancerul şi diabetul zaharat.

În primul rând poţi să reduci cantitatea de zahăr pe care o foloseşti pentru îndulcirea cafelei sau a ceaiului, folosind mai degrabă zahărul brut sau mierea de albine naturală. Poţi să dai click AICI ca să vezi ce anume generează zahărul odată ajuns în corpul tău!

Încearcă să foloseşti din ce în ce mai puţin zahăr până cănd vei observa că poţi să consumi ceaiurile şi fără zahăr. De asemenea, ai grijă la cantitatea de dulciuri consumată şi evită-le pe cele din comerţ preparate cu aditivi.

Recomandarea lui Dr. Oz: consumă o cană de ceai de lemn dulce care este dulceag, dar nu conţine calorii. De asemenea, trebuie să ştii că lemnul dulce are efect antiinflamator şi antibacterian. Alte sortimente de ceai recomandate sunt cele de scorţişoară şi de mentă care ajută la detoxifierea organismului.

 

 

2. Consumă mai multe verdeţuri crude, în special cele cu gust amar!

În fiecare salată pe care o consumi la masa de prânz de la serviciu este de preferat să incluzi cât mai multe verdeţuri de primăvară în stare crudă şi să nu le eviţi pe cele care au un gust amărui.

Dr. Oz susţine că tocmai acele verdeţuri care au un gust amar (păpădia, cresonul, rucola) stimulează ficatul, ajutându-l să elimine toxinele din organism.

Unii specialişti susţin că verdeţurile consumate cu regularitate au rolul de a diminua pofta de dulciuri, prin urmare include cât mai multe în dietă şi îţi va fi mai uşor să rezişti tentaţiilor.

 

 

3. Periajul uscat al pielii elimină toxinele şi celulita

Una dintre metodele mele preferate de a menţine strălucirea pielii şi de a favoriza absorbţia unturilor/uleiurilor pentru hidratare este periajul uscat al pielii. Dr. Oz recomandă ca înainte de fiecare duş să periezi pielea cu ajutorul unor mănuşi abrazive. Astfel, vei îndepărta celulele moarte, favorizezi circulaţia sanguină şi limfatică, atenuezi celulita şi-i permiţi pielii să absoarbă mai bine substanţele nutritive din unt/uleiul pe care-l foloseşti.

Vezi AICI mai multe detalii despre cum să faci corect acest periaj!

 

 

4. Apelează cât mai des la băile cu alge marine!

Foloseşte un amestec de alge marine pe care să-l pui în apa din cadă. Algele marine accelerează detoxifierea organismului şi vei elimina toxinele fără să faci niciun efort. Doar relaxează-te şi stai în cada cu apă caldă!

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mariana pe 5 Mai 2012, 18:01
    ecofit

    buna,in timpul sarcini m-am ingrasat cam mult 25 kg( nu alaptez,bebele are 9 LUNI ) si as dori sa slabesc,am si o problema cu tiroida care se afla sub tratament,endocrinologul mi-a recomandat sa slabesc, am inaltimea 1,57, greutate 76 kg. am o dieta a mea si mi-am achizitionat si 1 ecofit ca sa am rezultate mai rapide. am aflat de la cateva persoane ca este bun

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod