Cele mai eficiente exercitii pentru abdomen!

Colaceii abdominali sunt greu de dat jos, dar nu este imposibil. Cu perseverenta si efort sustinut, poti avea un abdomen plat, exact asa cum iti doresti.
Colaceii abdominali sunt greu de dat jos, dar nu este imposibil. Cu perseverenta si efort sustinut, poti avea un abdomen plat, exact asa cum iti doresti.

Specialistii fitnessmagazine.com recomanda cele mai eficiente exercitii pentru abdomen, concepute de sportivi si antrenori de fitness de top, din intreaga lume.



Exercitiul 1


Un exercitiu propus de Paul Frediani, autorul "PowerSculpt for Women"

Stai pe podea, cu genunchii indoiti si talpile suspendate, astfel incat corpul tau sa formeze un "V"
Tine in maini un prosop, perfect intins, ca si cum ai incerca sa il rupi.
Bratele trebuie sa fie departate, la o distanta putin mai mare decat cea dintre umeri.

Apleaca trunchiul la 45 de grade si ridica genunchii indoiti pana ce gambele sunt paralele cu solul.

Pastrand pozitia, roteste trunchiul incet spre dreapta, tragand cu mana dreapta in lateral, pana aproape de sol.
Repeta in partea opusa, aducand mana stanga aproape de sol, facand astfel un exercitiu complet.
Repeta exercitiul de 10 ori.

Exercitiul 2


Un exercitiu foarte simplu, dar foarte eficient, propus de antrenorul brazilian Leandro Carvalho.

Stai pe spate, cu bratele intinse in lateral, perfect drepte.
Tine palmele pe podea si picioarele lipite, talpile drepte si varfurile indreptate spre tavan.
Ridica picioarele astfel incat talpile sa fie paralele cu tavanul, ca si cum ai face "lumanarea".

Incordeaza muschii abdominali si coboara incet picioarele catre dreapta, cat poti de jos, pastrandu-le lipite.

Ridica picioarele la pozitia de start, apoi coboara-le in partea stanga, cat poti de jos, realizand astfel un exercitiu complet.
Repeta exercitiul de 10 ori.
Este foarte important sa nu te grabesti, ci sa faci exercitiile incet, dar corect.

Exercitiul 3


Exercitiu recomandat de Viveca Jensen, creatoarea programului "Piloxing".

Stai sprijinita pe piciorul drept, usor indoit, intinzand piciorul stang in lateral, atingand podeaua cu varful piciorului.
Incordeaza muschii abdominali si apleaca-te inainte la 45 de grade, pastrand spatele drept.
Intinde bratele in lateral, cu palmele indreptate in jos.


Pastrand pozitia ca de cumpana, ridica piciorul stang in lateral, cat poti de mult, cu varful intins, apoi coboara.
Continua sa ridici piciorul timp de 30 de scunde, apoi repeta exercitiul si cu celalalt picior.

Exercitiul 4


Un exercitiu propus de Dara Torres, campioana olimpica la natatie si autoarea cartii de fitness "Gold Medal Fitness".

Stai cu picioarele departate, tinand cu ambele maini o singura greutate, in dreptul soldurilor.
Flexeaza usor genunchii si adu greutatea cu ambele maini in dreptul coapsei drepte.

Pastrand muschii abdominali incordati, bratele intinse si genunchii flexati, realizeaza un arc de cerc cu greutatea, pornind de la sold si continuand deasupra capului, pana ce aduci greutatea la soldul celalalt.
Repeta miscarea, desenand in aer cu bratele, deasupra ta, un arc de cerc.
Realizeaza exercitiul de 10 ori.

Exercitiul 5


Acest exercitiu este recomandat de Angie Akers, campioana de volei pe plaja.


Stai intinsa cu spatele pe podea, genunchii flexati.
Tine cu ambele maini o greutate, bratele deasupra capului.

Incordeaza-ti muschii abdominali, pe masura ce ridici bratele si aduci greutatea in fata.
Revino la pozitia de start, coborand treptat spatele pe podea si aducand greutatea deasupra capului.

Repeta exercitiul de 10 ori.

Ce spune fanele Eva.ro de pe Facebook despre exercitiile abdominale:

"O dieta echilibrata si exercitiile pilates pentru abdomen... succes garantat! E mai greu la inceput, insa cu cat faci mai des cu atat e mai usor. Succes fetelor!" - Madalina

"Eu nu am avut niciodata abdomenul plat si nici nu-l voi avea vreodata, indiferent de exercitiile pe care le voi face. Cred ca depinde si de organismul fiecaruia. Cunosc mai multe persoane ca mine" - Ioana

"Nici eu nu am avut abdomen plat niciodata... Dar ca orice fata, indraznesc sa cred ca prin multa munca si optimism voi reusi. De aproximativ doua saptamani "muncesc" cu exercitiile de Tae Bo" - Diana


Sursa foto: fitnessmagazine.com
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vera pe 23 Iun 2012, 22:31
    colacei abdominali

    buna....ce metode sa aplic pt a avea un abdomen plat...ms

    3
    10

  • Cristina pe 7 Iun 2012, 10:39
    vreau un sfat

    am un abdomen urat acum 2ani si 9 luni am nascut dupa nastere am ramas cu un abdomen destul de urat am slabit 10kg dar abdomenu nu prea scade spunetimi ce sa fac

    2
    2

  • Ina pe 3 Apr 2012, 17:53
    Despre abdomen

    Eu sunt de parere ca intodeauna abdomenul se "face in bucatarie", degeaba faceti zeci sau sute de exercitii pe zi pentru abdomen atat timp cat nu aveti o dieta alimentara echilibrata,fara prajeli/grasimi dar totusi cu un minim de carbohidrati pentru o energie suficienta pt intreaga zi. Puteti sa faceti 100 de abdomene pe zi,zilnic si totusi sa nu aveti un abdomen asa cum vi-l doriti. Intr-adevar grasime din jurul abdomenului se da jos foarte greu dar nu este imposibil cu sacrificii din punct de vedere al dietei, antrenamente corespunzatoare si odihna suficienta. In unele cazuri electrostimularea este absolut necesara.

    9
    5

  • Dya pe 20 Mar 2012, 12:36
    cum sa mai slabesc ?

    Buna! am vazut exercitiile astea sh sunt constienta ca trebe facute, iar eo fac abdomene in fiecare seara am 43 d kg dar mai vreau sa slabesc .... am ceva colacei in juru abdomenului sh mi.as dorii sa mai dau jos ceva kg ... daca imi pute.ti spune vre.o dieta care sa fiti siguri ca e buna .... MULTUMESC ... !!! (:

    0
    7

  • Claudia pe 27 Dec 2011, 14:34
    Vreau un sfat concret , si de la cine care stie va rog!

    Am 16 ani, si am facut dansuri sportive 6 ani. Eram slaba , dar cand m-am lasat de sport fara sa-mi dau seama am inceput sa pun, si se pare ca am pus in partea abdominala unde este cel mai greu de dat jos! Exercitiile le cunosc...abdomene, alergare , etc , dar am nevoie de o cura sau sa-mi spuneti macar ce trebuie sa elimin cat mai mult. Multumesc!

    5
    4

  • mihaela pe 27 Mar 2011, 09:17
    despre slabire

    buna am nascut acum 3luni si de la nastere am ramas cu vergeturi si cu vro 8 sa10kg an plus cum as putea sa slabesc an regim de urgenta pt k am botezul baiatului meu an mai pe 21si nu ma mai ancap rochile de dinainte va rog mult ajutatima.Va multumes mihaela

    11
    7

  • Lorelai pe 26 Mar 2011, 21:57
    am slabit cu grapefruit

    Buna, eu am fost slaba toata viata, dar in ultimii 2 ani m-am ingrasat tare mult( 16 kg) si m-am cam delasat, cu cat ma ingrasam mai tare cu atat ma simteam mai demoralizata, incepusem sa ma imbrac cu haine largi si sa par cat mai invizibila, eram f stresata si desi stateam nemancata si ma abtineam de la multe , ma tot ingrasam si burta arata de parca eram gravida in 5, 6 luni... pana intr-o zi cand m-am hotarat sa merg la aerobic, faceam o ora in fiecare zi, plus mers pe jos, plus apa multa si seara mancam doar grapefruit, usor usor am inceput sa redevin ce am fost, talia se contureaza frumos, dispar colaceii, si folosesc de asemenea un aparat de masaj cu benzi( banda anticelulitica cu buburuze, dupa sport fac dus, ma dau cu creme si apoi prin masaj simt ca se duce usor usor grasimea, si pielea este ferma si tonica. Fetelor sfatul meu e sa faceti miscare multa, fara sport va infometati degeaba si nu slabiti, sportul va ajuta si psihic, eu ma simt excelent dupa ce fac sport. Va doresc mult success tuturor si la cat mai multe kg data jos!

    16
    3

  • ioana pe 1 Mar 2011, 22:47
    despre slabire

    Buna, fetelor! Dupa ce m-am chinuit de doi ani sa redevin slaba cum am fost mereu...faceam seara doua ore de sport, alergam plus dieta, nu s-a vazut nimic . Si cea mai frustranta chestie era ca inainte nu faceam drept nimic ca sa fiu asa slaba. Dar sa va spun un lucru: aveam un program destul de bun...adica nu ma prindea ora 12 noaptea stand, "relaxandu-ma" in fata calculatorului si ma trezeam dimineata in jurul orei opt si ieseam pe afara,eram activa ...dar nici nu stiam ce e ala program de slabire, dieta. Da, si nu prea stateam eu prin casa sa pierd timpul, eram mai mereu prin strada cu prietenii,la plimbare...mancam ce vroiam, beam ce vroiam, nu era nicio probl. Si nu beam cafea, dulciuri nu prea cumparam, de mancat mancam normal dar rar faceam vreun exces. Acu de cand ma ingrasasem incepusem sa mananc cam multe dulciuri si mancare mai grasa, eram stresata cu scoala mea, mi-am dat programul peste cap, incepusem sa stau in fata calculat ore intregi, ma culcam pe la doua noaptea...va dati seama...stateam la scoala atatea ore , cand ajungeam acasa direct la bucatarie eram fara sa mai fac nimic. Acum mi-am sschimbat modul de viata si sunt mai activa, ma trez dimineata, mai fac miscare, nu mai mananc prajeli deloc, dulciurile le limitez dar nu le interzic si incerc sa fac cat mai multe activitati in aer liber...in special dimineata. Sa stiti ca dimineata si in timpul zilei pierdeti mai multe calorii decat seara. De aceea va recomand sa faceti exercitii, sa fiti mai activi dimineata.La mn se cunosc rezultate desi nu tin o dieta stricta deloc.

    12
    4

  • Amalia pe 14 Oct 2010, 00:21
    abdomenele

    Fetelor,abdomenele efectuate zilnic alaturi de o alimentatie sanatoasa nu au cum sa nu dea rezultate. Pentru rezultate cat mai bune ar trebui facute zilnic cel putin 100 de repetari(abdomenul inferior,superior si oblicii abdominali)

    9
    2

  • Dana pe 6 Sep 2010, 14:40
    despre exercitii

    Fetele,exercitiile trebuiesc facute.....TOATA VIATA !! Si regimul alimentar tre tinut in frau cam tot asa !! Succese !!

    8
    6

  • Alina pe 15 Iul 2010, 21:18
    Pt. toate

    Un episod de exercitii specifice pentru abdomen dureaza cam o luna de zile, urmat de un regim alimentar, Clar, altfel nu are nici o relevanta exercitiul. Si eu mai adaug si masaj abdominal, imi incordez abdomenul, execut miscari circulare si ferme pe abdomen, pana simt ca ma arde putin, Si am o talie superba. Va pup. Cu vointa se face totul, sa stiti. Vointa este o motivatie voita. Deci dc iti doresti cu adevarat, poti. Multe persoane se feresc sau gasesc o scuza ca sa nu faca sport, dar am postat si eu aici pentru voi, pentru a va incuraja dorinta voastra. Va pup

    10
    4

  • alexa pe 13 Iul 2010, 14:06
    si eu am aceasi problema

    cat timp trebuie sa fac aceste exercitii ca sa se vada cat de cat rezultatul? va multumesc

    11
    3

  • eu pe 28 Iun 2010, 10:24
    constatari

    dieta si exercitziile trebuie sa devina un mod de viatza ... altfel nu are rost sa incercati

    4
    6

  • mariana pe 25 Iun 2010, 13:55
    imi pute-ti oferii un sfat !!!!

    Buna!Si eu ma confrut cu aceeasi problema imi doresc ún abdomen plat ma poate indruma cineva ce regim alimentar sa adopt cat si ce exerciti as putea face.Am inaltime 1.60 si greutate 55 ,iar in talie am 85 cm ,am varsta de 28 ani. V-as fii foarte recunascatoare pentru orice sfat. Va multumesc

    7
    3

  • Raluca pe 25 Iun 2010, 00:58
    Tae Bo

    Buna! Daca voi face aceste exercitii in fiecare seara, in cat timp ar trebui sa se vada rezultatele? Va multumesc !

    11
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod