Slăbit rapid: 5 produse dietetice care te îngraşă

Orice dietă din care sunt complet excluse grăsimile este periculoasă pentru sănătate, este avertismentul pe care-l adresează toţi nutriţioniştii. Ai mare grijă la alimentele dietetice pe care le alegi pentru că unele te pot chiar îngăşa!

Orice dietă din care sunt complet excluse grăsimile este periculoasă pentru sănătate, este avertismentul pe care-l adresează toţi nutriţioniştii. Ai mare grijă la alimentele dietetice pe care le alegi pentru că unele te pot chiar îngăşa!

 

Avertisment! Curele de slăbire severe (400 - 1200 calorii pe zi) provoacă scăderea numărului de celule T şi B şi prăbuşirea sistemului imunitar, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţia umană.

 

 

1. Băuturile carbogazoase light sau zero calorii

Deşi nu au calorii, îndulcitorii artificiali te pot îngrăşa. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare nu recomandă folosirea îndulcitorilor artificiali aspartam (E 951), acesulfam K (E 950), zaharina, ciclamaţii (E 952) şi sucraloza (E 955), deoarece "au efecte adverse, determinând chiar apariţia obezităţii, deşi nu au calorii".

"Dacă o persoană îşi doreşte să slăbească, nu cred că îndulcitorii artificiali pot să fie de folos.

Eu aş recomanda alimentele naturale, însă consumate în cantităţi mai mici. Îndulcitorii artificiali activează senzorul de glucoza şi cresc capacitatea intestinului de a absorbi mai mult zahăr. Aşa că mai bine ne gândim de două ori înainte de a consuma băuturile dietetice", este de părere şi prof. Soraya Shirazi-Beechey, coordonatorul unui studiu despre îndulcitorii artificiali realizat de Universitatea Liverpool.

 

 

2. Produsele fără zahăr, dar cu sirop de porumb

Cercetătorii de la Universitatea Princeton au descoperit că acest sirop favorizează depunerile de grăsime în special în zona abdominală. Aşa că trebuie să te uiţi pe eticheta produsului care are precizat mare "nu conţine zahăr", deoarece este posibil să găseşti printre ingrediente fructoza din siropul de porumb sau "high-fructose corn syrup", adică tot o formă de zahăr care-ţi periclitează dieta.

Iar în plus, acest lucru este compensat de un conţinut mai ridicat de grăsimi.

 

 

3. Lactate light

După extragerea grăsimii, mulţi producători adaugă în produsele lactate alte soiuri de grăsimi (seu topit de bovine, untură de porc, margarină) sau bicarbonat de sodiu, amidon sau făină de grâu (în special în falsificarea laptelui, deoarece nu modifică însuţirile senzaoriale), avertizează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Citeşte întotdeauna eticheta produsului pe care-l cumperi!

 

 

4. Sosurile fără grăsimi pentru salate

Dacă alegi să le cumperi din comerţ trebuie să fii atentă la conţinutul lor în sare şi zahăr, deoarece de regulă acesta este foarte ridicat. Acest lucru îţi poate pune silueta.

 

 

5. Fulgi de cereale care promit să te slăbească

Numai dacă nu iei cereale integrale simple, fără ciocolată şi alte arome vei beneficia de efectele fibrelor alimentare care într-adevăr reglează digestia şi ajută în procesul de slăbire. Variantele de cereale care se găsesc pe piaţă, chiar dacă susţin că sunt integrale, au un adaos destul de ridicat de alte ingrediente, cum ar fi zahăr, sirop de zahăr, ciocolată, sirop de glucoză, conservanţi şi diverşi aditivi. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CuteSuzy pe 13 Nov 2011, 18:42
    Vizita la medicul nutritionist si pastilele slim&fit ma ajuta sa slabesc

    De celelalte alimente stiam ca sunt false metode de a slabi, dar la fulgii de cereale nu m-as fi gandit. Eu urmez o dieta recomandata de medicul nutritionist in urma efectuarii analizelor si iau pastilele slim&fit. Sunt foarte multumita de rezultate. :)

    2
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod