Silueta mea: 6 trucuri simple ca să slăbeşti peste noapte. Vezi care sunt!

Poţi să slăbeşti fără să renunţi la toate poftele tale culinare, sunt de părere medicii nutriţionişti care susţin că micile schimbări de zi cu zi implementate în stilul tău de viaţă îţi vor garanta că vei pierde în greutate.

Poţi să slăbeşti fără să renunţi la toate poftele tale culinare, sunt de părere medicii nutriţionişti care susţin că micile schimbări de zi cu zi implementate în stilul tău de viaţă îţi vor garanta că vei pierde în greutate.

 

Curele de slăbire drastice nu te vor ajuta niciodată pentru a-ţi păstra silueta, deoarece partea cea mai dificilă apare în momentul în care renunţi la ele şi revii la obiceiurile alimentare de dinainte. Prin urmare, partea cea mai importantă la care trebuie să lucrezi este cea legată de schimbarea stilului alimentar şi mobilizarea tuturor forţelor pentru a practica un sport, indiferent care ar fi acela. Numai lucrând la aceste două strategii pe care să le implementezi pentru totdeauna în stilul tău de viaţă vei reuşi să scapi de kilograme, fără să ai probleme cu perioada de menţinere.

Câte femei nu ai auzit plângându-se de faptul că reuşesc să dea jos câteva kilograme, dar nu găsesc nicio soluţie miraculoasă pentru a se menţine la greutatea dorită? Motivul pentru care femeile se îngraşă la loc după ce au urmat o cură de slăbire are legătură foarte mare cu alimentaţia pe care o adoptă pe perioada dietei la care renunţă după ce au ajuns la greutatea dorită.



Soluţia pe care orice nutriţionist o recomandă constă în schimbarea stilului alimentar pe care să-l consideri ca parte din viaţa ta. Vrei să slăbeşti? Atunci vrei, nu vrei trebuie să mănânci sănătos şi să fii mai organizată în privinţa meselor tale. Nu porni la drum cu ideea că "acum eşti la dietă şi nu ai voie să mănânci X sau Y" pentru că de îndată ce vei termina dieta (lucru inevitabil) şi vei reveni la obiceiurile alimentare de dinainte te vei confrunta mereu cu aceeaşi problemă: kilogramele în plus.

Chiar dacă pare a fi complicat, procesul de slăbire este unul simplu dacă ai grijă la ceea ce mănânci şi să nu consumi foarte des alimentele care ştii că te vor îngrăşa. Odată implementate în viaţa ta noile obiceiuri alimentare, vei conştientiza că nu este atât de greu să ai grijă la alimentaţie ca să fii suplă şi sănătoasă.

Pe lângă aceste reguli de care trebuie să ţii cont, iată câteva sfaturi utile după care să te ghidezi ca să slăbeşti sănătos:

 

1. Alege mâncărurile cât mai simplu gătite

Nu combina foarte multe alimente la aceeaşi masă, ci încearcă să mănânci cât mai simplu. De exemplu, la micul dejun un iaurt cu cereeale sau fructe, la prânz o ciorbă de legume şi o salată cu ton, iar la masa de seară o bucată de peşte/pui cu legume la abur, ulei de măsline şi puţin usturoi.

 

2. Nu renunţa la untul de arahide

Dacă alegi sortimente fără aditivi nocivi sau dacă te mobilizezi şi îl prepari acasă, nu ai motive de îngrijorare. Consumă 1-2 linguri de unt de arahide dacă îţi este poftă, în locul altor preparate dulci din comerţ.

 

3. Nu uita de fibrele alimentare!

Consumă în fiecare zi fructe, legume, cereale integrale, seminţe de in ca să asiguri organismului fibrele alimentare de care are nevoie pentru o digestie uşoară. Astfel, vei evita şi senzaţia de balonare care te supără adesea după prânz. Un studiu recent a demonstrat faptul că organismul persoanelor care şi-au mărit aportul zilnic de fibre (de la 12 la 24 de grame/zi) depozitează cu 90 de calorii mai puţin.

 

4. Alege gustări sănătoase!

Gustările dintre mese trebuie să conţină fructe, legume, nuci/seminţe în stare crudă. Pune-ţi pe o farfurie bucăţi de morcov, mere, gulie, migdale, seminţe de floarea soarelui sau alte gustări de acest gen care ajută în procesul de digestie şi oferă energie organismului.

 

5. Nu mai mânca nimic după cină!

Dacă renunţi la gustările de după masa de seară scapi de mai mult de 2 kilograme săptămânal. Evită cu orice preţ gustările pe care le iei în faţa calculatorului sau a televizorului care sunt cele mai periculoase pentru silueta ta.

În cazul în care ai constatat că ţi se face foame până la culcare, înseamnă că iei cina mult prea devreme. Un truc este să consumi două gustări după masa de prânz, cum ar fi un fruct sau un baton din cereale integrale după-amiaza, iar cina să o iei în jur de 19:30.

 

6. Nu mânca repede la masa de seară

Ca să nu-ţi fie foarte foame seara trebuie să ai un program bine stabilit de mese în timpul zilei: micul dejun, gustarea de dimineaţă, prânzul, gustarea de după-amiază, cina. Acordă-ţi timp pentru masa de seară, mănâncă într-o atmosferă relaxantă şi alege porţiile mici.

 

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tuxy pe 8 Iun 2020, 18:32
    Bullshit

    Nu se mai mananca dupa ora 17 nimic,asta e clar,iar in cursul zilei se mananca de 5 ori,dar nu exagerat!

    0
    0

  • Irinuk_Marin pe 20 Iun 2012, 12:58
    Trucuri folositoate

    Nu mananc repede dar cel mai greu imi este cu gustarile intre mese,uneori efectiv nu am timp si incerc sa imi dozez timpul la munca ca sa introduc si aceste gustarici :)...acum merg de doua ori pe sapt la aerobic si ca sa mai ajut organismul iau suplimente Chilliburner,mai imi taie din pofta de mancare la orele astea interzise:::P.daca reusesc sa nu mai mananc dupa 7 ar fi super !merge cam greu dar noroc cu suplimentele care ma mai ajuta sa ma controlez :)

    0
    0

  • Laura pe 31 Mar 2012, 10:15
    Dieta

    Eu stiu de la foarte multe persoane ca nu se mananca dupa ora 18:00-19:00, eu nu mananc dupa ora 18:00 si ma culc dupa ora 00:00. Pofta de mancare nu am dupa ora aceasta, pt ca deja s-a invatat organismul. Am mancat gratar, fiert, fructe si legume, am renuntat la paine si la bauturi carbogazoase, nu am mai mancat dupa ora 18:00 si am slabit considerabil. Bafta!

    4
    1

  • DariaMih pe 30 Mar 2012, 18:24
    Untul de arahide

    Ma bucur sa vad ca si in acest articol este recomandata nerenuntarea la untul de arahide daca suntem fane. EU una consum frecvent si se intelege bine cu dieta mea personalizata, cu exercitiile de Tae Bo si cu suplimentele slim&fit. Slabesc si imi satisfac si toate poftele.:)

    2
    0

  • corina pe 30 Mar 2012, 12:53
    depinde

    depinde shi la ce ora megi la culcare cu 3-4 ore inainte de somn nu se maninca shi daka iei ultima masa la 18:00 inseamna ka la 22:00 te culci...daka la 19:30 atunci 23:30 te culci shi nu este nici o problema...

    6
    1

  • Laura pe 30 Mar 2012, 10:10
    Dieta

    La 19:30 cina???? Eu stiu ca nu se mananca dupa ora 18:00-19:00 ca sa nu te ingrasi si mai ales sa ai un somn odihnitor.Se pot consuma fructe sau legume dupa aceasta ora.

    0
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod